Coach4you Woerden zoekt: Coach4you Woerden zoekt coaches m.i.v. het schooljaar 2019/'20

Taakomschrijving

In Woerden is in 2018 Coach4you gestart. Het is een landelijke vrijwilligersproject van Gilde Nederland. Het project is bedoeld voor leerlingen die door een aantal risicofactoren extra ondersteuning nodig hebben in de brugklas van het Voortgezet Onderwijs. Deze factoren kunnen zowel in de omgeving van het kind liggen als in het kind zelf. Doorgaans vallen deze leerlingen buiten de professionele hulpverlening.

Als coach komt u een keer per schoolweek bij de leerling thuis (max 2 uur) en helpt hem/haar te wennen aan de nieuwe school, het bijhouden van de agenda, het plannen van het huiswerk, het zelfstandig werken, een effectieve manier voor het leren van toetsen en het voorbereiden van allerlei zaken. En natuurlijk antwoord geven op allerlei vragen die zo’n “brugpieper” heeft in de eerste weken. De coach zorgt voor “een steuntje in de rug” in de vorm van een persoonlijke coach.

Aanmelding van een leerling loopt altijd via de Woerdense basisscholen (leerkracht groep 8).

Wij vragen

Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om kinderen van rond 12 jaar te begeleiden in de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.

Voelt u er voor coach te worden en wilt u eerst meer informatie, dan kunt u die vinden op de volgende site: www.coach4you.org .
Wilt u contact met de coördinator van Coach4you Woerden stuur dan een mail naar: coach4you@gildewoerden.nl

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

Onze coaches worden eerst getraind en regelmatig begeleid. De duur van de coaching varieert van enkele maanden tot anderhalf jaar.

In de praktijk blijkt, dat de coaches veel voldoening krijgen van hun werk, waarbij zij proberen een leerling te behouden voor het voortgezet onderwijs en dus hem/haar uitzicht geven op een betere toekomst.

Tijdsbesteding: < 4 uur per week
Soort werk: Kinder-, jongerenwerk
Publicatiedatum: zo 20 jan 2019

Verloopdatum: vr 1 mei 2020

Vacature delen

Over Coach4you Woerden

Coach4you is bedoeld voor leerlingen uit groep 8, die door een aantal risicofactoren extra ondersteuning in de brugklas nodig hebben om hun mogelijkheden in het voorgezet onderwijs voluit te realiseren.

Lees meer

Reageren of meer informatie?

Wil je reageren of meer informatie over deze vacature? Met behulp van onderstaand formulier kun je direct per e-mail contact opnemen met Coach4you Woerden.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.

CAPTCHA Image Nieuwe letters

Typ de letters in het plaatje over:


Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Buurtmarktplaats

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke Organisaties