csrf
Hart voor Woerden logo
Hart voor Woerden

Wereldwinkel Woerden zoekt winkelmedewerkers

Vind jij het leuk om cadeaus te verkopen? Kom dan het team van onze winkel versterken. Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om mensen te helpen bij het vinden van iets aparts om hen vervolgens met een blij gezicht de winkel uit te zien gaan. Heb je belangstelling voor eerlijke handel, ben je klantvriendelijk ingesteld en lijkt het je leuk om Wereldwinkel Woerden nog succesvoller te maken? Je bent van harte uitgenodigd te reageren. Taakomschrijving: Je werkt als verkoopmedewerker, in overleg, zo'n 2 dagdelen per maand in dewinkel en neemt deel aan de organisatie van het dagelijkse werk in de winkel. Tijdens een inwerkperiode leer je welke producten je verkoopt, wat het verhaal achter deze producten is, hoe je klanten adviseert, hoe de de afrekening in z,n werk gaat en zo meer. Wat wij van je vragen: -Je hebt belangstelling voor eerlijke handel -Je durft initiatief te nemen -en je kan goed en enthousiast samenwerken in een team van vrijwilligers Wat kunne we je bieden: -De mogelijkheid om een positieve bijdrage te leveren aan leefomstandigheden elders -Een, op jouw persoon en behoefte aangepaste, inwerkperiode -Een jaarlijks vrijwilligersuitje Tijdsbesteding: 4-8 uur per maand maar meer mag natuurlijk ook!

Lees meer

structureel

Woerden-Midden: Binnenstad

Gastvrijheid & horeca
Marketing & communicatie
Media & design

Beschrijving

Vind jij het leuk om cadeaus te verkopen? Kom dan het team van onze winkel versterken. Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om mensen te helpen bij het vinden van iets aparts om hen vervolgens met een blij gezicht de winkel uit te zien gaan.
Heb je belangstelling voor eerlijke handel, ben je klantvriendelijk ingesteld en lijkt het je leuk om Wereldwinkel Woerden nog succesvoller te maken?
Je bent van harte uitgenodigd te reageren.

Taakomschrijving:
Je werkt als verkoopmedewerker, in overleg, zo'n 2 dagdelen per maand in dewinkel en neemt deel aan de organisatie van het dagelijkse werk in de winkel. Tijdens een inwerkperiode leer je welke producten je verkoopt, wat het verhaal achter deze producten is, hoe je klanten adviseert, hoe de de afrekening in z,n werk gaat en zo meer.

Wat wij van je vragen:
-Je hebt belangstelling voor eerlijke handel
-Je durft initiatief te nemen
-en je kan goed en enthousiast samenwerken in een team van vrijwilligers
Wat kunne we je bieden:
-De mogelijkheid om een positieve bijdrage te leveren aan leefomstandigheden elders
-Een, op jouw persoon en behoefte aangepaste, inwerkperiode
-Een jaarlijks vrijwilligersuitje

Tijdsbesteding:
4-8 uur per maand maar meer mag natuurlijk ook!

Praktische informatie

Locatie

Woerden-Midden: Binnenstad

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen

Categorie

Gastvrijheid & horeca
Marketing & communicatie
Media & design
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Wereldwinkel Woerden

