Kwadraad zoekt: Maak mensen Wijzer in Geldzaken bij Kwadraad sociaal raadslieden

Taakomschrijving

Kwadraad is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor het team sociaal raadslieden in Woerden. Ben jij of ken jij de nieuwe vrijwilliger die de handen uit de mouwen wil steken om medeburgers te helpen bij het wijzer worden in geldzaken? Dan is het project ‘Wijzer in Geldzaken’ van sociaal raadslieden iets voor jou. Uiteraard is het niet vereist om vooraf al veel van geldzaken te weten. Door de professionals en vrijwilligers van Kwadraad word je ingewerkt.

‘Wijzer in Geldzaken’ is een traject van een aantal weken waarin een basis wordt gelegd/ opgefrist die ervoor zorgt dat mensen meer overzicht en controle krijgen op hun financiën. Daarnaast blijkt dat veel mensen belangrijke financiële ondersteuning laten liggen en een belangrijk onderdeel van het traject is dan ook om inkomen van inwoners te verbeteren. Waar is het ‘gratis geld’ te vinden en hoe kunnen mensen hier aanspraak op maken?
Een vrijwilliger bij sociaal raadslieden: ‘Het geeft een absolute kick als je iemand kunt helpen zijn financiën eens door te lichten en als dan blijkt dat er nog onbenutte potjes zijn. Iemand die eerst lastig rond kon komen door jouw hulp ineens een veel hoger inkomen krijgt, gaat blij weer naar huis. Vaak levert verbetering van iemands financiële positie en overzicht op financiën een positieve booster voor een heel gezin, wat verder gaat dan alleen ‘wat meer geld te besteden hebben’. Met minder zorgen, wordt het leven echt leuker en ontstaat er ruimte voor mooie dingen en meer levensgeluk. Daar doe ik het voor. Het is heel dankbaar werk. En natuurlijk is het ook fijn om samen met andere vrijwilligers te werken, we hebben veel lol met elkaar’

Wij vragen

- Minimaal MBO+-denkniveau
- Afstand kunnen nemen versus betrokkenheid tonen bij de burger
- Juiste wijze vertrouwelijke informatie gebruiken
- Afwegen van zelfstandigheid versus hulp/ advies inroepen van collega’s en begeleiders
- Normen en waarden van de burger respecteren en eigen normen en waarden bewaken
- Tijdsinvestering van een half tot een heel dagdeel per week

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

Wat kun je als vrijwilliger verwachten?:
- Een gezellig team van vrijwilligers en professionals
- Scholingsmogelijkheden en begeleiding
- Een jaarlijks gezellig uitje
- Voldoening uit helpen van andere mensen

Tijdsbesteding: < 4 uur per week
Soort werk: Administratie, computer
Publicatiedatum: do 18 okt 2018

Verloopdatum: vr 18 okt 2019

Vacature delen

Over Kwadraad

Kwadraad kenmerkt zich door de maatschappelijke, informele, open en collegiale sfeer. Bij Kwadraad werken gedreven medewerkers die aansluiting zoeken bij de leefwereld van onze cliënten en hen het vertrouwen geven, zodat ze weer in staat zijn zelf de verbinding te maken met hun sociale omgeving.

Contactpersoon en informatie:
I. Zerkani – Sociaal Raadsman
i.zerkani@kwadraad.nl
06 4088 4970

Voor meer informatie zie onze website: https://www.kwadraad.nl/waar-vind-ik-kwadraad/woerden/

Lees meer

Reageren of meer informatie?

Wil je reageren of meer informatie over deze vacature? Met behulp van onderstaand formulier kun je direct per e-mail contact opnemen met Kwadraad.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.

CAPTCHA Image Nieuwe letters

Typ de letters in het plaatje over:


Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Buurtmarktplaats

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke Organisaties