Inschrijving Appeltjes van Oranje 2015

gepubliceerd op di 19 augustus 2014

Officieel is de crisis misschien voorbij, maar in het dagelijks leven van velen is dat niet zo. Er zijn verschillende oorzaken waardoor mensen geïsoleerd raken en armoede is er één van. De Appeltjes van Oranje van 2015 gaan daarom naar organisaties of initiatieven die de sociaalecomonische kansen van mensen versterken zodat zij meer of makkelijker mee kunnen doen in de maatschappij.

Onder het motto 'Beter voor elkaar' zoekt het Oranje Fonds naar bestaande, bijzondere sociale initiatieven die zich hier sterk voor maken. Denk aan schuldhulpverlening of begeleiding naar (vrijwilligers) werk. Voor ons is de inzet van vrijwilligers hierbij van groot belang maar ook dat het initiatief zich onderscheidt van andere organisaties en initiatieven.

Het Appeltje van Oranje is een jaarlijkse prijs voor initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepe mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van € 15.000,-. In mei 2015 reikt Koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds, de prijs uit.

Heeft of kent u een initatief dat past binnen het thema van 2015 en wilt u kans maken op deze bijzondere prijs? Kijk voor meer informatie en criteria op www.oranjefonds.nl/appeltjes. Aanmelden kan met het formulier op de websit tot uiterlijk 30 september 2014.

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke stages Woerden