Hoe gebruik je dit platform?

Vind alle antwoorden op je vragen over de werking van dit platform, inclusief handige tips.
Hoe gebruik je dit platform?Contact met elkaar: matching, berichten en referenties › Hoe kom ik in contact met anderen (email of telefoon)?

Hoe kom ik in contact met anderen (email of telefoon)?

Via dit platform kom je makkelijk en direct met elkaar in contact. Dat kan op 2 manieren:

✉️Door het sturen van een bericht, dat als e-mailtje verzonden wordt
📞Door het bellen van het telefoonnummer, als de ander dat heeft gedeeld

Hieronder lees je hoe dit werkt. 

Een bericht sturen 

Op dit platform kom je altijd naar aanleiding van een oproepje met elkaar in contact. Dus: je reageert op een vraag omdat je wil helpen, of je reageert op een aanbod van iemand.  

Het versturen van een bericht is heel makkelijk:

  1. Open de vraag of het aanbod waar je op wil reageren
  2. Klik op de gekleurde knop om te reageren
  3. Vul je bericht in en eventueel je telefoonnummer 

Helpcentrum_illustraties.png

Maximaal aantal berichten sturen per dag

Je mag per dag maximaal 10 platform deelnemers benaderen. Dit hebben we ingesteld om spammen en ander ongemak of misbruik te voorkomen. Ben je al met iemand in gesprek? Dan kan je uiteraard gewoon onbeperkt berichtjes sturen naar elkaar.

Als je het maximum per dag bereikt hebt, dan zie je hier een melding van als je op de knop "stuur een bericht" klikt. In de melding staat onder andere hoe lang je nog moet wachten voordat je een nieuwe persoon mag benaderen. Tip: Bewaar zijn of haar hulpaanbod/hulpvraag en stuur op een later moment een berichtje. 

Doordeweeks wordt je limiet na 24 uur weer gereset en kun je opnieuw maximaal 10 mensen benaderen. In het weekend is de wachttijd minimaal 48 uur.

Anderen nemen contact met jou op 

Als je een oproepje op het platform hebt staan, zoals een vraag of aanbod, dan kun jij ook benaderd worden. Je ontvangt daar altijd een e-mail én notificatie op de site van. Als je vergeet te reageren, dan ontvang je na 5 dagen ook een remindermailtje. 

 

Telefonisch contact

Soms zie je in een oproepje een telefoonnummer. In dat geval heeft de persoon aangegeven dat je ook mag bellen. Handig! Klik je op de knop 'Toon telefoonnummer' dan zie je, als je ingelogd bent, meteen het telefoonnummer. 

Heeft dit artikel je vraag beantwoord?