Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws van Hart voor Woerden? Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Bent u een vrijwilligersorganisatie en wilt u uw nieuws hier ook vermeld zien? Mail dan naar info@hartvoorwoerden.nl.

Workshops vrijwilligerswerk, iets voor mij?

07/01/2020 - Wil je in één klap een geweldig, gezond en gelukkig 2020 realiseren? Maak vrijwilligerswerk dan dit jaar tot jouw goede voornemen! Weet je niet wat je wilt of wat er kan? Doe dan mee tijdens 1 van de workshops.

Openingstijden in de kerstvakantie

17/12/2019 - Ook de vrijwilligers van Hart voor Woerden vieren kerstvakantie. Hierbij onze openingstijden op een rijtje.

Samenwerking bij de maatschappelijke stage in Woerden is bekrachtigd in nieuw convenant

14/12/2019 - Gemeente Woerden, Kalsbeek College, Minkema College en Hart voor Woerden ondertekenden op 12 december een convenant voor 4 jaar voor verdere voortzetting van de maatschappelijke stage in Woerden. Het is inmiddels het derde vierjarenconvenant rondom de MaS dat deze partijen getekend hebben.

45 deelnemers voor de workshops Samen Dementievriendelijk

13/12/2019 - Woensdag 12 december heeft wethouder Tymon de Weger certificaten uitgereikt aan vrijwilligers die een workshop Samen Dementie vriendelijk hebben gevolgd in de vrijwilligersacademie van Hart voor Woerden.

Woensdag 30 oktober: eerste dag van het project “ De Plusbus is er ook voor u”.

18/11/2019 - Een verslag van het eerste gratis uitje in het project voor ouderen met een kleine portemonnee. Dankzij onze sponsors: VSB Fonds Woerden, Van der Well IJffonds, Fransiscusstichting.

Thema Positieve gezondheid, werk jij hier al mee?

04/11/2019 - Met positieve gezondheid ligt de focus op de kracht van mensen, bij persoonlijke behoeften en een betekenisvol leven in plaats van hun zwakte of ziekte. Positieve Gezondheid slaat ook een brug tussen zorg en welzijn. Zorgorganisaties en maatschappelijke organisaties weten elkaar beter te vinden rond hetzelfde doel: meer mogelijkheden waarmee mensen een veerkrachtig en betekenisvol leven kunnen leiden.

Op 26 november is er een bijeenkomst georganiseerd door het Netwerk Informele Ondersteuning over di thema.

Dit jaar nog leren reanimeren? Nog 1 cursus in november

05/10/2019 - weet je wat je moet doen als er iemand gereanimeerd moet worden? Hangt er bij je werk of vereniging een AED maar weet je niet hoe dat werkt? Doe mee met de laatste training reanimatie in 2019.

Informatiebijeenkomst over Eenzaamheid

20/09/2019 - Tijdens je werk als vrijwilliger of als buurtgenoot kom je in aanraking met mensen waarvan je vermoedt dat zij eenzaam zijn. Maar wat is eenzaamheid eigenlijk? Is eenzaamheid voor iedereen hetzelfde? Is eenzaamheid te signaleren? En hoe kunnen we eenzaamheid aanpakken?

Workshop Vrijwilligerswerk iets voor mij?

20/09/2019 - Denk je er wel eens over om vrijwilligerswerk te gaan doen maar weet je niet wat je zou kunnen, wat je zou willen en wat de mogelijkheden zijn?

Zomervakantie: op dinsdagen kun je gewoon terecht bij het inloopspreekuur

15/07/2019 - In de periode vanaf 15 juli tot en met 31 augustus is het inloopspreekuur van de vrijwilligersvacaturebank gewoon bemenst op dinsdagen.

Is vrijwilligerswerk iets voor mij?

21/06/2019 - Ook wanneer je eigenlijk op zoek bent naar een betaalde baan, kan vrijwilligerswerk je veel opleveren. Ellen Vossen van Hart voor Woerden vertelt 4 juli over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk tijdens de Walk & Talk.

