csrf
Hart voor Woerden logo
Hart voor Woerden

Maak het verschil als bestuurslid van Present

Wil jij in Woerden een verschil maken? Wil jij jouw kennis, talent en netwerk gebruiken om dat te doen? Dat kan binnen Present, de organisatie die mensen in beweging brengt! Voor het bestuur van Present Woerden zijn wij op zoek naar een bestuurslid. Over Present Woerden Sinds de oprichting van Present Woerden in 2008 hebben er al heel veel bijzondere projecten plaatsgevonden. Verwaarloosde tuinen zijn opgeknapt, vervuilde woningen zijn schoongemaakt, kamers zijn geverfd en vele spelletjes met ouderen of gehandicapten zijn gedaan. Voor deze projecten zijn verschillende groepen vrijwilligers in actie gekomen: collega’s, kerk- en verenigingsleden, studenten, vrienden en gezinnen. We hebben een betaalde coördinator voor 16u per week vast in dienst, daarnaast draait er op dit moment een tijdelijk project, namelijk de fixbrigade, tot eind 2024 met ook een betaalde coördinator. Meer informatie over Present Woerden vind je op [website verborgen] . Wij zijn op zoek naar een algemeen bestuurslid, met een hart voor mensen. De tijdsbesteding is circa 1a 2 uur per week en gemiddeld 8 bestuursvergaderingen per jaar. Herken je jezelf hierin? • Je staat achter de uitgangspunten en christelijke identiteit van Present • Je hebt een hart voor de samenleving en bent maatschappelijk betrokken • Je kan de strategie voor het vervullen van onze missie mee bepalen en vorm geven • Je beschikt over een netwerk van relaties, bij voorkeur onder de ondernemers of bedrijven in Woerden Als bestuurslid: • ben je een ambassadeur van Present in je eigen netwerk • ben je bereid als klankbord en steun voor de coordinator te functioneren • kan je goed luisteren en analyseren en ben je open en betrouwbaar • heb je goede contactuele eigenschappen • neem je deel aan onze bestuursvergaderingen (het bestuur vergadert +/- 8x per jaar) Interesse? Neem dan vrijblijvend contact op met Lineke Berkelaar (voorzitter) via een email [e-mailadres verborgen]

Lees meer

structureel

Harmelen: Harmelen-Noord (dorp)

Woerden-Midden: Binnenstad

Bestuur & organisatie
Projectcoördinatie

Beschrijving

Wil jij in Woerden een verschil maken? Wil jij jouw kennis, talent en netwerk gebruiken om dat te doen? Dat kan binnen Present, de organisatie die mensen in beweging brengt! Voor het bestuur van Present Woerden zijn wij op zoek naar een bestuurslid.

Over Present Woerden
Sinds de oprichting van Present Woerden in 2008 hebben er al heel veel bijzondere projecten plaatsgevonden. Verwaarloosde tuinen zijn opgeknapt, vervuilde woningen zijn schoongemaakt, kamers zijn geverfd en vele spelletjes met ouderen of gehandicapten zijn gedaan. Voor deze projecten zijn verschillende groepen vrijwilligers in actie gekomen: collega’s, kerk- en verenigingsleden, studenten, vrienden en gezinnen. We hebben een betaalde coördinator voor 16u per week vast in dienst, daarnaast draait er op dit moment een tijdelijk project, namelijk de fixbrigade, tot eind 2024 met ook een betaalde coördinator. Meer informatie over Present Woerden vind je op [website verborgen] .

Wij zijn op zoek naar een algemeen bestuurslid, met een hart voor mensen. De tijdsbesteding is circa 1a 2 uur per week en gemiddeld 8 bestuursvergaderingen per jaar.

Herken je jezelf hierin?

