Thema-avond op 19 april "Juridische aansprakelijkheid binnen de (sport)vereniging"

gepubliceerd op vr 16 maart 2018

Deelname aan activiteiten van een (sport)vereniging brengt bepaalde risico’s met zich mee. Als een volwassen sporter tijdens een wedstrijd wordt neergehaald is het al snel: eigen schuld, dikke bult. Maar wie is er aansprakelijk bij een ongeval in het clubhuis? Kun je als (vrijwillig) bestuurslid hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld, terwijl je je uiterste best doet om je activiteiten voor al je leden/deelnemers veilig en leuk te houden?

Deelname aan activiteiten van een (sport)vereniging brengt bepaalde risico’s met zich mee. Als een volwassen sporter tijdens een wedstrijd wordt neergehaald is het al snel: eigen schuld, dikke bult. Maar wie is er aansprakelijk bij een ongeval in het clubhuis? Kun je als (vrijwillig) bestuurslid hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld, terwijl je je uiterste best doet om je activiteiten voor al je leden/deelnemers veilig en leuk te houden? Wie is er verantwoordelijk voor het gedrag van een jeugdlid, als de ouders ook aanwezig zijn? Waar begint de eigen verantwoordelijkheid? En welke risico’s kun je als (sport)vereniging beter verzekeren?

Het spreekt voor zich dat een vereniging de nodige maatregelen dient te treffen om leden, deelnemers en toeschouwers te beschermen. Maar als er ondanks de juiste opvolging van alle veiligheidsrichtlijnen toch iemand schade leidt, dan is er al snel een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Naast ongevallen op de vereniging, kan ook aandacht worden besteed aan situaties die meer te maken hebben met respect en (on)gewenst gedrag.

Deze complexe, maar belangrijke vraagstukken komen aan de orde in de thema-avond op 19 april over ‘Juridische aansprakelijkheid binnen de (sport)vereniging’. De thema-avond wordt georganiseerd door het Beweegteam Woerden, in samenwerking met Hart voor Woerden en het Woerdense advocatenkantoor Derks Advocaten en Adviseurs. Tijdens de thema-avond kunnen ook zelf ingebrachte vragen / casussen worden behandeld. Deze kunnen vooraf worden ingediend bij linda@beweegteamwoerden.nl.

Voor wie?

De thema-avond is met name bedoeld voor bestuursleden en kaderleden van (sport)verenigingen. Ook vrijwilligers, ouders, leden en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom!

Wanneer?

Datum: donderdagavond 19 april 2018.

Tijd: 20.00 uur tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

Waar?

Locatie: Atletiekvereniging AV Clytoneus, Sportpark Cromwijck

Adres: Waardsedijk 29, 3448 HV Woerden.

Aanmelden of meer info? Wilt u deelnemen aan de thema-avond? Stuur dan uiterlijk donderdag 12 april een e-mail naar Linda Oskam (linda@beweegteamwoerden.nl). Vermeld in de mail welke (sport)vereniging u vertegenwoordigt en met hoeveel mensen u wilt komen.

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Buurtmarktplaats

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke Organisaties