Laat jongeren kennismaken met vrijwilligerswerk!

06/05/2019 - Op dinsdag 4 juni wordt voor de 8e keer een Woerdense stagemarkt voor maatschappelijke stages (MaS-markt) georganiseerd op het Kalsbeek College, locatie Bredius.

Heel Woerden doet mee aan NLdoet

15/02/2019 - NLDoet en onderwijsstaking op 1 dag: ultieme kans om kinderen en jongeren kennis te laten maken met je vereniging!

Persbericht wijziging koers Welzijn Woerden

14/02/2019 - De gemeente heeft nieuw beleid. Welzijn Woerden en de gemeente hebben daarom nieuwe afspraken met elkaar gemaakt. Het resultaat is dat de dienstverlening van Welzijn Woerden anders wordt georganiseerd in de loop van dit jaar.

Kerstvakantie voor Hart voor Woerden en de vacaturebank

19/12/2018 - Hart voor Woerden gaat er tijdens de kerstvakantie even tussenuit.

Dat betekent dat er geen inloopspreekuur is van ma 25 december tot en met dinsdag 1 januari. Donderdag 3 januari kunt u weer gewoon langskomen bij het inloopspreekuur.

Ook de coördinator is met vakantie van 24 december tot en met 1 januari.

Uitnodiging avond over het signaleren van armoede en sociale uitsluiting in Woerden

02/11/2018 - Naar schatting 2000 huishoudens (waarvan 850 kinderen) leven in een situatie van armoede en sociale uitsluiting binnen de gemeente Woerden. Wat kunnen we daar als kerken en vrijwilligersorganisaties aan doen en wat kunnen we voor hen betekenen? Maar nog belangrijker wellicht: Hoe vinden we hen, want met armoede loop je niet te koop.

Regeling gratis VOG van start 1 november

01/11/2018 - Per 1 november 2018 is de nieuwe regeling Gratis VOG ingegaan. Het uitgangspunt van de nieuwe regeling is dat elke vrijwilliger die met mensen in een afhankelijkheidssituatie werkt een gratis VOG kan aanvragen. De regeling valt onder de verantwoordelijkheid van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Wie verras jij met een kaartje tijdens de Dag van de Mantelzorg?

31/10/2018 - Er zijn 4,4 miljoen mantelzorgers in Nederland. Ook jij kent vast iemand die zorgt voor een ander. Dit zorgen is niet zomaar iets, dus tijd om hem of haar te verrassen!

Opfriscursus Verkeersregels

23/08/2018 - Heeft u geruime tijd geleden uw rijbewijs gehaald? Twijfelt u of uw kennis van verkeersregels en verkeersborden nog toereikend is?

Workshop Nederlands met gebaren

07/08/2018 - Wil je ook eens ervaren hoe je met gebaren kunt praten? Kom naar de workshops Nederlands met ondersteunende Gebaren.
In deze workshops gaan we ons verdiepen in de communicatievorm Nederlands met gebaren (NmG).

Inloopspreekuur in de zomervakantie

18/07/2018 - In de zomervakantie is het inloopspreekuur van de vrijwilligersvacaturebank alleen op dinsdag geopend. Van 10 tot 12 uur zitten we voor u klaar in de bibliotheek aan de Meulmansweg. Vanaf 27 augustus zijn we er ook weer op donderdagmorgen. Wij wensen iedereen een fijne zomer toe!

Workshop Meer invloed op anderen - begin bij jezelf!

24/04/2018 - Wie heeft het niet regelmatig? Je zit in een situatie waarin je het niet eens bent met bepaalde mensen, maar dat niet zegt omdat je bang bent dat de sfeer dan wordt verpest. Of je ergert je aan de bumperklever op de snelweg, de buurman, je collega. Je windt je op over het – in jouw ogen – onvolwassen of onprofessionele gedrag van een ander.

