Kittenopvangers gezocht (vast of tijdelijk)

Kittenopvangers gezocht (vast of tijdelijk)

Beschikbaarheid:
eenmalig
Plaats:
Harmelen
Categorie:
(Huis)dieren
Tip anderen via:

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de eerste levensfase van onze kittens? Heb je een extra ruimte vrij thuis? En genoeg tijd om handen? Wellicht is de rol van kittenopvanger dan iets voor jou!

Wat doet een kittenopvanger precies?
Heel het jaar door, maar met name tussen mei en oktober, worden er veel kittens op straat gevonden. Fleskittens, zieke kittens, (hele) schuwe kittens of kittens met moederpoes. Al deze kittens (en moederpoezen) komen niet in ons asiel terecht, maar bij één van onze kittenopvangers thuis. Hier krijgen zij 24/7 de nodige zorg en aandacht, tot ze oud, helemaal beter en/of sociaal genoeg zijn voor adoptie.

Als kittenopvanger speel jij een belangrijke rol in de eerste ontwikkelingsperioden van de kittens, denk hierbij aan:
voeding & gewicht;
basisontwikkeling;
socialisatie;
preventieve zorg;
medische zorg;
plaatsing.
Is de kitten eenmaal klaar voor een nieuw huisje? Dan zorg jij voor een enthousiast en eerlijk verhaal over de kitten op onze website en maak je afspraken met geïnteresseerden voor een kennismaking.

Wat heb je nodig?
Het werk van een kittenopvanger geeft ontzettend veel waardering, maar brengt ook enorm veel verantwoordelijkheid, en zorgen met zich mee. Dat betekent dat je als kittenopvanger sterk in je schoenen moet staan en je bewust moet zijn van alle nodige zorg. Je bent uiteraard een echte ervaren kattenliefhebber en bereid om alles te leren rondom de zorg voor katten en kittens. Je bent alert op hun gezondheid en kan snel reageren wanneer actie nodig is.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal praktische zaken waaraan voldaan moet worden. Denk hierbij o.a. voldoende tijd en aandacht, een aparte kamer voor de kittens etc. Bij interesse vertellen we je er graag meer over.

Wat je ervoor terugkrijgt
Kittenopvang doe je niet alleen, maar samen met alle andere kittenopvang(st)ers. We delen onderling de leuke momenten van onze kittens, maar ook bij moeilijke momenten staan we voor elkaar klaar. Heb je een vraag of twijfel je over iets, dan is er altijd wel een ervaren collega die je kan helpen. Daarnaast krijg je alle benodigdheden vanuit ons asiel om kittens op te vangen, en delen we continu nieuwe informatie met elkaar. En uiteraard krijg je bij de start ook een handleiding met alle benodigde informatie om te starten.

We vinden het belangrijk dat onze kittens in een goede omgeving opgevangen worden. Daarom zijn een eerste kennismaking en een huisbezoek onderdeel van de sollicitatie. Ook wordt een begeleide proefperiode afgesproken.

Interesse?
Vind jij het leuk om aan de slag te gaan als kittenopvanger en deze intensieve, maar dankbare taak op je te nemen? Neem dan contact met ons op.

  • De vraag van Erika is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Hart voor Woerden
  • Erika is eerder via deze website geholpen
  • Erika heeft één aanbeveling ontvangen
Laat Erika weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Kittenopvangers gezocht (vast of tijdelijk)" van Erika.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Hart voor Woerden deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
  • De vraag van Erika is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Hart voor Woerden
  • Erika is eerder via deze website geholpen
  • Erika heeft één aanbeveling ontvangen

Meer vragen van Erika namens Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Telefonisch hulpverlener/Centralist m/v Harmelen Computer, Administratie, (Huis)dieren
  Kattenverzorger m/v Harmelen (Huis)dieren
  Coördinator siervogels m/v Harmelen (Huis)dieren
  Hondenverzorger m/v Harmelen (Huis)dieren