Welzijn Woerden ontwikkelt initiatievenkompas

gepubliceerd op ma 18 november 2013

Welzijn Woerden is bezig met de ontwikkeling van een initiatievenkompas. Het doel is om een online vraagbaak te ontwikkelen waar inwoners van de gemeente Woerden met vragen over het opstarten of voortzetten van bewonersinitiatieven terecht kunnen.

Voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken is de betrokkenheid en inzet van burgers onmisbaar. Een bewonersinitiatief kan de leefbaarheid in de wijk verbeteren of eraan bijdragen dat mensen voor elkaar klaarstaan. Er zijn veel burgers met waardevolle ideeën en initiatieven voor hun buurt of gemeente, maar niet alle initiatiefnemers weten hoe zij hun initiatief van de grond kunnen krijgen. Vragen zoals: ‘Hoe financier ik mijn initiatief?’, ‘Waar vind ik een locatie?’ Of ‘Hoe maak ik van mijn idee een concreet plan?’ komen vaak naar boven.

Naast Welzijn Woerden, bieden onder meer de Gemeente Woerden, de woningcorporatie en wellicht ook de Dorps- en Wijkplatforms ondersteuning aan bewonersinitiatieven. Maar bij welke organisatie kun je nu terecht met welke vraag? Om ervoor te zorgen dat initiatiefrijke burgers niet van het kastje naar de muur worden gestuurd, wil Welzijn Woerden met het digitale initiatievenkompas de mogelijkheden voor ondersteuning van bewonersinitiatieven in de gemeente Woerden verzamelen. Op deze manier willen wij ervoor zorgen dat waardevolle ideeën of initiatieven van burgers niet verloren maar worden versterkt!

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke stages Woerden