Maatschappelijke Stage Markt september 2014

gepubliceerd op do 10 juli 2014

Op dinsdag 30 september vindt de jaarlijkse MaS-markt in Woerden plaats. Ruim 900 leerlingen van het Kalsbeek College en het Minkema College maken deze middag kennis met vrijwilligerswerk. Maatschappelijke organisaties en verenigingen presenteren zich aan scholen en leerlingen en informeren hen over de stagemogelijkheden.

Maatschappelijke stage is voor veel jongeren een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Ze ontdekken wat zij leuk vinden om vervolgens  gemotiveerd en voorbereid aan de slag te kunnen gaan. Als de ervaring op de stageplaats vervolgens positief is, blijken deze jongeren zich op latere leeftijd eerder in te willen zetten als vrijwilliger.

Beide scholen hechten veel waarde aan een goede voorbereiding van hun leerlingen op de maatschappelijke stage. Zij worden tijdens de MaS-markt dan ook begeleid door docenten.

Programma (onder voorbehoud):
12.00-12.50 uur:    Inrichten kraam en informele lunch voor stagebieders
12.50-13.00 uur:    Welkom door stagemakelaar en officiële opening door wethouder Bob Duindam
13.00-15.15 uur:    Bezoek MaS-markt door leerlingen Kalsbeek en Minkema
15.15 uur          :    Afsluitende borrel

Aanmelden of informatie
Voor meer informatie of aanmelding van uw organisatie kunt u contact opnemen met stagemakelaar Iris Meijerink via i.meijerink@welzijnwoerden.nl of telefonisch via 06 - 48154190.

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke stages Woerden