Feestelijke lancering Hart voor Woerden

gepubliceerd op vr 16 maart 2012

vrijdag 16 maart j.l. is het Centrum voor Vrijwillige Inzet; “Hart voor Woerden” op feestelijke wijze geopend door Loes Ypma, onder belangstelling van ruim 50 vrijwilligers(organisaties). Loes Ypma sprak haar waardering uit voor alle vrijwilligers die in de gemeente Woerden actief zijn.

Niet alleen zijn ze voor de gemeente Woerden van groot belang, want zo vatte ze samen; “als alle vrijwilligers een dag zouden staken, zal de hele Woerdense samenleving in elkaar storten”, maar ze benadrukte ook dat vrijwilligerswerk doen voor de vrijwilliger zelf veel positieve bijkomstigheden oplevert.  De komende jaren zal er veel gebeuren op het gebied van vrijwillige inzet, daarom is ze zeer verheugd dat er nu één punt is waar iedereen met vragen omtrent vrijwillige inzet terecht kunnen.

Hannie van Baren van Welzijn Woerden gaf aan dat er geen nieuwe organisatie is opgericht. De trekkers van de koepel zijn de Vrijwilligerscentrale, Samen voor Woerden en de Maatschappelijke stage Woerden.  De organisaties en diensten die eronder hangen blijven zelfstandig, maar bundelen wel hun krachten om zo de bereikbaarheid, zichtbaarheid en vindbaarheid van alles op het gebied van (ondersteuning van) vrijwillige inzet te bevorderen.

Op dit moment kan iedereen terecht bij Hart voor Woerden voor: de Vrijwilligersvacaturebank, de Vrijwilligersacademie, ondersteuning voor bewonersinitiatieven en  vrijwilligersgroepen, bemiddeling van bijzondere vrijwilligers, vraag en aanbod van o.a. accommodatie, informatie en advies, het Steunpunt Mantelzorg en het Netwerk Informele Ondersteuning. Na deze toelichting werd het nieuwe logo en de website officieel gelanceerd waarna de aanwezige vrijwilligers(organisaties) met elkaar konden netwerken.

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke stages Woerden