• Je staat achter de uitgangspunten en christelijke identiteit van Present
• Je hebt een hart voor de samenleving en bent maatschappelijk betrokken
• Je kan de strategie voor het vervullen van onze missie mee bepalen en vorm geven
• Je beschikt over een netwerk van relaties, bij voorkeur onder de ondernemers of bedrijven in Woerden

Als bestuurslid:

• ben je een ambassadeur van Present in je eigen netwerk
• ben je bereid als klankbord en steun voor de coordinator te functioneren
• kan je goed luisteren en analyseren en ben je open en betrouwbaar
• heb je goede contactuele eigenschappen
• neem je deel aan onze bestuursvergaderingen (het bestuur vergadert +/- 8x per jaar)

Interesse?
Neem dan vrijblijvend contact op met Lineke Berkelaar (voorzitter) via een email [e-mailadres verborgen]

Praktische informatie

Wekelijks 0 tot 2 uur

Locatie

Harmelen: Harmelen-Noord (dorp)

Woerden-Midden: Binnenstad

Bijzonderheden

Extra begeleiding mogelijk

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mantelzorgers

Mensen die begeleid worden/wonen

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Noodhulp
Sociaal & welzijn

Categorie

Bestuur & organisatie
Projectcoördinatie
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Stichting Present Woerden

Woerden

Je MaS bij Present: lekker veelzijdig

Stichting Present Woerden

Wil je je praktisch en sociaal inzetten voor mensen in de gemeente Woerden? Dan ben je ook als maatschappelijk stagiair(e) van harte welkom bij Present Woerden! We bieden jullie telkens een andere klus aan waarbij je zelf kunt kiezen of je mee wilt doen of niet. Denk aan kerstversiering ophangen in een verpleeghuis, gamen met jongeren met een beperking, een muur verven in een kinderkamer, een overwoekerde tuin weer fatsoeneren of helpen met de praktische kanten van het kerstengelenproject. Je bent nooit alleen en doet een project samen met andere jongeren. Alle klussen zijn voor mensen met weinig vrienden, niet zoveel geld en vaak een slechte gezondheid. Ze vinden het hartstikke fijn als je ze komt helpen! Taakomschrijving Bij Present kun je als vrijwilliger een praktische klus of een sociale klus uitvoeren bij iemand die dit nodig heeft. Dit doe je altijd met een groep. Bij een praktische klus kun je in een groep helpen met schilderen/sauzen, tuinwerkzaamheden, opruimen of schoonmaken. Bij een sociale klus klus help je met andere vrijwilligers bij het wandelen, het koken of het doen van een spelletje bijvoorbeeld. Ook kun je aangeven als het je bijvoorbeeld leuk lijkt om een specifieke activiteit te doen met ouderen, gehandicapten, vluchtelingen etc. Bijvoorbeeld het maken van kerstkaarten, het maken van cupcakes etc. Wat moet je kunnen / leuk vinden? Je moet het leuk vinden om met ouderen of gehandicapten om te gaan en vriendelijk en geduldig zijn bij sociale projecten. En bij praktische klussen is het fijn als je graag de handen uit de mouwen steekt en van aanpakken houdt. Omdat het om projecten gaat bij mensen die de hulp goed kunnen gebruiken, is het wel belangrijk dat je je aan je afspraken kunt houden. Als we concrete afspraken met elkaar hebben gemaakt gaan we er vanuit dat we op je komst kunnen rekenen! Waar en Wanneer? Er is geen vast tijdstip of dag waarbij er projecten gedaan kunnen worden. Dit is afhankelijk van jouw mogelijkheden. Als we jouw mogelijkheden en wensen weten, gaan we als Present puzzelen om dit te kunnen organiseren. We communiceren met elkaar via whatsapp en een google documente en je kunt bij elke klus aangeven of je kunt helpen of niet. Alle klussen zijn wel in de gemeente Woerden. Kom je uit Vleuten of Oudewater, dan ben je van harte welkom maar we hebben dan geen projecten in je eigen woonplaats. Je MaS bij Present begint in principe in september 2024 of later. In de zomervakantie hebben we geen projecten. Op dinsdag 27 augustus van 16 tot 17u maken we kennis met elkaar. Als je je aanmeldt krijg je hiervoor een uitnodiging. Aantal uren MaS Je kunt helaas niet al je uren voor de MaS in 1 project volbrengen. Op een project ben je maximaal 4 uur bezig maar soms ook 2 uur. Je kunt je volledige 30 uur stage wel maken bij Present door je in te zetten voor verschillende klussen of projecten. Maar je mag ook 10 uur stage lopen of 20 uur. We denken graag met je mee!