Woerden

Medewerker PR & Marketing voor Wereldwinkel

Wereldwinkel Woerden

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en heerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten - zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Onze PR & Marketing groep zoekt versterking! Weet jij iemand die altijd iedereen enthousiast weet te maken met wervende teksten en berichten? Weet je alles van public relations en leg je makkelijk contacten met de media? En vind je het leuk om zelfstandig allerlei projecten op te pakken om de naamsbekendheid van Wereldwinkel Woerden te vergroten? Dan ben jij de vrijwilliger die we graag in ons team willen! - Je schrijft wervende teksten in foutloos Nederlands - Je bent creatief, communicatief en kunt goed samenwerken en plannen - Google Drive, Word, Excel en Outlook hebben geen geheimen voor je - Je bent actief op sociale media en bent een mensgericht persoonstype - Je bent proactief en kunt inspringen als iemand van het team jou nodig heeft - Je bent 4 uur of meer per week beschikbaar- afhankelijk van de seizoensplanning De Public Relations & Marketing groep bestaat nu nog uit 2 vrijwilligers. Wij zijn een vrijwilligersorganisatie en het werken in de Wereldwinkel bied je de mogelijkheid om zelf een bijdrage te leveren aan de verbetering van de leefomstandigheden in de derde wereld. Wil je meer weten, neem dan contact op via een bericht. Enthousiast geworden? Stuur een bericht

Structureel
Woerden

Secretaris Wereldwinkel Woerden

Wereldwinkel Woerden

Wereldwinkel Woerden is een leuke en gezellige cadeauwinkel in de Havenstraat die gerund wordt door ongeveer 25 vrijwilligers. We verkopen artikelen die geproduceerd worden door mensen in zich ontwikkelende landen. Zo kunnen we een bijdrage leveren aan een beter leven daar. Taken: -Uitnodigen en notuleren van: Bestuursvergaderingen ( ongeveer 6x per jaar) Medewerkersvergaderingen (ongeveer 6x per jaar) Algemene Ledenvergadering ( 1x per jaar) -Schrijven van het jaarverslag -Bijhouden van het archief -Email- en postbeheer Wij vragen: - Affiniteit met de visie van Wereldwinkel Woerden waarvan eerlijke handel en eerlijke winst voor producenten in zich ontwikkelende landen de kern is. -Handigheid met de computer en de digitale wereld -Plezier in administratieve taken. Wij bieden: Plezierige en collegiale samenwerking met een enthousiast bestuur. Een financieel gezonde organisatie Aangename invulling van vrije tijd Jaarlijks vrijwilligersuitje Eindejaars attentie Geïnteresseerd? Laat het ons weten via info@wereldwinkelwoerden.nl. We nemen dan contact op voor een kennismakingsgesprek.

Structureel

Anderen bekeken ook

Woerden

Scheidsrechter - Voetbal

SC Woerden

Het lijkt je gaaf voetbalwedstrijden in goede banen te leiden? Dan kan dat op de zaterdag, je kunt kiezen uit wedstrijden van de pupillen (11 - 12 jaar) , junioren (13 - 18 jaar) en / of senioren (19 jaar en ouder). 1x per jaar wordt de opleiding Verenigingsscheidsrechter georganiseerd. Met deze opleiding wordt bijgebracht hoe de scheidsrechter met voldoende ‘bagage’ aan de slag kan bij 11 tegen 11-wedstrijden bij jouw club. De scheidsrechter is een essentieel onderdeel van voetbal en hij of zij speelt een belangrijke rol op én buiten het veld. De scheidsrechter draagt bij aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Dit betekent meer plezier bij alle deelnemers aan het voetbal.

