Welzijn Woerden zoekt: Begeleider Telefooncirkel

Taakomschrijving

De Telefooncirkel is er voor alleenwonende mensen, die behoefte hebben aan een dagelijks moment van contact. Het biedt mensen een gevoel van veiligheid en heeft een sociale functie.

Elke dag start een vrijwilliger de cirkel door te bellen naar de eerste deelnemer, die op zijn beurt de volgende belt, enzovoorts, tot de cirkel rond is. Neemt iemand de telefoon niet op, dan wordt de vrijwilliger op de hoogte gesteld. Deze neemt actie door de contactpersoon van de deelnemer te bellen (sleuteladres), of als het nodig is zelf polshoogte te nemen.

Als vrijwilliger heb je ongeveer één keer in de zes weken dienst. Dat betekent dat je in die week zeven dagen lang iedere morgen om 9 uur de Telefooncirkel start en afsluit als de laatste deelnemer jou belt (om ongeveer 9.30 uur). Je bent onderdeel van een team van zes vrijwilligers, die elkaar een paar keer per jaar zien en verder contact onderhouden over de planning via e-mail.

Wij vragen

Betrokkenheid met de doelgroep. Kwaliteiten vrijwilliger: sterke communicatieve vaardigheden, zelfstandig, punctueel, daadkrachtig handelen.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

Een zelfstandige sociale vrijwilligersfunctie, waarbij het dagelijkse contact met mensen en vinger aan de pols houden centraal staat. Twee keer per jaar een overleg met het team Telefooncirkel, één keer per jaar een gezellige middag met de deelnemers en vrijwilligers van de Telefooncirkel en één keer per jaar een gezellige avond met alle vrijwilligers van Welzijn Woerden. Aanbod van interessante en leerzame workshops en cursussen.

Tijdsbesteding: < 4 uur per week
Soort werk: Hulpverlening, verzorging
Publicatiedatum: vr 30 nov 2018

Verloopdatum: di 31 dec 2019

Vacature delen

Over Welzijn Woerden

Welzijn Woerden is een inspirerende maatschappelijke onderneming in welzijn en maatschappelijke zorg. We willen de eigen kracht, de zelfredzaamheid en participatie van mensen stimuleren en versterken. Dat doen we door hulp en ondersteuning te bieden waar dat nodig is, en door het organiseren van activiteiten.

Lees meer

Reageren of meer informatie?

Wil je reageren of meer informatie over deze vacature? Met behulp van onderstaand formulier kun je direct per e-mail contact opnemen met Welzijn Woerden.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.

CAPTCHA Image Nieuwe letters

Typ de letters in het plaatje over:


Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Buurtmarktplaats

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke Organisaties