Deskundigheidsbevordering

Om organisaties en vrijwilligers te laten groeien in de belangrijke rol die zij in onze maatschappij vervullen ondersteunt de vrijwilligersacademie hen in het delen en het verkrijgen van kennis. U vindt hier een terugblik op het aanbod, zodat u ook kennis kunt nemen van deze informatie, waarbij u eventuele gebruikte documenten die gebruikt zijn tijdens de workshop kunt downloaden voor eigen gebruik.

Workshop Werven en begeleiden van vrijwilligers

Het blijft een grote uitdaging voor veel vrijwilligersorganisaties om nieuwe vrijwilligers te vinden en betrokken te houden bij de organisatie. Daarom werd deze cursus op 7 maart 2012 gegeven door de trainster Firiël Suijker; freelance trainster en projectleider met veel ervaring met het werken binnen vrijwilligersorganisaties. Er namen 16 vrijwilligers aan deel en zij hadden een hele inspirerende workshop.

Downloads:

Workshop Fondsenwerving

Waar haal je het geld vandaan?? Geld zoeken loont, zeker in deze tijd moet je creatiever zijn in het vinden van financiële mogelijkheden. Het vinden van fondsen om uw activiteiten mogelijk te maken is misschien wel een vak apart.  Maatschappelijk betrokken ondernemer Jan Rotor van Rotor communicatie (www.rotorcommunicatie.nl) gaf de 20 deelnemers een leidraad om succesvol te zijn bij hun fondsenaanvraag.

Download:

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Buurtmarktplaats

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke Organisaties