Organisaties - Kunst en cultuur

Cultuur Lokaal

Kunst, cultuur, historie ondersteunen en promoten onder Woerdenaren en daarbuiten.

Cultuur Platform Woerden

de cultuur in Woerden te stimuleren en te verrijken. Dit doen we door verschillende kunstvormen met elkaar in contact te brengen en samenwerking te bevorderen.

de Bibliotheek Het Groene Hart

De Bibliotheek Het Groene Hart verzorgt regionaal het bibliotheekwerk in de gemeenten Woerden, Oudewater en Montfoort. Dit gebeurt in vijf Bibliotheek vestigingen in Woerden, Harmelen, Kamerik, Zegveld en Oudewater. In Montfoort en Linschoten gebeurt dit op alle basisscholen met Bibliotheek op School.

Voor onze hele organisatie hanteren wij vier kerncompetenties: klantgericht, professioneel, flexibel en ondernemend. Wij willen dat klanten, collega’s en samenwerkingspartners deze competenties herkennen in de houding en het gedrag van alle medewerkers.

Wij willen laagdrempelige toegang bieden op het gebied van lezen, leren, informeren en ontmoeten.

Meulmansweg 27, Woerden

Het Klooster

De doelstelling van Het Klooster is: Het verzorgen van podiumkunst met de unieke combinatie van het verlenen van educatie voor muziek, zang en dans, waarbij de aanwezigheid van het theater een waardevolle aanvulling is

Wilhelminaweg 77, Woerden

Hugo Kotestein Stichting

De stichting Hugo Kotestein maakt zich sterk voor het behoud en versterking van de (historisch-)ruimtelijke kwaliteit van de stads- en dorpsgebieden en het landelijk gebied. De stichting is actief in de gemeentes Woerden, Montfoort Oudewater en Bodegraven.

Jaagpad 56, Linschoten

Kaaswaag Gouda

Kaasmuseum en winkel met demonstraties oude ambachten en kaasmaken. Het museum is open van april tot eind oktober.

Markt 35, Gouda

Kunstenaarsvereniging Woerden

- bevorderen van culturele activiteiten
- vormgeven van platform voor kunstenaars

Handelsweg 10 a, Kamerik

Kunstliefde

Kunstliefde is het platform voor de beeldend kunstenaars in Utrecht.
Hoofddoel van het project UtrechtDownUnder is om een breed publiek aan te spreken en op laagdrempelige wijze in aanraking te brengen met kwalitatieve Utrechtse beeldende kunst.
ngen met kwalitatieve Utrechtse beeldende kunst.

Museum de Heksenwaag

Bezoekers uit heel de wereld komen al zo'n 100 jaar naar de Waag in Oudewater. Ze gaan op de originele weegschaal uit 1482 staan en ontvangen een certificaat. Al in de 17e eeuw vond hier de weging plaats. Toen was dat van levensbelang: mensen werden beschuldigd van toverij. Vele mannen en vrouwen belandden op de brandstapel. Keizer Karel V gaf Oudewater als enige plaats in Europa het privilege voor een eerlijk weegproces. Niemand werd er ooit tot heks veroordeeld. Kinderen, ouders, oma's en opa's en (school) groepen:Iedereen is van harte welkom bij Museum de Heksenwaag! HET MUSEUM IS GESLOTEN VAN 1 NOVEMBER TOT 1 APRIL

Leeuweringerstraat 2, Oudewater

Museum Oud Amelisweerd

Tentoonstellingen

Koningslaan 9, Bunnik

Museum voor Vrede en Geweldloosheid

Wij zijn gevestigd in de serre van het Verzetsmuseum Zuid-Holland. Daar verzorgen we tentoonstellingen. Dit jaar verzorgen we ook de activiteiten in de Vredesweek (15-23 september).

Turfmarkt 30, Gouda

Nederlands Film Festival

Het Nederlands Film Festival is de graadmeter en aanjager van de nationale filmcultuur. Het viert de prestaties, bevraagt de feiten, en verbindt die cultuur met publiek en samenleving.

Open Monumentendag Woerden Stichting

Mensen in aanraking brengen met cultureel erfgoed.