Project
MaS
Woerden

Maak positieve impact samen met je collega's

Stichting Present Woerden

Als bedrijf kun je een tastbaar verschil maken in Woerden door samen met je collega's een dagdeel vrijwilligerswerk te doen. Stichting Present Woerden biedt de kans om als team een positieve impact te maken, variërend van het leggen van een laminaatvloer tot het organiseren van een spel voor bewoners van een instelling. Ook het sauzen van muren, opruimen van een huis en snoeien van een tuin behoren tot de mogelijkheden. Samen met je collega’s kun je vaak al met een kleine moeite een groot verschil maken. Onze projecten zijn flexibel en eenmalig, perfect voor een teambuildingactiviteit die blijvende herinneringen creëert. Ontdek de mogelijkheden op onze website of neem contact met ons op via e-mail. Versterk de teamgeest binnen je bedrijf en draag bij aan een betere gemeenschap!

Eenmalig
MaS
(kleine) groepen
Woerden

Ben jij een sociaal dier?

Stichting Present Woerden

Stichting Present Woerden helpt groepen vrijwilligers in hun zoektocht om iets voor een ander te betekenen. Vaak zijn ze op zoek naar een leuke sociale activiteit. Zoals het organiseren van een bingo, een high tea of spelletjes spelen. De groepen zijn vaak jongeren uit kerken maar ook maatschappelijke stagiaires of een bedrijf. Bij Stichting Present Woerden staat de ontmoeting van de hulpontvanger met de vrijwilligers centraal. Wij zijn op zoek naar een vrijwillige projectbegeleider (m/v) voor ongeveer 2 à 4 uur per maand die deze groepen tijdens een sociaal project begeleidt. Je taak is: - vooraf bij de organisatie/instelling op bezoek gaan en inventariseren wat nodig is - concrete afspraken maken met de groep die deze hulpvraag gaat oppakken - aanwezig zijn bij de start en afsluiting van de uitvoering van het project Voordat je zelfstandig aan het werk gaat, krijg je een uitgebreide instructie en ga je een aantal keren mee met iemand die ervaring heeft. Sta je achter de visie en missie van Stichting Present, ben je flexibel in je tijd en soms ook in de avonden beschikbaar en maak je makkelijk contact? Dan zijn wij op zoek naar jou! Kijk voor meer informatie op onze site of bel/mail om nader kennis te maken. We hopen van je te horen!

Structureel
Woerden

Kwasten en behangrollen zijn je beste vriend

Stichting Present Woerden

Ook jij kan het verschil maken in het leven van andere inwoners van de gemeente Woerden. Wij bieden jou een unieke plek waarbij je in een groep met andere vrijwilligers aan de slag gaat bij mensen thuis om hen te helpen hun huis weer op orde te krijgen. Deze mensen kunnen dat zelf niet en hebben geen geld om dat te laten doen. Je ontmoet inwoners van Woerden die je anders niet tegenkomt. Je komt op plaatsen in Woerden waar je anders niet komt. In situaties die je nog nooit tegen bent gekomen Wat moet je kunnen: ● handig met kwast of behangroller ● het leuk vinden om mensen te ontmoeten en een praatje met ze te maken ● niet bang zijn om vieze handen te krijgen ● affiniteit met mensen in probleemsituaties ● flexibiliteit ● praktisch inzicht Je bepaalt zelf hoe vaak en wanneer je ingezet wilt worden. Van 1x per jaar tot 1x per maand, alles mag en kan bij Present. Wat bieden wij: ● maatschappelijke organisatie ● enthousiast team van mede-vrijwilligers ● waardevolle ontmoetingen ● onbetaalbare ervaring Nieuwsgierig geworden, laat dan een bericht achter voor de algemeen coördinator: Ellen. Zij kan je alles over deze unieke plek vertellen.

Structureel
Woerden

Help mee als groepenbegeleider

Stichting Present Woerden

Door de toename van het aantal projecten zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ons enkele keren per jaar willen helpen bij het begeleiden van een groep vrijwilligers. 'Het verbinden van vrijwilligers met de hulpvragers vind ik mooi en ik heb vaak gezien dat er bijzondere en kwetsbare momenten ontstaan tussen hen.' (Evaline, groepenbegeleider) Present zet groepen vrijwilligers in bij hulpvragers die hulp echt kunnen gebruiken. Vaak gaat het om praktische hulp maar we organiseren ook sociale projecten. Als begeleider van een groep vrijwilligers help je anderen om te helpen. Hierdoor maak je het verschil in het leven van een medemens die in kwetsbare omstandigheden leeft. Op de projectdag help je de vrijwilligers met het opstarten van de werkzaamheden, en help je om het contact tussen de vrijwilligers en de hulpontvanger op gang te brengen. Wanneer er positief gestart wordt, geeft dit ruimte voor meer gesprekken en openheid tijdens het project. Na afloop evaluee je kort met vrijwilligers en hulpontvanger hoe het is gegaan. Een mooi moment waarin dankbaarheid en enthousiasme wordt gedeeld. Deze functie is te combineren met de functie van projectbegeleider. Hierbij tref je de voorbereidingen voor het project. Zeker geen vereiste, wel een mogelijkheid als je nog meer betrokken wilt zijn. Je kunt al groepenbegeleider worden als je 2 of 3x per jaar inzetbaar bent. Dagen en tijden in overleg: overdag, weekend of avond, er is van alles mogelijk. Interesse? Of ken je iemand die interesse heeft? Neem contact met ons op via de mail of kijk op onze website voor meer informatie.

