ZPC Woerden zoekt: Official Zwemwedstrijden

Taakomschrijving

Voor het organiseren van en het deelnemen aan zwemwedstrijden zijn veel vrijwilligers nodig. Bij elke zwembaan moeten bij voorkeur twee officials staan die in de gaten houden of de zwemmers de correcte keerpunten maken en zorg dragen voor een goede registratie van de tijden. ZPC Woerden is op zoek naar enthousiaste mensen die het leuk vinden om een aantal wedstrijden per jaar bij te springen.

De officiële titel voor deze functie is tijdwaarnemer. Als u aan de keerpunt staat krijgt u de titel keerpuntfunctionaris toebedeeld. Echter aan de badrand zal veelal de term 'klokker' gebruikt worden.

U krijgt een gratis cursus waarin wordt uitgelegd waar u op moet letten.
De cursus voor official bestaat uit 4 theorielessen. Deze worden ’s avonds ergens in de regio gegeven. U leert daar een goede tijd te klokken, maar ook hoe in theorie de verschillende zwemslagen gezwommen moeten worden en hoe een wedstrijdbad moet worden opgebouwd.

De cursus zal worden afgerond met een mondeling examen. Om te oefenen, kunt u een aantal keren meelopen aan het bad als schaduwklokker. D.w.z. dat u naast de gediplomeerde official de tijd meeklokt van de zwemmer die op uw baan ligt. Op deze manier brengt u de theorie in praktijk en krijgt u meer idee van de taken van de officials.

Als u het mondelinge examen heeft gehaald en geslaagd bent, mag u direct als official voor ZPC Woerden fungeren in uit- en thuiswedstrijden. Na een aantal wedstrijden geklokt te hebben, wordt u beoordeeld op uw vaardigheden aan het bad.

De kosten voor de cursus en de klok (welke u in bruikleen krijgt) worden door de vereniging betaald. Wij verwachten van u dat u minimaal 6 x per jaar beschikbaar bent om te klokken. Om uw licentie te behouden moet u minimaal 3 wedstrijden klokken per jaar.

Als u de smaak te pakken hebt kunt u altijd verder doorgroeien naar functies als jurylid, starter, kamprechter of zelfs scheidsrechter. U hoeft zelf geen ervaren zwemmer te zijn om dit vrijwilligers werk te doen.
Maak het onze zwemmers mogelijk om hun wedstrijden te zwemmen en word official!

Tijdsbesteding: < 4 uur per week
Soort werk: Kinder-, jongerenwerk
Publicatiedatum: di 5 mrt 2019

Verloopdatum: do 5 mrt 2020

Vacature delen

Over ZPC Woerden

ZPCW heeft meerdere jeugd, heren en dames waterpoloteams, een sterke wedstrijdzwem afdeling en een afdeling voor trimmers/veteranen. De zwemsport wordt in de breedte aangeboden, maar er ook wordt de mogelijkheid geboden, om door te groeien naar een hoger niveau met aansluiting op een mogelijke topsport carrière.

De grote jeugdafdelingen in beide zwemsporten willen we verder stimuleren door in de komende jaren een Zwemschool (het leren zwemmen) en een Sterrenplan (spelenderwijs aanleren van diverse takken van zwemsport) voor de jeugd aan te bieden.

Als club vinden wij binding met de vereniging, en tussen de leden onderling erg belangrijk en daarom organiseren wij verschillende sociale activiteiten. Ons sterke, grote en enthousiaste kader van vrijwilligers maakt de sociale en de zwemactiviteiten mogelijk.

Als zwem en polo club zijn we maatschappelijk betrokken binnen de gemeente Woerden. Daarbij hebben wij onze centrale thuis basis in het Batensteinbad in Woerden.

Lees meer

Reageren of meer informatie?

Wil je reageren of meer informatie over deze vacature? Met behulp van onderstaand formulier kun je direct per e-mail contact opnemen met ZPC Woerden.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.

CAPTCHA Image Nieuwe letters

Typ de letters in het plaatje over:


Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke Organisaties