Workshop Gesprekstechnieken

24/04/2018 - Laat jij je weleens door iemand overrompelen in een gesprek of in een overleg? Kom je maar niet aan het woord? Wordt er veel bijgehaald waar jij het helemaal niet over wilde hebben en worden er geen besluiten genomen? En vind je het bijvoorbeeld lastig als iemand emotioneel wordt?

Workshop Omgaan met conflicten en grensoverschrijdend gedrag

05/04/2018 - Agressie, wat is het eigenlijk? En, wanneer moet u er iets mee? Wat kunt u zelf doen om agressie, grensoverschrijdend gedrag en conflicten te voorkomen?
In deze workshop krijgt u praktische handreikingen om te reageren op conflicten en (potentieel) agressieve situaties.

"Veilig op pad met ouderen" workshop ergotherapie

22/03/2018 - Een ergotherapeut geeft praktische handvatten om beter om te gaan met beperkingen, ziekte, handicap of ouderdom. Zodat het dagelijks leven vergemakkelijkt wordt en mensen deel uit kunnen blijven maken van de maatschappij.

Workshop Vrijwilligerswerk, iets voor mij?

20/03/2018 - Denk je er wel eens over om vrijwilligerswerk te gaan doen maar weet je niet wat je zou kunnen, wat je zou willen en wat de mogelijkheden zijn?

In het kader van de week "Kom binnen bij bedrijven" van 9 t/m 14 april organiseert Hart voor Woerden een workshop op 10 april voor alle mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk en daar vragen over hebben.

Thema-avond op 19 april "Juridische aansprakelijkheid binnen de (sport)vereniging"

16/03/2018 - Deelname aan activiteiten van een (sport)vereniging brengt bepaalde risico’s met zich mee. Als een volwassen sporter tijdens een wedstrijd wordt neergehaald is het al snel: eigen schuld, dikke bult. Maar wie is er aansprakelijk bij een ongeval in het clubhuis? Kun je als (vrijwillig) bestuurslid hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld, terwijl je je uiterste best doet om je activiteiten voor al je leden/deelnemers veilig en leuk te houden?

Workshop op 26 april: Goed voorbereid op de nieuwe privacy wetgeving

14/03/2018 - Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe privacywet in werking, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ook uw vereniging heeft hiermee te maken. Bereid u goed voor en volg deze praktische workshop.

Workshop Gesprekstechnieken

08/02/2018 - Laat jij je weleens door iemand overrompelen in een gesprek of in een overleg? Kom je maar niet aan het woord? Wordt er veel bijgehaald waar jij het helemaal niet over wilde hebben en worden er geen besluiten genomen? En vind je het bijvoorbeeld lastig als iemand emotioneel wordt?

Workshop Omgaan met conflicten en grensoverschrijdend gedrag

06/02/2018 - Agressie, wat is het eigenlijk? En, wanneer moet u er iets mee? Wat kunt u zelf doen om agressie, grensoverschrijdend gedrag en conflicten te voorkomen? In deze workshop krijgt u praktische handreikingen om te reageren op conflicten en (potentieel) agressieve situaties.

Workshop Vrijwilligerswerk iets voor mij?

05/02/2018 - Denk je er wel eens over om vrijwilligerswerk te gaan doen maar weet je niet wat je zou kunnen, wat je zou willen en wat de mogelijkheden zijn?

Hart voor Woerden organiseert een workshop voor alle mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk en daar vragen over hebben.

Cursussen Reanimatie en AED

05/01/2018 - Altijd al willen leren reanimeren? Geef u dan nu op voor de Reanimatie en AED cursussen die Hart voor Woerden samen met Stichting Reanimatie Woerden organiseert in 2018.

Leer kort en krachtig pitchen

21/12/2017 - Pitchen: in korte tijd overtuigend vertellen wie u bent, wat u doet en waar u goed in bent.
Deze workshop is een ideale voorbereiding voor het Meiden van Breuren Pitch café van 22 januari. Ook geschikt voor iedereen die wel eens zichzelf of zijn/haar vereniging moet presenteren.