Structureel
Woerden

Een goede voorbereiding is het halve werk

Stichting Present Woerden

Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. We zetten groepen vrijwilligers in voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Als projectbegeleider help je anderen om te helpen. Hierdoor maak je het verschil in het leven van een medemens die in kwetsbare omstandigheden leeft. Je helpt in de voorbereiding van een project door contact op te nemen met de vrijwilligers én de hulpverlener van de persoon waar de vrijwilligers gaan helpen. Samen met de hulpverlener ga je op bezoek bij de hulpontvanger om kennis te maken en praktische afspraken te maken: Welke materialen zijn er nodig? Wat gaan de vrijwilligers precies doen? Een bingo zonder bingoballen, een tuinklus zonder hark of een schilderklus zonder roller... een groepenbegeleider zorgt er voor dat dit niet gebeurt. Je maakt een kort verslagje van je huisbezoek waarna de coordinator op zoek gaat naar een geschikte groep vrijwilligers voor de klus. De functie kun je combineren met de functie van groepenbegeleider. Zodat je ook op de dag dat de groep zich inzet de groep begeleid. Dit is een mogelijkheid maar zeker niet noodzakelijk. We zijn al heel blij als je enkele huisbezoeken per jaar op je kunt nemen. Alle activiteiten vinden plaats in de gemeente Woerden, met soms een kleine uitstap naar Oudewater, Driebruggen, Linschoten of Montfoort. Zo kan jouw betrokkenheid bij je woonplaats groeien en hoef je nooit ver te reizen. Kernpunten die bij jou en de functie passen: Je vindt het belangrijk dat mensen naar elkaar omzien. Je vindt het leuk met verschillende soorten mensen op te trekken: hulpontvangers en hulpverleners. Het is fijn als je zelf wat kluservaring hebt zodat je in kunt schatten wat er nodig is aan materiaal en hoelang een klus duurt. Huisbezoeken zijn vaak op doordeweekse dagen en overdag. Je bent communicatief vaardig, sociaal en zorgvuldig. Present biedt: Een kijkje in de samenleving via een maatschappelijk betrokken organisatie. Een inwerkprogramma. Geregeld overleg met andere projectbegeleiders Je bepaalt zelf hoe vaak je op huisbezoek wilt. Van 3x per jaar tot 20x per jaar: alles kan. Reken op 2u in totaal per huisbezoek inclusief het maken van een verslag. Interesse? Neem contact met ons op, dan vertellen we je er graag nog veel meer over!

Structureel
Woerden

Met vrienden of familie aan de klus

Stichting Present Woerden

Wil jij met jouw vriendengroep, volleybalteam of gezin iets bijzonders doen en een ander helpen? Stichting Present Woerden biedt de perfecte gelegenheid om samen een positieve impact te maken. Help mensen in Woerden die het op eigen kracht niet redden door een dagdeel als team aan de slag te gaan. Van het opknappen van een tuintje, het sauzen van muren tot het leggen van een laminaatvloer. En waarom niet een spel organiseren voor bewoners van een woonlocatie? Deze eenmalige projecten duren slechts een dagdeel en zijn flexibel in te plannen, ook in de avonduren. Als groep bepaal je zelf welk project je oppakt en wanneer je dit wilt doen. Nieuwsgierig geworden? Ontdek de mogelijkheden op onze website of stuur ons een e-mail. Versterk jullie band en maak een verschil voor inwoners van Woerden!

Eenmalig
MaS
(kleine) groepen
Woerden

Zie jij wat er gedaan moet worden?

