Wil je coach worden bij Coach4you?

Wil je coach worden bij Coach4you?

Beschikbaarheid:
regelmatig
Plaats:
Kamerik
Harmelen: Harmelen-Zuid (dorp)
Woerden-Midden: Binnenstad
Zegveld: Zegveld (dorp)
Categorie:
Maatjes & buddy's
Tip anderen via:

Wil jij onze nieuwe coach worden voor brugklassers m.i.v. schooljaar 2022/'23?

De school voor voortgezet onderwijs is echt heel anders dan de basisschool. De brugklassers krijgen heel veel nieuwe impulsen. Grote school zonder speelkwartier, nieuwe vakken, heel vaak om de 50 minuten een andere leraar en nog een berg huiswerk op de koop toe. Maar het is ook wel weer spannend en erg leuk! Wij hebben echter gemerkt, dat sommige leerlingen individuele hulp nodig hebben, die scholen van het Voorgezet Onderwijs niet bieden. Coach4you Woerden probeert daar aandacht aan te besteden.

Taakomschrijving
In Woerden is in 2018 Coach4you gestart. Het is een landelijke vrijwilligersproject van Gilde Nederland. Het project is bedoeld voor leerlingen die door een aantal risicofactoren extra ondersteuning nodig hebben in de brugklas van het Voortgezet Onderwijs. Deze factoren kunnen zowel in de omgeving van het kind liggen als in het kind zelf. Doorgaans vallen deze leerlingen buiten de professionele hulpverlening.

Als coach komt u een keer per schoolweek bij de leerling thuis (1-1,50 uur) en helpt hem/haar te wennen aan de nieuwe school, het bijhouden van de agenda, het plannen van het huiswerk, het zelfstandig werken, een effectieve manier voor het leren van toetsen en het voorbereiden van allerlei zaken. En natuurlijk antwoord geven op allerlei vragen die zo’n “brugpieper” heeft in de eerste weken. De coach zorgt voor “een steuntje in de rug” in de vorm van een persoonlijke coach.

Aanmelding van een leerling loopt altijd via de basisscholen (leerkracht groep 8) uit de gemeente Woerden

Wij vragen
Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om kinderen van rond 12 jaar te begeleiden in de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.

Voelt u er voor coach te worden en wilt u eerst meer informatie, dan kunt u die vinden op de volgende landelijke site: [website verborgen] .
Wilt u contact met de coördinator van Coach4you Woerden stuur dan een bericht. Je krijgt per omgaande een reactie van ons. Kijken op de facebookpagina van coach4you Woerden mag ook.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?
Onze coaches worden eerst getraind en regelmatig begeleid. De duur van de coaching varieert van enkele maanden tot anderhalf jaar.

In de praktijk blijkt, dat de coaches veel voldoening krijgen van hun werk, waarbij zij proberen een leerling op een goede en prettige manier door de brugklas heen te komen en dus hem/haar uitzicht geven op een betere toekomst.

  • De vraag van Coach is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Hart voor Woerden
  • Coach is eerder via deze website geholpen
Laat Coach weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Wil je coach worden bij Coach4you?" van Coach.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Hart voor Woerden deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Coach4you
Geplaatst door:
Profielfoto van Coach
65% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Coach
  • De vraag van Coach is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Hart voor Woerden
  • Coach is eerder via deze website geholpen