Steentje bijdragen aan Podium Bredius
Aan de rand van het Brediuspark, vlakbij het Kalsbeek College, zit Podium Bredius: een plek waar jongeren terecht kunnen om elkaar te ontmoeten en te experimenteren met muziek. De groep vrijwilligers die nu deze plek runnen zijn over het algemeen zelf ooit begonnen als vaste bezoekers van Podium Bredius, wat toen Babylon heette. Twee van de vaste vrijwilligers zijn Robbert (op foto) en Kevin.
Kevin: “De vrijwilligers zorgen ervoor dat Podium Bredius bruist. We organiseren thema-avonden en evenementen en zorgen dat jongeren hier altijd terecht kunnen. Podium Bredius heeft ook een soort woonkamerfunctie. Jongeren moeten hier altijd terecht kunnen voor gezelligheid. Om lekker even bij te kletsen of te luisteren naar verschillende soorten muziek. De vrijwilligers faciliteren dat allemaal.”
Als je er eenmaal mee in aanraking bent gekomen, wil je dat dit voor altijd blijft bestaan. En dan draag je daar graag je steentje aan bij!
Robbert: “Ik ben al jaren vrijwilliger bij Podium Bredius en dat vind ik heel leuk om te doen. Podium Bredius is een soort proeftuin voor iedereen die geïnteresseerd is in muziek. Iedereen mag een voorstel doen voor een thema-avond en die avond invullen. Ik heb weleens een Ska-avond georganiseerd. Deze plek is een leuke plek om jouw eigen smaak te delen met anderen en daarnaast te oefenen met het organiseren van dit soort evenementen. En er komen hier ook weleens mensen die geïnteresseerd zijn in werken in de horeca. Ook om dat soort praktijkervaring op te doen kunnen jongeren hier terecht.”
Robbert: “Veel van de vrijwilligers die hier nu vrijwilligerswerk verrichten zijn mensen die hier eerst als bezoeker veel kwamen. Dat is wel het mooie van Podium Bredius: als je er eenmaal mee in aanraking bent gekomen, wil je dat dit voor altijd blijft bestaan. En dan draag je daar natuurlijk je steentje aan bij!”
Wil jij ook wel vrijwilliger worden bij Podium Bredius? Neem contact op door te mailen naar [email protected]. Of bezoek eens hun website: www.podiumbredius.nl.
Marcels verhaal
Vrijwilliger met een hart voor cultuur Het Klooster, gevestigd in het markante gebouw aan de centrumring, is het kunsteducatiecentrum van Woerden. In het Klooster krijgen kinderen en volwassenen les in muziek, theater en dans. En in de theaterzaal worden per seizoen (buiten corona) circa negentig professionele voorstellingen gegeven en ongeveer veertig amateurvoorstellingen of eigen producties. Een hoop vrijwilligers helpt om al deze voorstellingen en activiteiten op rolletjes te laten verlopen. Marcel is er daar één van. Al ruim tien jaar zet hij zich actief in voor het Klooster. “Ruim tien jaar geleden zag ik een oproepje van Het Klooster. Dat ze vrijwilligers zochten. Mijn kinderen volgden destijds muziekles bij Het Klooster en mijn vrouw en ik gingen regelmatig naar voorstellingen. We droegen Het Klooster dus al een warm hart toe. Ik heb gereageerd en werk sindsdien om de week een avond in de foyer of in de zaal. Als ik foyerdienst heb, zet ik de drankjes klaar, run ik de bar en ruim ik na afloop van de voorstelling alles op. Niet alleen trouwens. Je werkt altijd twee aan twee. Als ik zaaldienst heb, controleer en scheur ik kaartjes en wijs ik bezoekers de weg.” Alle vrijwilligers met wie ik werk zijn er al een tijd. We zijn hechte groep geworden! “Alle vrijwilligers met wie ik werk zijn er al een tijd. We zijn echt een hechte groep geworden met bijvoorbeeld een hele gezellige Whatsappgroep. Naast dat het leuke mensen zijn met wie je werkt, is het vooral een gezellige sfeer waarin je werkt. De bezoekers zijn een avondje uit en dus in een goed humeur. En natuurlijk is het daarnaast leuk meegenomen dat je de voorstelling van die avond in ieder geval deels mee kan kijken!” Lijkt het jou ook leuk om vrijwilliger te worden bij Het Klooster? Momenteel zijn ze bijvoorbeeld op zoek naar vrijwilligers voor het technisch ondersteunen van livestreams en filmopnames. Je krijgt hier intern een opleiding voor. Reageren kan via www.hartvoorwoerden.nl/hulpvragen/219089. Meer weten over Het Klooster? Bezoek hun website op www.kloosterwoerden.nl. Deel deze verhalen en inspireer anderen om ook te helpen! Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Forward
Lees het verhaal