Radio Midland FM

Lokale publieke omroep. Het maken van programma's voor de lokale bevolking.

Gasthuissteeg 1, Oudewater

SPOT Jeugdtheaterfestival

Het Klooster en KUVO organiseren: het SPOT jeugdtheaterfestival! Een theaterfestival voor kinderen van 4 jaar tot 12 jaar en ouders, verzorgers, opa’s en oma’s. Om dit festival tot een groot succes te maken hebben we vrijwilligers nodig.

Het festival vindt plaats in de meivakantie op verschillende locaties op dinsdag 5 mei, woensdag 6 mei, donderdag 7 mei, vrijdag 8 mei en zaterdag 9 mei. Het festival is van 12:00 tot 17:00.

Check www.spotjeugdtheaterfestival.nl voor de locaties, programmering en kaartverkoop.

Wilhelminaweg 77, Woerden

Stichting Babypop

Stichting Babypop heeft ten doel:
• Het publiek laten kennisnemen van de hedendaagse jongerencultuur in al haar verschijningsvormen, zulks in de meest uitgebreide zin, primair door het jaarlijks organiseren van cultureel festival Babypop
• Vrijwillig werkende jongeren de mogelijkheid bieden actief te participeren in de organisatie en uitvoer van alle activiteiten van de stichting, waardoor hun kennis op het gebied van cultureel ondernemerschap verbreed wordt
• Jong talent de mogelijkheid bieden zich aan een breed publiek te presenteren

Burg. H.G. van Kempensingel 31, Woerden

Stichting Carillon Woerden

De Stichting Carillon Woerden organiseert sinds 1 januari 2013 de bespelingen van het carillon in de Petrustoren in Woerden

Stichting Kult Kompagnie

In de statuten van de stichting is als doel opgenomen “het bevorderen van cultuur in de breedste zin van het woord door middel van het organiseren van evenementen, het maken van verbindingen en zoeken van samenwerkingen met cultuurdragers. Daarbij beoogt de stichting een broedplaats te zijn voor talent. Dit door het bieden van een podium voor (beginnende) musici, acteurs en kunstenaars en meer”

Grotesteeg 3, Woerden

Stichting Radio Stad Woerden

Radio woerden is ruim 9 jaar actief van het verzorgen van Nederlandstalige radio uitzendingen ten behoeve van de gemeente Woerden / heel Nederland en ver daar buiten via het internet, tablet en iphon . en tracht door middel van het draaien van Nederlandstalige verzoekplaatjes met name ook oudere en eenzame mensen meer uit hun isolement te halen.

Rembrandtlaan 117, Woerden

Stichting Stadsmuseum Woerden

Het inrichten, in stand houden, beheren en en exploiteren van een museum in de gemeente Woerden teneinde het cultuur-historisch erfgoed van de woongemeenschappen te bewaren en alle vormen van kunst bij een breder publiek te introduceren.

Kerkplein 6, Woerden

Theatergroep de Realiteit

Theatergroep De Realiteit is een ambitieus amateurtheatergezelschap, gevestigd in Woerden.
Theater maken is voor ons met heel veel plezier bouwen aan bijzondere producties.

Rubensstraat 3, Woerden

Theaterschat

zieke kinderen ontspanning en vermaak bieden waar ze zelf ook aan mee kunnen doen.

Chiantigaard , Woerden

Touwmuseum

Het museum geeft de geschiedenis weer van de inmense touwindustrie in Oudewater. Door het tonen van gereedschap, lijnbaan, DvDs etc. krijgt de bezoeker een idee van het arbeidsproces. Het is een kleinschalig museum.

Reijersteeg 4, Oudewater

Verzetsmuseum Zuid-Holland

Verzetsmuseum Zuid-Holland stelt zich ten doel kennis over te brengen rond thema's aangaande de Tweede Wereldoorlog, speciaal toegespitst op jongeren. Mensenrechten en in het bijzonder kinderrechten komen daarbij prominent aan bod.

Turfmarkt 30, Gouda

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Buurtmarktplaats

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke Organisaties