Structureel
MaS
Woerden

Vrijwilligers vacature: vertaler

Vluchtelingensteunpunt Groene Hart

Ben jij een statushouder en woon je nu in Woerden of Oudewater? Spreek je al (best) goed Nederlands? En wil je graag andere statushouders helpen? Word dan vertaler bij het Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart! Wij zijn op zoek naar vertalers: Arabisch, Turks, Koerdisch, Dari en Farsi. Als je vertaler wordt bij ons, doe je dit: - Je werkt bij ons op kantoor (in Woerden of Oudewater). Om welke tijden je werkt, kies je samen met ons. Je werkt meestal een paar uur per week. - Er komen statushouders naar ons kantoor. Wij praten met de statushouders over bijvoorbeeld naar de dokter gaan. Of over wat je moet doen als je een brief krijgt. Jij vertaalt wat wij zeggen, naar jouw taal. Zo begrijpt de statushouder ons. - Daarna vertaal jij wat de statushouder zegt, naar het Nederlands. Dan begrijpen wij wat de statushouder zegt. Zo kunnen wij met de statushouder praten en dingen over Nederland goed uitleggen. - Soms is het fijn als je iets kan opschrijven in je eigen taal. Je vertaalt dan iets Nederlands naar jouw taal, zodat de statushouder het begrijpt. Waarom vertaler zijn leuk is: - Je leert nieuwe mensen kennen die jouw taal spreken. De kans is groot dat je bijvoorbeeld landgenoten ontmoet! - Je helpt andere statushouders die net in Nederland zijn. Jij bent hier al een tijdje en snapt goed hoe Nederland werkt. Met dit werk help je anderen zoals jij om in te burgeren, net als jij. - Je leert zelf ook nog beter Nederlands. En natuurlijk mag je ons ook vragen stellen als je dingen (over Nederland of over het Nederlands) niet snapt. We helpen elkaar! Kom jij ons (en statushouders) helpen? Vind jij het leuk om vertaler te worden bij het Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart? Wat fijn, daar zijn we blij mee! Stuur een berichtje. Heb je vragen? Bericht dan gerust, we geven je graag antwoord op je vragen! Tot snel!

Structureel
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Land van Cuijk, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Emmen, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Financieel administratief vrijwilliger

Over Rood

Over Rood is op zoek naar een financieel administratief vrijwilliger die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om zelfstandige ondernemers te helpen. Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je de cliënten van onze trajectmanagers om de administratie op orde te brengen. Je geeft deze ondernemers overzicht en inzicht in hun administratie en eventuele schulden. Je helpt ze de draad weer op te pakken. Functieomschrijving Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je ondernemers in het doorlopen van een hulptraject binnen Over Rood. Je helpt ondernemers met hun administratie en hebt waar nodig in samenwerking met de cliënt contact met de boekhouder, schuldeisers, curatoren en/of de belastingdienst. Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die zich min. 4 uur per week in willen zetten voor een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin voor hen ook ondersteuning is in lastige tijden. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Wat bieden wij jou? • Ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen binnen een professionele en snel groeiende, landelijke vrijwilligersorganisatie • Leren van elkaar en uitwisselen van kennis, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen • Diverse interne trainingen in het kader van administraties, ondernemersbelastingen, schuldhulp en ondernemersprogramma’s • Maatschappelijk betrokken collega’s die samen met jou hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Wat vragen wij van jou? • Je vindt het leuk om je administratieve vaardigheden in te zetten voor mensen die daar veel profijt van hebben • Je hebt kennis van financiën, administraties en de verschillende belastingsoorten voor ondernemers • Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt dat ondernemerschap soms lastig kan zij • Je bent nauwkeurig met cijfers en je kunt goed overweg met Excel • Je bent in staat te prioriteren, te structureren en te analyseren Welke opleiding en ervaring vragen wij? MBO werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het opzetten, invoeren en controleren van administraties is een pluspunt. Je bent cijfermatig onderlegd, maar ook vertrouwenwekkend en kun je je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Structureel
Woerden

Buurtbuschauffeurs

Buurtbusvereniging Woerden Breukelen

Vanwege uitbreiding van het netwerk van Buurtbus 524 naar Zegveld zoeken wij vrijwillige chauffeurs voor dagdelen van 4 uur voor een dagdeel per week. Dagdeel in overleg te bepalen. Het kan voorkomen dat u wordt verzocht om af en toe een dagdeel extra te rijden. Voor meer informatie zie onze website https://buurtbus524.nl Bus rijdt nu ieder uur van station Woerden naar Station Breukelen via Kamerik, Kanis en Kockengen. Van 7.00 uur tot 19.00 uur. Je krijgt rooster 1 week van te voren en als je een keer niet kan is het jammer. Je bent dus altijd vrij om niet te rijden of op vakantie te gaan.

