Organisaties - Zorg en hulpverlening

Abrona Afdeling Vrijwilligerswerk

Abrona Vrijwilligerswerk brengt vrijwilligers in contact met cliënten en begeleiders van Abrona locaties. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden waarin u uw betrokkenheid kunt tonen om het welzijn van mensen met een verstandelijke beperking te vergroten.

Sterrenberglaan 6, Huis ter Heide

Abrona locatie Het kasteel

Kasteel 1, Woerden

AIC Woerden

AIC Woerden is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Autisme, regio Utrecht.
Wij bieden informatie, een luisterend oor, helpen zoeken naar informatie, passende instanties. We bieden lotgenotencontact voor mensen met autisme, hun ouders, partners, familie, school, werk, etc
Dat doen we door:
- jaarlijks 4 of 5 thema-avonden te organiseren;
- persoonlijke gesprekken;
- jongeren met autisme met elkaar in contact te brengen door de organisatie van een speciale soos.
- informatie te delen via de website http://autismewoerden.nl

Welzijn Woerden, Rembrandtlaan 2, Woerden

Allerzorg Zorgboerderij AllerTijden

Zorgboerderij AllerTijden in Kamerik biedt een plek voor zinvolle en verantwoorde dagbesteding aan mensen met een beperking zodat zij langer thuis kunnen blijven wonen. Bij ons zijn mensen tot niets verplicht maar doen zij zoveel mogelijk waar zij zelf behoefte aan hebben.

's Gravensloot 14, Kamerik

Altrecht GGZ Hoofdlocatie Utrecht

Een instelling voor mensen die wegens psychische of psychiatrische problematiek zijn vastgelopen in het leven en daarvoor begeleiding en/of opvang nodig hebben.

Lange Nieuwstraat 119, Utrecht

Altrecht Woerden

Ampereweg 3-5, Woerden

Alzheimer Cafe Regio Woerden

Het is een trefpunt voor mensen met dementie, mantelzorgers, familieleden en andere belangstellenden die op een informele manier met elkaar kunnen parten en ervaringen uitwisselen. Tevens kunnen aan de aanwezige deskundigen op een ongedwongen wijze vragen gesteld worden.

Rembrandtlaan 2, Woerden

Alzheimer Nederland Westelijk Utrecht

Alzheimer Nederland werkt aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun familie.
Dit bereiken we door het geven van: voorlichting over dementie; ondersteuning van mensen met dementie en hun naasten; belangenbehartiging; het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek.

Pauwenkamp 329, Maarssen

Amerpoort

Woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking.
Er zijn diverse woonhuizen, waarin cliënten beschikken over een eigen appartement. Daarnaast zijn er 3 centrale ontmoetingsruimtes.

Antonius Ziekenhuis lokatie Woerden

Het werven van vrijwilligers voor bepaalde vrijwilligersfuncties.


Polanerbaan 2, Woerden

Bartimeus Sonneheerdt Collecte

Wij organiseren jaarlijks een landelijke huis aan huis collecte om geld op te halen voor onderzoek naar de oorzaak van behandelmethodes van oogaandoeningen. Ook helpt onderzoek om betere ondersteuning en hulpmiddelen te ontwikkelen. Dit geeft mensen met een visuele beperking de kans zelfstandig in het leven te staan, mee te doen in de maatschappij en hun talenten te ontwikkelen.


Utrechtseweg 82A, Zeist

Careyn Thuiszorg

Verlenen Thuiszorg

Utrechtse straatweg 50, Woerden

Daan Theeuwes Centrum

Jongeren met traumatisch hersenletsel hun toekomst teruggeven.

Wij willen jongeren met schade aan de hersenen weer een toekomst geven door hen naar maximale zelfstandigheid te revalideren.

Polanerbaan 3, Woerden

De SamenwerkingsUnie

Wij bieden mensen die moeite hebben met het vinden van werk, een leerplaats met een coach die hen weer zelfvertrouwen geeft en hulp bied op hun weg naar betaald werk.

Edisonweg 11b, Woerden

Elyse Klinieken voor nierzorg

Elyse klinieken voor nierzorg is er voor mensen die nierzorg nodig hebben. Behandelen van nierfalen minder belastend maken en ervoor zorgen dat het in de toekomst betaalbaar blijft, daar gaan we voor. Ons team maakt het verblijf in de kliniek voor patiënten zo aangenaam mogelijk door gastvrij te zijn en uitstekende zorg en advies te bieden.

Elyse klinieken voor nierzorg: dichtbij, betrokken en toekomstbestendig

Polanerbaan 2, Woerden

Handjehelpen

Wat we (gewoon) doen

Bij Handjehelpen zijn vrijwilligers goud waard. Zij helpen kinderen en volwassenen met een beperking bij hen thuis. Met een paar uurtjes hulp maak je al een wereld van verschil!

Ruim 35 jaar zorgt Handjehelpen voor een passende koppeling tussen de hulpvrager en een vrijwilliger. De hulp wordt één op één gegeven. Ons streven is om mensen voor een langere periode aan elkaar te koppelen. We houden rekening met jouw wensen en mogelijkheden en gaan voor een optimale match.