Veilig op pad met ouderen, workshop ergotherapie

05/10/2017 - Een ergotherapeut geeft praktische handvatten om beter om te gaan met beperkingen, ziekte, handicap of ouderdom. Zodat het dagelijks leven vergemakkelijkt wordt en mensen deel uit kunnen blijven maken van de maatschappij.
Als vrijwilliger help je mensen daarbij die dat niet zelfstandig kunnen. In deze workshop geven de ergotherapeuten Aline Smits en Jolanda Bakker van Ergotherapiepraktijk Woerden tips om mensen met een beperking zo goed mogelijk te helpen.

Workshops Nederlands met Gebaren

17/08/2017 - Wil je ook eens ervaren hoe je met gebaren kunt praten? Kom naar de workshops Nederlands met ondersteunende Gebaren.
In de workshops gaan we ons verdiepen in de communicatievorm Nederlands met gebaren (NmG).

De workshops bestaan uit 5 avonden en worden verzorgd door Edith Swart verbonden aan Stichting Plotsdoven.

Lezing Alles over doof zijn - van gebarentaal tot gebaren als communicatiemiddel.

17/08/2017 - DEZE LEZING IS GEANNULEERD

Edith Swart verbonden aan de Stichting Plotsdoven geeft op woensdag 20 september een lezing.

In deze lezing nemen we u mee de Dovenwereld in van de doof geboren mensen en hun gebarentaal en hun eigen activiteiten. Maar ook komen andere doven zoals plots-laatdoven aan bod en hoe zij kunnen communiceren.

Workshop "Vrijwilligerswerk, is dit wat voor jou?"

11/08/2017 - Denk je er wel eens over om vrijwilligerswerk te gaan doen maar weet je niet wat je zou kunnen, wat je zou willen en wat de mogelijkheden zijn?

Hart voor Woerden organiseert een workshop voor alle mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk.

Workshop Rolstoel rijden

01/08/2017 - Komt u tijdens uw vrijwilligerswerkzaamheden in aanraking met mensen die beperkt mobiel zijn? Vindt u het ook soms lastig om iemand op de juiste manier te helpen met opstaan, gaan zitten, in de rolstoel helpen en/of met de rolstoel te rijden? Dan is de workshop "rolstoel rijden" iets voor u.

Gemeente Woerden waardeert Woerdense vrijwilligers met een kaart voor de Kaastaptoe op 2 juni

22/05/2017 - Op vrijdag 2 juni is de grote Kaastaptoe op het Kerkplein in Woerden. De gemeente Woerden heeft 250 tribuneplaatsen beschikbaar gesteld voor vrijwilligers in de gemeente Woerden.
Hiermee wil zij graag haar dankbaarheid tonen aan alle vrijwilligers die zich met veel enthousiasme inzetten voor inwoners binnen de gemeente. Zij verdienen een erepositie tijdens dit gezellig avondje in het bruisende hart van Woerden. Geef u snel op om erbij te kunnen zijn.

TreasureU biedt opnieuw cursussen aan bij de Vrijwilligersacademie Hart voor Woerden

07/04/2017 - De Vrijwilligersacademie van Hart voor Woerden biedt meerdere malen per jaar afwisselend aanbod aan interessante workshops en cursussen aan voor alle vrijwilligers uit de gemeente Woerden.

Voor het tweede seizoen op rij geeft Els van Veen van TreasureU (organisatiecoaching & personeelstraining) meerdere cursussen. Dit maal staat er een cursus “Gespreksvoering” en een workshop “Maak werk van je talent” op de agenda.

Cursus “Reanimatie & AED”

29/03/2017 - Altijd al willen leren reanimeren? Geef u dan nu op voor de Reanimatie en AED cursus die Hart voor Woerden samen met Stichting Reanimatie Woerden organiseert.

