Workshop NL Doet op 2 december

gepubliceerd op wo 11 november 2015

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. NL Doet stimuleert iedereen om de handen uit de mouwen te steken op 11 en 12 maart 2016. Bent u een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn om een klus te klaren of eens extra aandacht te geven aan uw cliënten? Kom dan naar de gratis workshop NLdoet en ontdek hoe uw organisatie optimaal gebruik maakt van deze landelijke actie.

Waarom meedoen met de workshop?

Naast een leuke en inspirerende workshop leren deelnemers hoe ze nieuwe vrijwilligers kunnen werven én behouden met als startpunt een activiteit op NLdoet. De workshop biedt praktische handvatten om meedoen aantrekkelijk en succesvol te maken.

We gaan in op de voorbereiding, de succesvolle organisatie van NLdoet dag en het vervolg: hoe behoud ik deze nieuwe vrijwilligers voor mijn organisatie? U komt tot een concrete klus en we gaan aan de slag om uw wens of vraag op een aantrekkelijke manier te formuleren, zodat u de juiste vrijwilligers trekt op de website van NLdoet. Ook worden de mogelijkheden om voor een financiële bijdrage van het Oranje Fonds in aanmerking te komen besproken. Tijdens de workshop kunt u ook ervaringen delen met collega vrijwilligersorganisaties.

Waar en wanneer?

De workshop is op woensdag 2 december 2015 van 19.30 tot 22.00 uur. Locatie: El Rey, Kruittorenweg 13.

De workshop is kosteloos en is voor verenigingen, stichtingen, instellingen en bewonersinitiatieven, zowel voor kleine vrijwilligersorganisaties als voor grotere professionele instellingen. Hart voor Woerden en Samen voor Woerden bieden u gezamenlijk deze workshop aan.

Deelnemers kunnen zich aanmelden voor 27 november via een mail aan: info@hartvoorwoerden.nl of telefonisch via 0348 421 101. Ook voor meer informatie.

Over Samen voor Woerden

Samen voor Woerden verbindt bedrijven, maatschappelijke organisaties en gemeente in concrete projecten met maatschappelijke betekenis. Met winst voor alle betrokken partijen. Zo dragen we bij aan een hechtere samenleving.

Over Hart voor Woerden

Hart voor Woerden is hét centrum voor vrijwillige inzet in Woerden. Voor burenhulp, bewonersinitiatieven of vrijwilligerswerk bij organisaties. Hart voor Woerden ondersteunt zowel vrijwilligers als organisaties.

Over NL Doet

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke stages Woerden