Stichting Present Woerden

Present Woerden zoekt versterking! Heb jij een hart voor de stad en de medemens? Wil jij klaarstaan voor een ander? Heb jij een beetje verstand van klussen en ben je een beetje flexibel in je tijd? Dan zijn wij op zoek naar jou! Present zet zich in om met (groepen) vrijwilligers grote hulpvragen van inwoners die het moeilijk hebben op te pakken. Denk aan laminaat leggen, muren verven, behangen, overvolle huizen opruimen en onderhoud aan een tuin. Als projectbegeleider bereid je deze praktische projecten voor, door samen met de betrokken hulpverlener op projectbezoek te gaan bij de hulpontvanger. Samen bepaal je wat er precies moet gebeuren. Op de projectdag zelf begeleid je de groep vrijwilligers door het project op te starten en af te sluiten. Jij draagt er aan bij dat de afspraken voor iedereen duidelijk zijn en dat er een goede ontmoeting plaatsvindt tijdens het project. Gemiddeld ben je zo'n 5 uur betrokken per project. Het aantal projecten dat je begeleidt per maand bepaal je zelf. In dit interview met Pieter krijg je een nog beter beeld: https://www.woerdenvoorelkaar.nl/inspiratie/stichting-present-staat-voor-je-klaar Kom je een keer koffie drinken als het je wat lijkt?

Structureel

Anderen bekeken ook

Woerden

AutoMaatje zoekt vrijwillige chauffeurs

Stichting Thuishuis Woerden

Op dit moment zijn we alleen nog specifiek op zoek naar chauffeurs uit de wijk Staatsliedenkwartier, Kamerik, Zegveld en Harmelen. Voor de andere wijken hebben we op dit moment voldoende chauffeurs beschikbaar. De vrijwillige chauffeurs (woonachtig in gemeente Woerden) van AutoMaatje Woerden rijden minder mobiele buurtgenoten (vooral ouderen) van A naar B met hun eigen auto tegen een onkostenvergoeding van 0,35 cent per km. Veel ritjes binnen gemeente Woerden maar ook wel buiten Woerden. Flexibel vrijwilligerswerk. Beschikbaarheid kan de vrijwilliger zelf aangeven en mag per week verschillen.

Structureel
Woerden

Buurtbuschauffeurs

Buurtbusvereniging Woerden Breukelen

Vanwege uitbreiding van het netwerk van Buurtbus 524 naar Zegveld zoeken wij vrijwillige chauffeurs voor dagdelen van 4 uur voor een dagdeel per week. Dagdeel in overleg te bepalen. Het kan voorkomen dat u wordt verzocht om af en toe een dagdeel extra te rijden. Voor meer informatie zie onze website https://buurtbus524.nl Bus rijdt nu ieder uur van station Woerden naar Station Breukelen via Kamerik, Kanis en Kockengen. Van 7.00 uur tot 19.00 uur. Je krijgt rooster 1 week van te voren en als je een keer niet kan is het jammer. Je bent dus altijd vrij om niet te rijden of op vakantie te gaan.

