Goede sfeer en veel inspiratie op 3e editie Zilveren Kracht.

gepubliceerd op wo 7 november 2012

Op vrijdag 2 november bezochten ruim 80 inwoners uit onze gemeente de bijeenkomst Zilveren Kracht. Het doel van deze bijeenkomst, voor inwoners van 63 jaar en ouder, was inspiratie opdoen om nu, of straks na het pensioen, op aangename en nuttige manier actief te blijven als vrijwilliger.

De bijeenkomst was georganiseerd door Hart voor Woerden, hét centrum voor vrijwillige inzet, in samenwerking met de gemeente Woerden.

De nieuwe wethouder Welzijn/WMO, Yolan Koster, opende de middag  met een open en warm welkomstwoord. Zij benadrukte het belang van vrijwilligers voor de Woerdense samenleving. De bezoekers maakten door middel van een speeddate kennis met zo’n 22 vrijwilligersorganisaties. Daarnaast konden zij deelnemen aan twee inspirerende workshops.

Het meest opvallend deze middag was de sfeer; ontspannen en plezierig. Bezoekers voelden zich welkom en konden op vrijblijvende en laagdrempelige wijze kennismaken met de organisaties. Deze waren op hun beurt enthousiast over het persoonlijk ontmoeten van potentiële vrijwilligers. Het Woerdens Zeemanskoor Bravour zette de slagroom op de cake met een gezellige, muzikale afsluiting van deze middag.

Hart voor Woerden spreekt van een zeer geslaagde middag. Er zijn dit jaar veel directe matches gemaakt zijn. Dit vraagt om herhaling volgend jaar.

Op de website www.hartvoorwoerden.nl staan alle vrijwilligers vacatures vermeld, kunt u de talentenbank bezoeken en/of inschrijven voor de nieuwsbrief.

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke Organisaties