Vrijwilligersacademie

De vrijwilligersacademie heeft ook in 2018 voor alle vrijwilligers uit de gemeente Woerden een afwisselend aanbod aan interessante workshops en cursussen samengesteld. Er zit vast iets voor u bij!

Aanmelden kan via info@hartvoorwoerden.nl. Vermeld bij aanmelding altijd uw naam, emailadres, telefoonnummer, bij welke organisatie u vrijwilliger bent en de naam en datum van de cursus waarvoor u zich aan wilt melden. Deelname gaat op volgorde van aanmeldingen en de cursussen starten alleen bij voldoende deelname. Hiervan ontvangt u tijdig een bevestiging.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Ellen Vossen via info@hartvoorwoerden.nl of via 0348-421101.
----------------------------------------------------------------------------

Pitchen: in korte tijd overtuigend vertellen wie u bent, wat u doet en waar u goed in bent.

Deze workshop is een ideale voorbereiding voor het Meiden van Breuren Pitch café van 22 januari. Ook geschikt voor iedereen die wel eens zichzelf of zijn/haar vereniging moet presenteren.

De manier waarop je jezelf presenteert op momenten die er toe doen, zijn bepalend voor het succes in je leven. Daarom is het zinvol aandacht te besteden aan hoe je een sterke eerste indruk maakt of hoe je overkomt tijdens een presentatie. We besteden in deze training uitgebreid aandacht aan de manier waarop je jezelf neerzet om een goede eerste indruk te maken.

Welke nonverbale signalen kun je inzetten om de eerste indruk te beïnvloeden? Hoe zorg je dat de inhoud pakkend en inspirerend is? Je leert jezelf overtuigend neer te zetten door middel van een sterke elevator pitch.

Misschien heeft u wel eens meegemaakt dat u onverwachts en in een korte tijd iets over uzelf moest vertellen? Dat kan op ieder willekeurig moment plotseling gebeuren en juist dan vindt u de juiste woorden niet. Het is dus de kunst om uw ‘mondelinge visitekaartje’ paraat te hebben. Van uzelf of uw organisatie.

De elevatorpitch is een compacte, duidelijke beschrijving van uw werkzaamheden en waarden. Dit alles met passie overgebracht. In deze workshop gaat u na een stukje theorie en veel voorbeelden zelf aan de slag met het maken en presenteren van uw elevator pitch.

Het is een dynamische, praktische en interactieve workshop. Het geleerde kunt u meteen de volgende dag toepassen in de praktijk!

Wanneer:  Maandag 15 januari

Tijd:          20.00 – 22.00 uur

Waar:        Wijkcentrum De Plint, Jozef Israellaan 20A

Kosten:     € 10,00

Inschrijven via info@hartvoorwoerden.nl of telefonisch via 0348 421 101.

------------------------------------------------------------------------------

Cursussen “Reanimatie & AED”

Altijd al willen leren reanimeren? Geef u dan nu op voor de Reanimatie en AED cursussen die Hart voor Woerden samen met Stichting Reanimatie Woerden organiseert.

De cursus bestaat uit 3 avonden van 19.30 tot 22.00 uur.

Vanwege de samenwerking tussen Stichting Reanimatie Woerden en Hart voor Woerden geldt voor alle inwoners van de Gemeente Woerden het kortingstarief van €20,-.

Wij vinden het, net als u, belangrijk om zoveel mogelijk mensen te leren reanimeren en zo mensenlevens te redden. Dus kent u mensen in uw omgeving die graag een cursus willen volgen, vrijwilliger of niet, dan kunnen zij zich aanmelden via saskia@reanimatiewoerden.nl.

Vermeld bij aanmelding alstublieft naast uw naam, adres, emailadres, telefoonnummer, ook uw geboortedatum. Dit i.v.m. het te ontvangen certificaat.

De 6 cursussen in 2018 zijn:

Maandag 22 en 29 januari en 5 februari in Synergos

Woensdag 7, 14 en 21 februari in Welzijn Woerden

Dinsdag 27 maart en 3 en 10 april in Synergos

Woensdag 30 mei, 6 en 13 juni Welzijn Woerden

Maandag 17 en 24 september, 1 oktober bij Synergos

Donderdag 8, 15 en 22 november, Welzijn Woerden

Alle lessen zijn van 19.30 tot 22.00 uur

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Buurtmarktplaats

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke Organisaties