Dinsdagvond 8 mei Introductie workshop: Mindfulness voor Mantelzorgers

gepubliceerd op di 24 april 2012

Steunpunt Mantelzorg Woerden organiseert op dinsdagavond 8 mei een introductie workshop Mindfulness voor Mantelzorgers.
Deze introductie workshop is bedoeld voor mantelzorgers die willen leren hoe je meer rust voor jezelf kan creëren in een druk bestaan waarin je vooral bezig bent te zorgen voor een ander.
De introductieworkshop is met name een inleiding over wat Mindfulness is en hoe je dit in de praktijk kan toepassen.

Mindfulness is een methode om met je aandacht te zijn bij het hier en nu. Stilstaan bij je eigen emoties, gedachten en lichamelijke gewaarwordingen en je bewust worden van hoe je hier normaal gezien (automatisch) op reageert. Door hier aandacht aan te besteden zul je merken dat deze stroom vaak de oorzaak is van veel extra stress. En extra stress maakt moe. Door mindfulness toe te passen zul je merken dat het niet de omstandigheden zijn die je leven bepalen, maar vooral hoe je met deze omstandigheden omgaat.

De introductieworkshop op 8 mei wordt gegeven door een ervaren trainer en zal plaatsvinden bij Welzijn Woerden, Rembrandtlaan 2 in Woerden. De workshop begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur en deelname  is gratis. Na de introductieworkshop is er de mogelijkheid een mini cursus Mindfulness te volgens waarin dieper wordt ingegaan op de toepasbaarheid.

Voor informatie en aanmeldingen kunt u terecht bij Dunja van Kleef, coördinator Steunpunt Mantelzorg Woerden. Email: info@mantelzorgwoerden.nl of telefoon:  06 43368441

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke stages Woerden