Structureel
Woerden

Je MaS bij Present: lekker veelzijdig

Stichting Present Woerden

Wil je je praktisch en sociaal inzetten voor mensen in de gemeente Woerden? Dan ben je ook als maatschappelijk stagiair(e) van harte welkom bij Present Woerden! We bieden jullie telkens een andere klus aan waarbij je zelf kunt kiezen of je mee wilt doen of niet. Denk aan kerstversiering ophangen in een verpleeghuis, gamen met jongeren met een beperking, een muur verven in een kinderkamer, een overwoekerde tuin weer fatsoeneren of helpen met de praktische kanten van het kerstengelenproject. Je bent nooit alleen en doet een project samen met andere jongeren. Alle klussen zijn voor mensen met weinig vrienden, niet zoveel geld en vaak een slechte gezondheid. Ze vinden het hartstikke fijn als je ze komt helpen! Taakomschrijving Bij Present kun je als vrijwilliger een praktische klus of een sociale klus uitvoeren bij iemand die dit nodig heeft. Dit doe je altijd met een groep. Bij een praktische klus kun je in een groep helpen met schilderen/sauzen, tuinwerkzaamheden, opruimen of schoonmaken. Bij een sociale klus klus help je met andere vrijwilligers bij het wandelen, het koken of het doen van een spelletje bijvoorbeeld. Ook kun je aangeven als het je bijvoorbeeld leuk lijkt om een specifieke activiteit te doen met ouderen, gehandicapten, vluchtelingen etc. Bijvoorbeeld het maken van kerstkaarten, het maken van cupcakes etc. Wat moet je kunnen / leuk vinden? Je moet het leuk vinden om met ouderen of gehandicapten om te gaan en vriendelijk en geduldig zijn bij sociale projecten. En bij praktische klussen is het fijn als je graag de handen uit de mouwen steekt en van aanpakken houdt. Omdat het om projecten gaat bij mensen die de hulp goed kunnen gebruiken, is het wel belangrijk dat je je aan je afspraken kunt houden. Als we concrete afspraken met elkaar hebben gemaakt gaan we er vanuit dat we op je komst kunnen rekenen! Waar en Wanneer? Er is geen vast tijdstip of dag waarbij er projecten gedaan kunnen worden. Dit is afhankelijk van jouw mogelijkheden. Als we jouw mogelijkheden en wensen weten, gaan we als Present puzzelen om dit te kunnen organiseren. We communiceren met elkaar via whatsapp en een google documente en je kunt bij elke klus aangeven of je kunt helpen of niet. Alle klussen zijn wel in de gemeente Woerden. Kom je uit Vleuten of Oudewater, dan ben je van harte welkom maar we hebben dan geen projecten in je eigen woonplaats. Je MaS bij Present begint in principe in september 2024 of later. In de zomervakantie hebben we geen projecten. Op dinsdag 27 augustus van 16 tot 17u maken we kennis met elkaar. Als je je aanmeldt krijg je hiervoor een uitnodiging. Aantal uren MaS Je kunt helaas niet al je uren voor de MaS in 1 project volbrengen. Op een project ben je maximaal 4 uur bezig maar soms ook 2 uur. Je kunt je volledige 30 uur stage wel maken bij Present door je in te zetten voor verschillende klussen of projecten. Maar je mag ook 10 uur stage lopen of 20 uur. We denken graag met je mee!

Project
MaS
Woerden

Handige fleurige groene vingers

De Rijnhoven

Op woensdag gaan de bewoners met de activiteitenbegeleiding bloemschikken. Zij kunnen hier wel wat hulp bij gebruiken. De bewoners van verpleeghuis Vijverhof en Princenhof genieten erg van het werken met bloemen, maar kunnen niet alles zelf meer. Iedere woensdag is er de bloemschikclub. van 10.30 uur tot 12.00 uur. wij vinden het fijn als de vrijwilliger om 10 uur kan starten met voorbereiden en even helpt met opruimen, dus tot ong. 12.30 uur. Daarnaast is het kopje koffie schenken en het praatje van groot belang. wij waarderen onze vrijwilligers en geven dan ook ieder jaar een dank je wel feest, met de kerst een kerstpakket en verzorgen informatieve bijeenkomsten. Daarnaast wordt je goed begeleid door de medewerkers.

Structureel
Woerden

Nieuwsredacteur

RPL Woerden (lokale omroep)

RPL Woerden, de lokale radio- en televisie omroep, zoekt Nieuwsredacteuren. Ben je geïnteresseerd in nieuws uit Woerden en omgeving? Ben je kritisch op onderliggende politieke of ideologische boodschappen van nieuwsberichten? Heb je gevoel voor taal en kun je helder formuleren? Wil jij je een dagdeel per week inzetten als vrijwilliger? (< 4 uur per week) Als lid van de nieuwsredactie van RPL werk je mee aan één van de belangrijkste taken van de omroep: je informeert inwoners over wonen, werken en verblijven in Harmelen, Kamerik, Zegveld en Woerden. Je krijgt een interne opleiding en een workshop van de NLPO over nieuws schrijven en lezen. Interesse ? bel of stuur een berichtje en we maken een afspraak.

Structureel
Woerden

Word jij onze politiek verslaggever?

