Vraag geld aan voor Burendag 2012

gepubliceerd op zo 1 juli 2012

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Dit jaar vieren we Burendag op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen je daar graag in met een financiele ondersteuning van maximaal €500,-.

Hebben jullie de koppen bij elkaar gestoken en een goed idee bedacht? Dan hebben wij goed nieuws! Het Oranje Fonds stelt tot maximaal € 500,= per Burendagactiviteit beschikbaar. Zo helpen we om overal in Nederland buurten socialer te maken en mensen met elkaar in contact te brengen. Dit jaar is het mogelijk om geld aan te vragen wanneer je Burendag op 21, 22 of 23 september viert. Wees er snel bij want het Oranje Fonds heeft een beperkt budget beschikbaar. Op=op!

Aanvragen
BUURTORGANISATIES vragen via het formulier op www.burendag.nl een bijdrage aan van maximaal € 500,= voor een Burendagactiviteit! Het aanvraagformulier moet uiterlijk 1 september om 12.00 uur bij het Oranje Fonds binnen zijn.

Let op: PARTICULIEREN kunnen vanaf juli een aanvraag bij het Oranje Fonds indienen. Hiervoor komt dan een ander aanvraagformulier op de site: www.burendag.nl beschikbaar.

Voorwaarden
De volledige voorwaarden en richtlijnen voor het aanvragen van geld staan op het aanvraagformulier. Hieronder een overzicht van de belangrijkste criteria waar het Oranje Fonds wel en niet aan bijdraagt:

WEL
•De Burendagactiviteit vindt plaats op 21, 22 of 23 september 2012;
•de activiteit is in de buurt, met de buurt en voor de buurt;
•de activiteit bestaat uit meer dan ‘gezellig samenzijn’, bijvoorbeeld samen iets opknappen of uitvoeren voor de buurt;
•het maximale bedrag is € 500,=;
•het Oranje Fonds geeft geld voor materiaalkosten (zoals verf, hout, struiken) of voor goederen die lang in de buurt gebruikt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld een bank, een speeltoestel of een partytent.

NIET
•Organisaties met een winstoogmerk en Verenigingen van Eigenaren komen niet in aanmerking;
•bijdragen voor eten en drinken en de aanschaf van aanverwante artikelen, zoals barbecues en servies / bestek. Let op: mocht je een barbecue, stoelen, tafels etc. willen huren voor de Burendagactiviteit, dan kan dit wel;
•ditzelfde geldt ook voor gereedschap (bijvoorbeeld een hogedrukspuit om een speeltuin mee op te knappen). Als u gereedschap huurt, willen we daar graag een bijdrage aan leveren. Voor de aanschaf van gereedschap kunnen we geen vergoeding geven;
•honoraria voor artiesten, zoals dj’s en clowns;
•aanschaf van verkeersmaatjes;
•uitnodigingen, bedankjes, promotiemateriaal en prijsjes

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke Organisaties