Naast individuele begeleiding is er een uitgebreid scholings- en begeleidingsaanbod.

Pallas Athenedreef 12, Utrecht, Carmen Odermatt is onze medewerker in Woerden, zij komt graag bij u langs!

Het Nederlandse Rode Kruis (district Utrecht)

Onze missie is het voorkomen en verzachten van menselijk lijden
waar dan ook, het beschermen van levens en gezondheid en het
waarborgen van respect voor de mens. Onze bijzondere aandacht
gaat daarbij uit naar hen die het meest kwetsbaar zijn: mensen
die zonder onze hulp niet of slecht zouden overleven, of van wie
de gezondheid zonder hulpverlening in gevaar zou komen.

Koningsweg 2, Utrecht

Humanitas/Home-Start Alphen en Rijnstreek

Vestastraat 2, Alphen a/d Rijn

Johannes Hospitium Vleuten

Het Johannes Hospitium geeft zorg aan terminale gasten. De doelstelling is de zorg zo aan te bieden dat de gasten op hun eigen persoonlijke manier afscheid kunnen nemen van het leven en hun naasten. De huiselijke sfeer is daarbij belangrijk.

Kloosterweide 2, Vleuten

Kindertelefoon Utrecht

Sinds 2015 is De Kindertelefoon een zelfstandige stichting met een landelijk bureau en 7 locaties in Nederland. De locatie Utrecht is er daar een van. Op de locaties voeren vrijwilligers gesprekken met kinderen en jongeren.

Lucasbolwerk 7, Utrecht

Kmn Kind en Co (Tso Franciscusschool)

tussenschoolse opvang voor basisschool

Pinksterbloemweide 15, Woerden

Kwadraad

Kwadraad kenmerkt zich door de maatschappelijke, informele, open en collegiale sfeer. Bij Kwadraad werken gedreven medewerkers die aansluiting zoeken bij de leefwereld van onze cliënten en hen het vertrouwen geven, zodat ze weer in staat zijn zelf de verbinding te maken met hun sociale omgeving.

Contactpersoon en informatie:
I. Zerkani – Sociaal Raadsman
i.zerkani@kwadraad.nl
06 4088 4970

Voor meer informatie zie onze website: https://www.kwadraad.nl/waar-vind-ik-kwadraad/woerden/

Derkinderenstraat 32, Woerden

Kwintes

Kwintes is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke opvang. De organisatie biedt zorg aan mensen die door langdurige (psychische) problemen (nog) niet in staat zijn zelfstandig in de maatschappij te functioneren. Het gaat om mensen met een psychiatrische diagnose, ernstige (psycho) sociale problemen, of een hersenbeschadiging. Veel van hen zijn langere tijd op ondersteuning aangewezen. Doel is dat zij met onze steun naar tevredenheid een eigen leven kunnen leiden en weer sterk in de samenleving kunnen staan. Kwintes biedt informatie en advies, begeleiding aan huis, beschermd wonen en dagbesteding.

Lindenhof 6, Woerden

Leger des Heils Midden Nederland

Het Leger des Heils Midden Nederland is er voor mensen die kampen met complexe problemen op meerdere gebieden in hun leven. Het Leger des Heils gelooft dat een combinatie van persoonlijke betrokkenheid bij het leven van kwetsbare mensen en professionele hulpverlening een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan een samenleving waarin alle mensen tot hun recht komen.

Vrijwilligers vormen een belangrijke schakel in ons werk. Het werk dat zij doen is van groot belang voor ons als organisatie en onze deelnemers.

Aidadreef 8, Utrecht

Nederlandse Rode Kruis / bijzondere vakanties

Organiseren van vakanties voor mensen die afhankelijk zijn van zorg door derden.

NUdoen!

NUdoen! biedt arbeidsmatige dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Persoonlijke ontwikkeling, participatie in de samenleving en waar mogelijk doorgroeien staan centraal.

Meulmansweg 27, Woerden

NuZorg

Een prettige leef- en werkomgeving bieden voor jongeren en jongvolwassenen in een kleine woon- en werkomgeving

Marconiweg 1, Woerden

PAL4

De zorginstellingen Zuwe Zorg en Vierstroom werken samen om het systeem PAL4-Persoonlijk Assistent 4 Leven- aan te bieden. PAL4 heeft de mogelijkheid om videocontact te maken met de Zorg, met vrienden of familie. Tevens heeft PAL4 de capaciteit gefilterde informatie uit de wereld van het internet mogelijk te maken.

Parkinsoncafé Woerden

Het Parkinsoncafé is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met de ziekte van Parkinson(ismen), hun partners, familieleden en mantelzorgers.

In een ontspannen sfeer wordt er per keer (5 maal per jaar) een informatief onderwerp behandeld, zoals:
- WMO en Hulpmiddelen
- Op vakantie met Parkinson
- Parkinson en slapen

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Buurtmarktplaats

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke Organisaties