Maatschappelijke Stage Markt op donderdag 3 oktober

gepubliceerd op ma 30 september 2013

In het nieuwe schooljaar zullen wederom ruim 1200 leerlingen van zowel het Kalsbeek College als het Minkema College op zoek gaan naar een maatschappelijke stage. Uw organisatie krijgt de kans om zich op efficiënte en overzichtelijke wijze aan scholen en leerlingen te presenteren en hen te informeren over (eventuele) stagemogelijkheden.

Maatschappelijke stage is voor veel jongeren een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Ze ontdekken wat zij leuk vinden om vervolgens  gemotiveerd en voorbereid aan de slag te kunnen gaan. Als de ervaring op de stageplaats vervolgens positief is, blijken deze jongeren zich op latere leeftijd eerder in te willen zetten als vrijwilliger. Voor veel organisaties dus een mooie kans om deze jongeren te ontmoeten!

Aangezien beide scholen veel waarde hechten aan een goede voorbereiding op de maatschappelijke stage is het bezoek van de leerlingen aan deze MaS-markt dan ook niet vrijblijvend.

Donderdag 3 oktober op Kalsbeekcollega, lokatie Bredius

Het programma ziet er, onder voorbehoud, als volgt uit:
11.15 - 11.45 uur:  Inrichten marktkraampje door stagebieders
11.45 - 12.15 uur:  Lunch stagebieders en betrokkenen van de scholen
12.15 - 16.00 uur:  Opening met bezoek MaS-markt door leerlingen 
16.00  - 16.30 uur: Afsluitende borrel

Maatschappelijke en/of vrijwilligersorganisaties kunnen zich aanmelden voor deze MaS-markt door een mail te sturen naar stagemakelaar Iris Meijerink of telefonisch via 06 - 44 799 420.

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke stages Woerden