Vrijwilligersacademie

De vrijwilligersacademie heeft ook in 2018 voor alle vrijwilligers uit de gemeente Woerden een afwisselend aanbod aan interessante workshops en cursussen samengesteld. Er zit vast iets voor u bij!

Aanmelden kan via info@hartvoorwoerden.nl. Vermeld bij aanmelding altijd uw naam, emailadres, telefoonnummer, bij welke organisatie u vrijwilliger bent en de naam en datum van de cursus waarvoor u zich aan wilt melden. Deelname gaat op volgorde van aanmeldingen en de cursussen starten alleen bij voldoende deelname. Hiervan ontvangt u tijdig een bevestiging.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Ellen Vossen via info@hartvoorwoerden.nl of via 0348-421101.
----------------------------------------------------------------------------

Cursussen “Reanimatie & AED”

Altijd al willen leren reanimeren? Geef u dan nu op voor de Reanimatie en AED cursussen die Hart voor Woerden samen met Stichting Reanimatie Woerden organiseert in 2018.

De cursus bestaat uit 3 avonden van 19.30 tot 22.00 uur.

Vanwege de samenwerking tussen Stichting Reanimatie Woerden en Hart voor Woerden geldt voor alle inwoners van de Gemeente Woerden het kortingstarief van € 20,-.

Wij vinden het, net als u, belangrijk om zoveel mogelijk mensen te leren reanimeren en zo mensenlevens te redden. Dus kent u mensen in uw omgeving die graag een cursus willen volgen, vrijwilliger of niet, dan kunnen zij zich aanmelden via saskia@reanimatiewoerden.nl.

Vermeld bij aanmelding alstublieft naast uw naam, adres, emailadres, telefoonnummer, ook uw geboortedatum. Dit i.v.m. het te ontvangen certificaat.

De cursussen in 2018 zijn:

Maandag 17 en 24 september, 1 oktober bij Synergos

Donderdag 8, 15 en 22 november, De Plint

---------------------------------------------------------------------------

 

Workshop Omgaan met conflicten en grensoverschrijdend gedrag (nog enkele plekken vrij!)

Agressie, wat is het eigenlijk? En, wanneer moet u er iets mee? Wat kunt u zelf doen om agressie, grensoverschrijdend gedrag en conflicten te voorkomen? In deze workshop krijgt u praktische handreikingen om te reageren op conflicten en (potentieel) agressieve situaties.

Ontdek hoe u op een totaal andere manier in een situatie kan reageren en wat het effect daarvan is. U leert werken aan het oordeelloos en open contact maken met anderen om escalatie te voorkomen.

Daarna gaan we in de workshop met elkaar de confrontatie aan om te ervaren hoe het is als er agressie op je afkomt. Mede door de vernieuwende combinatie van theorie met praktische oefeningen uit de krijgskunst aikido, is de workshop een bijzondere en plezierige beleving.

Centraal staat het ontwikkelen van de juiste geesteshouding om conflict- en geweldsituaties te de-escaleren. En de ervaring om elkaar ondanks het conflict toch te ontmoeten!

Datum:   Maandag 25 juni

Tijd:       19.30 uur - 22.00 uur

Locatie:  Wijkcentrum de Plint, Jozef Israelslaan 20A in Woerden

Kosten:  15 euro

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Buurtmarktplaats

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke Organisaties