Structureel
Woerden

Maatschappelijk begeleider van statushouders

Vluchtelingensteunpunt Groene Hart

Zoek jij vrijwilligerswerk? Wil jij graag statushouders helpen om een goede toekomst op te bouwen in Nederland? Dan is de functie van maatschappelijk begeleider van vluchtelingen bij het Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart perfect voor jou! Wie zijn wij? Wij zijn Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart (VSGH). Wij zetten ons in voor statushouders in Woerden en Oudewater. Door onze manier van werken dragen we twee jaar lang bij aan de zelfredzaamheid van vluchtelingen die in onze gemeente een eigen thuis kunnen opbouwen. Fijn om te weten: - We vertellen je over ons werk en begeleiden je. - Werktijden: jij kiest hoeveel uur per week je wilt werken: alles vanaf één aaneengesloten dagdeel (4 uur per week) is prima. Op welke dag/welk dagdeel dat is, is aan jou: wanneer kan jij? - Waar je werkt: bij ons op kantoor in Woerden of Oudewater. - Wij vragen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor je aan. Als maatschappelijk begeleider bij het Vluchtelingen Steunpunt begeleid je onze cliënten intensief tijdens hun integratie. Je stuurt er altijd op aan dat ze maatschappelijk en financieel zelfredzaam worden. Concreet krijg jij je eigen cliënten toegewezen. Je ontvangt hen op kantoor en je gaat bij hen thuis langs. In de praktijk doe je dit: - Luisteren. Je schiet niet gelijk in de doe-modus, maar biedt eerst een luisterend oor. - Praktisch helpen. Je legt cliënten zo simpel mogelijk uit hoe Nederland werkt en helpt concreet met het aanvragen van regelingen en het opzetten van een administratie. Je ondersteunt je cliënten tijdens het proces van inburgering en je begeleidt hen naar financiële zelfredzaamheid. - Stimuleren. Je moedigt cliënten aan om Nederlands te leren en een netwerk op te bouwen. - Onderzoeken en uitzoeken. Samen met je collega’s zorg je dat je op de hoogte bent van de mogelijkheden en verplichtingen voor statushouders. Past dit vrijwilligerswerk bij jou? Dit werk is perfect voor jou als je niet hoofdschuddend aan de zijlijn wilt staan bij ‘de vluchtelingenproblematiek in Nederland’. Bij ons ben je onderdeel van de oplossing. Dat is niet alleen dankbaar werk, maar vraagt ook van je dat je je verantwoordelijkheid neemt en soms inspringt op onverwachte situaties. Daartegenover staat dat je als maatschappelijk begeleider statushouders concreet vooruit helpt. Je ziet mensen die vaak al veel hebben meegemaakt, dankzij jouw hulp een frisse start maken en groeien in zelfvertrouwen. Dat maakt dit werk onbetaalbaar. Waarom dit prachtig vrijwilligerswerk is: - Jouw hulp maakt het verschil tussen onzekerheid en hoop voor de toekomst voor statushouders. Dat is niet alleen goed voor de statushouder zelf, maar ook voor de mensen om hen heen en uiteindelijk voor de hele maatschappij; - Je hebt veel invloed op je eigen werktijden; - Je werkt samen met een gedreven, betrokken team met een groot helpershart; - Dit vrijwilligerswerk staat mooi op je cv. Heb je vragen of wil je eerst eens kort kennismaken? Welkom! Stuur een berichtje naar Angela Manneh of Jacqueline van Leeuwen via info@vluchtelingensteunpunt.nl of bel naar 0348-424986.

Structureel
Woerden

Scheidsrechter (op 1/2 veld)

Voetbalvereniging Sportlust '46

Scheidsrechter (op 1/2 veld) Ook dit seizoen heeft Sportlust ’46 elke zaterdag scheidrechters / spelleiders nodig voor jeugdteams van 10 t/m 12 jaar. Zij spelen op een half veld. Jij hebt de fluit en als scheidsrechter / spelleider zorg je ervoor dat de spelers een leuke voetbalervaring hebben. - wisselende tijden: je geeft elke zaterdag zelf aan of je kunt, zodat Sportlust'46 je kan indelen. - korte opleiding (alleen als je wil) - elke scheidsrechter krijgt per gefloten wedstrijd 2 consumptiebonnen (eten en drinken) Meer weten? Bericht Carola via deze website!

