De Buurtmarktplaats

Hart voor Woerden biedt met de buurtmarktplaats een plek waar inwoners van Woerden zelf hun hulp kunnen bieden of vragen en in contact kunnen komen met buurt, -en stadsgenoten. Het is goed en leuk om iets voor een ander te betekenen en er is vaak meer mogelijk dan u denkt! Ook als u hulp nodig heeft of ergens niet zelf uitkomt kunt u ook vaak bij een stadsgenoot terecht!

Wat kunt u aan een ander vragen of voor een ander betekenen? De antwoorden hierop zijn niet te tellen. Het kan echt van alles zijn. Denkt u bijvoorbeeld aan een klusje in huis of tuin, samen iets ondernemen, hulp bij computers, een lift naar het ziekenhuis of huisarts, samen wandelen, haken of fietsen, de hond uit laten,  gezelschap, koken,  hulp bij het doen van boodschappen en ga zo maar door. Het karakter van de buurtmarktplaats is dat hulp aanbieden en vragen gaat zonder dat er iets tegenover staat.

Het werkt heel simpel:  Heeft u hulp nodig? Stel dan een vraag. Hoe concreter, hoe beter; want de kans is dan groter dat iemand u die hulp kan bieden.

Wilt u  graag iemand helpen? Geef  dan aan wat u wilt en kunt doen, hoelang en wanneer. Zo kunt u  gemakkelijk gevonden worden door mensen die hulp nodig hebben.

Heeft u een vraag of aanbod, dan wordt uw advertentie pas geplaatst nadat u de verificatielink, die u ontvangt geactiveerd heeft. U kunt dan via email reageren en krijgt ook via email bericht.

Weet u  nog niet wat u kunt vragen of aanbieden, kijk dan eens rond op de buurtmarktplaats. Heeft u hulp nodig bij het plaatsen en/of omschrijven van uw vraag of aanbod lees de tips eens door en/of, neem  dan contact op met Hart voor Woerden. Zij helpen u graag verder. Bij het plaatsen van een vraag of een aanbod stemt u in met de huisregels van de buurtmarktplaats.

Tips en Huisregels

Heeft u contact of een afspraak gemaakt via de buurtmarktplaats is het goed om het volgende te weten;

  • Hart voor Woerden screent niemand en vraagt ook geen verklaring omtrent het gedrag (VOG), let dus zelf op met wie u in zee gaat. Gaat het om uw kinderen, schat dan als ouders zelf in of zij bij het contact aanwezig moeten zijn.
  • Voelt u zich kwetsbaar in het contact bij anderen, vraag dan iemand anders om bij een (eerste) afspraak aanwezig te zijn, zoals een vriend, familielid of begeleider.
  • Maak altijd eerst contact via de email of telefoon om wederzijdse verwachtingen duidelijk te krijgen voordat u een afspraak maakt. Staat er iemand voor uw deur zonder afspraak, ga daar dan niet op in.
  • Ook voor de buurtmarktplaats geldt; geef nooit uw persoonlijke gegevens zoals uw bankgegevens, pincodes, uw Burgerservicenummer of uw DigiD af aan iemand, net zo min als een kopie van uw paspoort of rijbewijs.
  • Hart voor Woerden is niet aansprakelijk voor eventuele schade en zal ongewenste berichten verwijderen.
  • Hart voor Woerden probeert zoveel mogelijk te helpen om uw vraag of aanbod te vervullen, hiervoor kan het zijn dat uw vraag of aanbod ook op andere manieren gecommuniceerd wordt, zoals via social media of via de krant en/of flyers e.d. Dit zal altijd anoniem gecommuniceerd worden.
  • Het uitgangspunt van deze buurtmarktplaats is elkaar helpen met gesloten beurzen, u vraagt dus geen vergoeding voor uw aanbod. Als u kosten moet maken voor uw hulp, moet u daarvoor vooraf en samen duidelijke afspraken over maken.

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Buurtmarktplaats

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke Organisaties