Yes we care! 9 november Dag van de Mantelzorg bij Welzijn Woerden

gepubliceerd op wo 6 november 2013

Op 10 november, is het de Dag van de Mantelzorg.
Dit is een jaarlijks evenement waarbij mantelzorgers erkenning krijgen voor hun waardevolle werk. Het landelijke thema is dit jaar “Yes we care!” , oftewel: Ja we zorgen voor elkaar!

De informele zorg staat onder druk door de bezuinigingen in de zorg. Mantelzorgers lijken steeds meer het antwoord te zijn op de tekorten in de zorg. De Dag zet mantelzorgers centraal en vraagt aandacht voor mantelzorgers middels landelijke publiciteit en lokale activiteiten.

Steunpunt Mantelzorg  Woerden laat deze dag niet onopgemerkt voorbij gaan!

Op zaterdagmiddag 9 november organiseert Welzijn Woerden een feestelijke middag  voor mantelzorgers in de gemeente Woerden.  Om mensen die altijd voor hun naaste zorgen eens in het zonnetje te zetten!

Vanaf 12.30 uur zijn mantelzorgers  van harte welkom bij Welzijn Woerden op  de Rembrandtlaan 2.
Om 13.00 uur zal onze wethouder Yolan Koster alle mantelzorgers welkom heten, waarna de gasten getrakteerd  worden op  koffie en gebak en een bijzondere middag:
Lachen is gezond! Lachtherapeute drs. Alida van Leeuwen vertelt waarom en zal ons dit laten ervaren in een workshop lachyoga.
Daarnaast komt de toneelgroep van Welzijn Woerden (jongeren met een licht verstandelijk beperking) een stukje van hun uitvoering laten zien. Vrouwenkoor Ludiek zal de middag muzikaal afsluiten waarna de middag om 17.00 uur wordt afgerond.
Meer informatie over Steunpunt Mantelzorg:
www.welzijnwoerden.nl, of bel naar 0348 421 101.
Dunja van Kleef, consulent mantelzorg, d.vankleef@welzijnoudewater.nl

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke Organisaties