Project 'Vrijwilligerswerk: Ja!' centraal in terugblik 2013 van Welzijn Woerden

gepubliceerd op do 26 juni 2014

In de Terugblik 2013 doet Welzijn Woerden verslag van het succesvolle project 'Vrijwilligerswerk: Ja!', waarbij mensen met een bijstandsuitkering actief kennismaken met vrijwilligerswerk.

In het najaar van 2013 zijn vijftien cursisten - in vier bijeenkomsten - gestimuleerd, gemotiveerd en wegwijs gemaakt in het grote aanbod van vrijwilligersklussen. Ze staken ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen. En bijna allemaal vonden ze vrijwlligerswerk dat aansluit bij hun interesses en vaardigheden.
Ook is in de Terugblik 2013 aandacht besteed aan nieuwe vormen van dagbesteding en zorg aan mantelzorgers. Uitgangspunt is: welzijn voorop en zorg als het nodig is. In het najaar van 2013 zijn de ouderen en mantelzorgers in het Schilderskwartier bevraagd. In wijkcentrum De Plint start in 2014 de pilot Dagbesteding Nieuwe Stijl voor Senioren, waarbij kwetsbare ouderen gebruik kunnen maken van beschutte vormen van dagbesteding die aansluiten op hun persoonlijke wensen. Doel is ouderen met beginnende tot matige dementie uit hun isolement te halen, hen lichamelijk en mentaal actief te houden en bovendien de mensen die voor hen zorgen te ontlasten.


De Terugblik 2013 is beschikbaar in pdf. Om te downloaden, klik hier.
 

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke stages Woerden