Coach4you

Coach4you

Plaats:
Woerden-Midden: Schilderskwartier
Categorie:
Huiswerkbegeleiding, Taal & lezen
Aangeboden door:
een persoon namens een organisatie
Tip anderen via:

Voor wie: kinderen in groep 8 t/m brugklas.

Waarvoor je hier terecht: Kinderen die extra ondersteuning nodig hebben met de overstap van groep 8 naar de brugklas.

Coach4you Woerden is één van de twee zelfstandige vrijwilligers organisaties die onder het bestuur van Stichting Gilde Woerden vallen. Begin 2018 zijn de voorbereidingen getroffen voor de start van Coach4you.

Het landelijke project Coach4you van Gilde Nederland heeft zich als doel gesteld om de overstap van leerlingen van het basisonderwijs naar voortgezet onderwijs gemakkelijker maken. Het project wil deze kinderen succesvoller maken en hun kans vergroten op een ononderbroken schoolloopbaan en daarmee hun kansen in de maatschappij.

Voor een kind dat de overstap maakt van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is dat in het algemeen een heel grote stap. Het project Coach4you richt zich op kinderen, die te weinig steun van hun ouders (kunnen) krijgen en extra begeleiding nodig hebben om die overstap met succes te maken. Dat komt voor in situaties waarin de ouders onvoldoende de Nederlands taal beheersen en/of het onderwijssysteem niet kennen. Kortom als ouders niet weten hoe hun kind te stimuleren en te begeleiden bij het vinden van een geschikte leerweg.
Het project is ook voor kinderen uit gezinnen waar weinig structuur is of voor kinderen met concentratieproblemen. Of een kind dat weinig weerbaar is, erg stil, bang of onzeker; dyslectisch, hoogbegaafd, hyperactief of licht autistisch of dergelijke. Doorgaans vallen deze kinderen buiten de professionele hulpverlening, maar zij hebben wel extra ondersteuning nodig. De inzet en positieve aandacht van een vrijwillige coach hierbij is bedoeld om te voorkomen dat zulke
risicoleerlingen uit groep acht van de basisschool in het voortgezet onderwijs vroegtijdig uitvallen.

De ondersteuning van de brugklassers gebeurt met behulp van coaches. De coach en de leerling worden aan het eind van groep 8 met elkaar in contact gebracht nadat de ouders en de leerling in hebben ingestemd met de coaching. Iedere leerling krijgt een bij hem of haar passende coach. Een voorwaarde daarbij is dat er de coach en het kind wederzijds vertrouwen in elkaar hebben. Gedurende maximaal 18 maanden bespreekt de coach met zijn pupil elke schoolweek in ca anderhalf uur in detail het schoolprogramma, de problemen die daarmee zijn en hoe die kunnen worden opgelost en in hoofdlijnen met de ouder(s). De periode loopt van juni in groep 8 tot december van het 2-de jaar in het voortgezet onderwijs. Gespreksonderwerpen kunnen uiteenlopen van de gang van zaken op school, het indelen van het huiswerk tot omgaan met medeleerlingen en docenten. Er is ook tijdens de begeleiding overleg tussen de coach en de mentor van de leerling.

Contactgegevens:
E-mail: coach4you (apenstaartje) gildewoerden . nl

  • Het aanbod van Netwerk is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Hart voor Woerden
Laat Netwerk weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op het aanbod: "Coach4you" van Netwerk.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Hart voor Woerden deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Stuur een bericht
Tip anderen via:
Aangesloten bij:
organisatie logo Hart voor Woerden
Geplaatst door:
Profielfoto van Netwerk
30% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Netwerk
  • Het aanbod van Netwerk is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Hart voor Woerden
Aangeboden door:
een persoon namens een organisatie

Meer aanbod van Netwerk

 
Vrijwilligersplatform Hart voor Woerden in Woerden-Midden

Meer aanbod van Netwerk

  Titel Plaats Categorie
  Vrijwilligersplatform Hart voor Woerden Woerden-Midden Marketing, communicatie & PR, Bestuur & strategie, Coördineren & regelen (bv. evenementen), Collecte & fondsenwerving