Structureel
MaS
Woerden

Creatieve klusser

De Rijnhoven

bij de Vijverhof en de Princenhof in Harmelen gaan de bewoners graag naar het schuurtje om te "werken". In het schuurtje klussen de bewoners allen op hun eigen niveau in een gezellige, gemoedelijke sfeer samen met medewerkers en vrijwilligers. Er wordt met hout gewerkt, mozaïek, maar ook lekker bijv. knopen sorteren. De schuur is diverse dagdelen geopend. Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger voor de dinsdagmiddag of vrijdagmorgen. Nieuwsgierig geworden. maak vrijblijvend een afspraak om een keer te komen kijken. Hopelijk tot gauw!!

Structureel
Woerden

Piet zoekt een fietsmaatje

Stichting Ontmoeting

Piet (72) houdt van fietsen. Sterker, Piet is gek op fietsen! En op kaarten en dus ook zeker op fietskaarten. Het zou al geweldig zijn als iemand ongeveer 1x per 2 maanden met hem op de pedalen zou willen staan. Stichting Ontmoeting is een christelijke organisatie. Onze vrijwilligers en werknemers zijn allemaal christen. Uiteraard helpen wij als Stichting Ontmoeting graag bij het kennismaken en om te kijken of er een match is. Piet is overigens geen groot prater. Piet is een fietser.

Structureel
Woerden

Vacature Beeldredacteur

Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bij de Volksuniversiteit Het Groene Hart (VUHGH) werken circa 35 vrijwilligers. Samen bieden we volwassenen in de regio Woerden/Bodegraven allerlei verschillende cursussen, workshops en lezingen aan. We bezorgen onze cursisten gezellige lessen, leuke contacten en nieuwe kennis en vaardigheden. Ter versterking van onze taakgroep P R & Marketing zoeken wij per direct een Beeldredacteur (vrijwilliger) Denk jij in verhalen en beelden? Vind je het leuk die ene foto op te zoeken die een boodschap perfect illustreert? Ben je handig met foto’s maken en bewerken en maak je graag een beeldpresentatie? En ben je ook nog een teamplayer? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken! Functie-inhoud: • Je beheert onze beeldbank en vult die steeds aan met nieuwe foto’s voor gebruik op onze website en social media en in andere publicaties. Die foto’s vind je in openbare en betrouwbare bronnen op het Internet of maak je zelf; • Voor zover nodig optimaliseer je de foto’s naargelang de toepasselijke technische eisen; • Je selecteert passende foto’s bij cursussen (in overleg met onze cursuscoördinatoren) of andere onderwerpen; • Je beoordeelt tijdens cursussen gemaakte video’s op bruikbaarheid voor promotiedoeleinden; • Je maakt af en toe een beeldpresentatie ter ondersteuning van een evenement of een korte foto- of videoreportage. Tijdsbeslag: • Gemiddeld 2 uur per week. In april en mei ongeveer 10-12 uur per week; • Verder afhankelijk van evenementen. Jouw bijdrage is erg waardevol en wordt zeer gewaardeerd! Je wordt lid van het team Public Relations & Marketing (PR&M) (circa 7 vrijwilligers) en werkt onder leiding van de coördinator PR&M. Je werkt voornamelijk vanuit huis en soms op locatie in Woerden of Bodegraven. Circa 1 x per 4 weken is er een teamoverleg. Wat biedt VUHGH? • Je werkt in een goed georganiseerde maar kleinschalige organisatie met enthousiaste en gezellige mensen; • We hebben elk jaar een seizoensopening, een vrijwilligersuitje en enkele bijeenkomsten met alle vrijwilligers en … • Je kunt als vrijwilliger gratis deelnemen aan alle cursussen, workshops, lezingen en excursies (mits er plaats is). Interesse? Stuur dan een bericht.

Structureel