RPL Woerden (lokale omroep)

RPL Woerden, de lokale radio- en televisieomroep, zoekt voor de nieuwsredactie een nieuwe collega die de inwoners in woord en geschreven tekst informeert over politieke ontwikkelingen. De doelgroep bestaat uit de inwoners van Harmelen, Kamerik, Zegveld en Woerden. • Ben je geïnteresseerd in de Woerdense politiek? • Ben je een netwerker die het een sport vindt om politici en belanghebbenden tot op het bot én empathisch te interviewen over actuele thema’s? • Heb je gevoel voor taal en kun je helder formuleren? • Wil jij je een dagdeel per week inzetten als vrijwilliger? • Is lid zijn van de nieuwsredactie van RPL voor jou een optie? Als lid van de nieuwsredactie van RPL werk je mee aan één van de belangrijkste taken van de omroep: verslag doen van politieke ontwikkelingen in de gemeente Woerden. Je krijgt een interne opleiding en een workshop van de NLPO over nieuws schrijven en lezen. We maken graag een afspraak met je.

Structureel
Woerden

Chauffeur gezocht!

Leger des Heils Midden-Nederland

Wat ga je doen? Voor 1 van onze deelnemers zijn wij opzoek naar een vrijwilliger die elke week of om de week met hem mee kan naar zaalvoetbal. Hierbij wat meer informatie op rijtje: - Meneer X is een vriendelijke man van 43 jaar. Hij is rustig, vriendelijk in contact en altijd wel in voor een praatje. Deze man wil graag het voetballen oppakken om een gezonde leefstijl te bevorderen. In het verleden heeft hij ook al gevoetbald, hij is goed op het doel. - Iedere woensdagmiddag van 13:00 uur tot 14:00 uur zou hij graag willen zaalvoetballen in Utrecht (Hoograven). Je bent ook welkom om mee te doen als je dat wilt. - Het is fijn als jij hem op bestemming wil brengen en hem ook weer mee wil nemen naar zijn woning in Woerden. - Goed om te weten dat het voor deze man al een grote stap is om mee te doen met voetbal en dat het doel vooral is dat hij dit volhoudt en plezier heeft in het sporten. Gun jij dit deze man? En vind je het leuk om een potje voetbal te kijken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Dit ben jij - Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs en bij voorkeur beschik je over eigen vervoer; - Je bent 1 keer in de week of 2 weken van 12:30 uur tot 14:30 uur beschikbaar; - Je bent geduldig en vriendelijk; - Je vindt het leuk om contact te hebben met mensen; - Je hebt respect voor andere normen en waarden; - Wij vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) de kosten hiervan worden vergoed. Dit bieden wij - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie; - Waardering, gezelligheid en begeleiding; - Trainingsaanbod voor vrijwilligers; - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent; - Reiskostenvergoeding. Over het Leger des Heils Domus+ Veldwijk is een 24-uurs beschermde woonvorm voor zowel mannen als vrouwen van 18 jaar en ouder die kampen met een alcohol- en/of (soft)drugsverslaving, vaak in combinatie met psychische problemen. Voor alle deelnemers geldt dat zij een lange voorgeschiedenis in de hulpverlening hebben en al meerdere behandelingen doorlopen hebben. Interesse en contact Mogen we jou welkom heten als vrijwilliger? Reageer dan online of neem contact met ons op!

Structureel
Woerden

Gastvrije hulp, soms met de handen op de rug!

Palet Welzijn

Palet Welzijn is voor Zorgpension Woerden op zoek naar vrijwilligers. Op deze locatie, die gevestigd is in het St. Anthonius Ziekenhuis verblijven mensen tijdens hun herstelperiode. Ben jij een paar uurtjes per week beschikbaar om je in te zetten voor deze (vaak oudere) mensen? Dit ga je doen: - Je helpt mee tijdens de werkzaamheden rondom de maaltijd en koffiemoment - Je biedt een luisterend oor - Je helpt bij een activiteit waar cliënten aan mee kunnen doen - Je helpt mee bij huishoudelijke werkzaamheden op de afdeling (opruimen, bijvullen) Jij bent: - Gastvrij - Sociaal - Behulpzaam zonder alles van iemand over te nemen Wat krijg je er voor terug? - Waardering (ook af en toe een presentje) - Dankbaarheid (gezien worden) - Levenservaring (ervaring voor op je cv) - Kennis over herstelzorg - Kortingen van de Vierstroom - Mogelijkheid om een gerichte training of scholing te volgen (denk hierbij aan BHV, EHBO ) Werktijden in overleg - samen kijken we naar je mogelijkheden en wat bij ons past. Word je enthousiast van dit fijne vrijwilligerswerk en past dit bij jou? Laat dan in je reactie ook je telefoonnummer achter, dan nemen wij contact met je op!

Eenmalig