Vrijwilliger bij Logeerhuis Bredius

Vrijwilliger bij Logeerhuis Bredius

Beschikbaarheid:
regelmatig
Plaats:
Woerden-Midden: Vogelkwartier
Categorie:
Activiteitenbegeleiding, Gezelschap, Mantelzorg ondersteuning
Tip anderen via:

Past het bij jou om een bijdrage te leveren aan de gezellige sfeer van het Logeerhuis? Vind je het leuk om met allerlei mensen in contact te komen en ze een prettige logeertijd te bezorgen? Waarbij je niet terugschrikt voor kleine zorgtaken, je graag luistert naar iemands levensverhalen en empathie hebt voor wat mensen door hun ziekte meemaken? Ben je daarnaast ook iemand die vooral op een positieve wijze gezelligheid wil brengen en zo een logeerperiode een gouden randje wil geven? Meld je dan aan.

Rol van de vrijwilliger:
Als vrijwilligers draai je met elkaar het Logeerhuis. Voor de uitgebreide zorgtaken, waaronder ook eventueel het beheer van de medicatie, komt de wijkverpleging van de thuiszorg in huis. Kleine zorgtaken gedurende de dag worden ook door vrijwilligers uitgevoerd. Daarnaast ben je er vooral voor het welzijn van de logés en neemt alle taken op je die daarmee samenhangen. Denk daarbij aan verzorgen van de maaltijden, spelletje doen, wandelen of weg op de duofiets, een andere activiteit organiseren. Niet alle logés zijn even mobiel of hebben nog veel energie maar het is de kunst op zoek te gaan naar de uitdaging wat hen past en ze nog wel kunnen en willen.

En we zoeken vrijwilligers die slaapdiensten willen draaien, je bent dan alleen aanwezig in het Logeerhuis waarbij je kan terugvallen op alarmering van de thuiszorg indien nodig. Je hebt de beschikking over een slaapwachtruimte en moet rekening houden met mogelijke zorgtaken gedurende de nacht. Vanwege de specifieke aard van deze diensten staat hier een bescheiden vrijwilligersvergoeding tegenover. Zie ook onze vacature voor slaapwachten elders op deze website.

Voor de uitgebreide beschrijving van de taken en het profiel van een vrijwilliger kun je via onze website de functiebeschrijving downloaden.

[website verborgen]

Scholing

Vrijwilliger zijn bij het Logeerhuis vraagt geen specifieke diploma’s of vaardigheden bij aanmelding.

Wel vinden we het van belang dat een mantelzorger in vertrouwen een deel van de zorg voor de naaste uit handen durft te geven. En weet dat er voldoende aandacht is voor het welzijn van de logés. Aangezien de vrijwilligers daar een belangrijke rol in spelen vinden we een training voorafgaand aan inzet van belang.

Deze training bestaat uit meerdere onderdelen en wordt verzorgd door het logeerhuis, soms in samenwerking met externe trainers.

Punten die in de training aan bod komen zijn:
Visie en werkwijze van het logeerhuis.
Communicatie /luisteren
Presentietheorie
Tiltechnieken
Creatief en actief
Ziektebeelden en hoe hiermee om te gaan

  • De vraag van Coordinator Stichting is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Hart voor Woerden
  • Coordinator Stichting is eerder via deze website geholpen
Laat Coordinator Stichting weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Vrijwilliger bij Logeerhuis Bredius" van Coordinator Stichting.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Hart voor Woerden deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
  • De vraag van Coordinator Stichting is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Hart voor Woerden
  • Coordinator Stichting is eerder via deze website geholpen

Meer vragen van Coordinator Stichting namens Stichting Logeerhuis Bredius

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Vrijwilligers M/V voor Logeerhuis Bredius Woerden-Midden Activiteitenbegeleiding, Gezelschap, Mantelzorg ondersteuning
  Vrijwilliger Slaapwacht Woerden-Midden Gezelschap, Mantelzorg ondersteuning