“Een initiatief is altijd uitvoerbaar”; geslaagde Bewoners Initiatieven Avond van Hart voor Woerden.

gepubliceerd op wo 19 november 2014

Op maandagavond 17 november kwamen zo’n 30 Woerdenaren bij elkaar in El Rey om ideeën voor hun wijk, buurt of heel Woerden met elkaar te delen. Hart voor Woerden, het centrum voor vrijwillige inzet organiseerde deze bijeenkomst omdat zij het belangrijk vindt ideeën van inwoners van woerden te stimuleren en te ondersteunen.

Om te laten zien wat er allemaal mogelijk is presenteerde verschillende initiatieven zich, uiteenlopend van Vrouwensport in de wijk tot Buurtmoestuin Cornelis Troosthof en  Sleutelclub Kamerik. 
Zij vertelden over hun proces van idee tot realisatie en wat ervoor nodig is. Dat blijkt vooral passie, doorzettingsvermogen en draagvlak bij de medebewoners te zijn.  Hart voor Woerden heeft een aantal initiatieven bij dit proces ondersteund.  Het was voor de aanwezigen geweldig om te zien hoe alles kan beginnen bij een idee en tot welke geweldige projecten ideeën kunnen worden.
Dat Woerdenaren enthousiast zijn en hart hebben voor hun stad bleek wel uit de brainstormsessies. ‘Ik ben enthousiast geworden door de ideeën die op tafel kwamen’, aldus een van de aanwezigen. De top 3 van ideeën  was: een (water/natuur) speeltuin, een cultureel eetcafé en een ontmoetingsplek.
Tijdens de borrel werd er verder genetwerkt om deze én andere ideeën zoals leesclub voor senioren, 4hetleven en  beweegapparatuur in de buitenlucht een stap verder te brengen. Er werden telefoonnummers uitgewisseld en vervolgafspraken gemaakt; ‘ik kwam met een idee naar deze avond toe en ik ga naar huis met het gevoel: dat gaat wel lukken!’
Mochten inwoners aan bovenstaande ideeën mee willen werken of zélf een idee hebben dan kunnen ze contact opnemen met Hart voor Woerden Sandra Rigter, s.rigter@welzijnwoerden.nl of 0348 42 11 01. www.hartvoorwoerden.nl
 

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke Organisaties