Thuisadministratie

Hulp bij financiële problemen

Heeft u schulden en weet u nu niet (meer) wat u moet hieraan moet doen? Deskundige vrijwilligers van Welzijn Woerden kunnen u helpen om inzicht te krijgen in uw financiële situatie en samen met u werken aan een oplossing.

Financiële problemen kunnen allerlei oorzaken hebben, zoals werkloosheid, scheiding of het verlies van een gezinslid. Ze kunnen behoorlijk ingrijpend zijn en u in uw welzijn beperken. Vaak is het moeilijk om financiële problemen alleen op te lossen.

Op orde krijgen van uw administratie

Bent u het overzicht kwijt van uw geldzaken en papieren? Weet u niet hoe u uw financiën kunt plannen? Wilt u voorkomen dat u (verder) in de schulden komt? Dan kunnen deskundige vrijwilligers van Welzijn Woerden u helpen bij het op orde brengen en houden van uw thuisadministratie.

Steeds meer mensen hebben moeite om hun administratie op orde te houden. Veel ouderen, maar ook anderen raken tussen de stapels papieren het overzicht wel eens kwijt. Dit geeft onrust en spanning. Bovendien kunnen er betalingsachterstanden ontstaan, met mogelijk nare gevolgen.

Vrijwilligers

Deskundige vrijwilligers van Welzijn Woerden kunnen u helpen bij uw thuisadministratie. Samen met u nemen zij de post door, ordenen de administratie en maken een bewaarsysteem. Ze helpen u met het inzichtelijk maken van uw inkomsten en uitgaven en het vaststellen van een budget. Ook ondersteuning bij contacten met instanties, het invullen van formulieren van o.a. gemeentelijke voorzieningen en huur- en zorgtoeslag, is mogelijk. Op die manier wordt gewerkt aan een oplossing van uw financiële problemen.

De hulp is altijd tijdelijk, maar kan langere tijd geboden worden. Doel is dat u weer inzicht krijgt in uw financiële situatie en grip krijgt op uw geldzaken en dat u deze zelfstandig kunt beheren.

Schuldhulpmaatje

Soms zijn de financiële problemen zo groot, dat u deze zelf niet meer kunt verhelpen. Het is dan mogelijk dat u via een schuldhulpverleningstraject uw financiële problemen oplost. Welzijn Woerden heeft vrijwillige schuldhulpmaatjes die u in een dergelijke situatie tot steun kunnen zijn.

Aanmelden

Als u behoefte heeft aan hulp bij het op orde krijgen van uw administratie, uw financiële problemen of een schuldhulpmaatje, dan kunt u contact opnemen met de coördinator Thuisadministratie, Saskia Hijzelendoorn.

Zij komt op huisbezoek en zal na inventarisatie een thuisadministratie-vrijwilliger aan u koppelen om de nodige ondersteuning te bieden. De dienstverlening is gratis.

Aanmelden kan ook via ons telefoonnummer 0348 - 421101 (op werkdagen van 9 tot 12 uur).

U kunt ook per e-mail contact opnemen via info@hartvoorwoerden.nl.

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke Organisaties