Workshop “Maak werk van je talent”

29/03/2017 - Als vrijwilliger zet je je graag in voor een ander, natuurlijk het liefst met activiteiten waar je goed in bent en waar je plezier aan beleeft. Vaak realiseren we ons niet wat we allemaal kunnen of beperken we ons tot het inzetten van onze vaardigheden, bijvoorbeeld koken of tuinieren. Dit doe je nu eenmaal veel of het wordt je gevraagd.

Workshop “Vrijwilligerswerk, is dat wat voor jou?”

29/03/2017 - Denk je er wel eens over om vrijwilligerswerk te gaan doen maar weet je niet wat je zou kunnen, wat je zou willen en wat de mogelijkheden zijn?

Cursus “Gespreksvoering”

29/03/2017 - Hoe kun je een gesprek hebben dat echt werkt, dat oplevert wat je wilt? Hoe kom je er bijvoorbeeld achter wat iemand precies dwars zit of juist leuk vindt? Wat doe je als iemand over heel iets anders begint dan wat jij voor ogen had of emotioneel wordt?

Ideeënbrouwerij vrijdag 17 maart

08/03/2017 - Praat mee! Denk mee! Uw idee? Een goed idee!

Heeft u een goed idee voor uw wijk, buurt of gemeente? Wilt u uw idee delen met anderen? Wilt u meedoen met ideeën van anderen?

Kom op vrijdagavond 17 maart naar de Ideeën Winkel, Voorstraat 26. Om 19.30 uur starten we met de Ideeënbrouwerij.

NL Doet leeft in Woerden!

01/03/2017 - Op 10 en 11 maart 2017 steken vele maatschappelijk betrokken Woerdenaren de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Heb je zin om samen met collega’s, vrienden of teamgenoten bij een organisatie aan de slag te gaan? Doe dan mee met NLdoet.

Reanimatie cursus incl. AED, start op 6 maart

27/02/2017 - Altijd al willen leren reanimeren? Geef u dan nu op voor de reanimatie en AED cursus die Hart voor Woerden samen met Stichting Reanimatie Woerden organiseert in Harmelen.

workshop op 8 maart: vrijwilligerswerk, is dat wat voor jou?

17/02/2017 - Denk je er wel eens over om vrijwilligerswerk te gaan doen, maar weet je niet wat je zou kunnen, wat je zou willen en wat de mogelijkheden zijn?

Pitchcafé van De Meiden van Breuren

27/01/2017 - Wil jij dat De Meiden van Breuren zich in gaan zetten voor jouw initiatief of vereniging? Doe dan mee met het Pitchcafé op 8 maart. Wie weet kiezen de Meiden jouw initiatief wel uit om te adopteren!

NL Doet actie op 10 en 11 maart: geef je klus op.

27/01/2017 - NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Kunt u hulp gebruiken voor een klus of activiteit voor uw stichting, vereniging, zorginstelling, school of natuurorganisatie? Geef uw organisatie dan op voor NLdoet 2017 op vrijdag 10 en/ of zaterdag 11 maart.

Niet alleen wordt de klus geklaard of heeft u hulp bij uw activiteit. Ook promoot u uw organisatie en is het een kans om nieuwe vrijwilligers te werven. Het Oranje Fonds kan een bijdrage geven voor NLdoet klussen. De maximale bijdrage is dit jaar 400 euro.

Workshop NL Doet op 30 november

08/11/2016 - NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. NL Doet stimuleert iedereen om de handen uit de mouwen te steken op 10 en 11 maart 2017. Bent u een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn om een klus te klaren of eens extra aandacht te geven aan uw cliënten? Kom dan naar de gratis workshop NLdoet en ontdek hoe uw organisatie optimaal gebruik maakt van deze landelijke actie.

Inschrijven nog mogelijk voor effectief vergaderen, reanimatie/AED en facebook voor verenigingen

14/09/2016 - Er is nog plek bij de workshops en cursussen van september gegeven via de vrijwilligersacademie van Hart voor Woerden. Doe mee met Effectief vergaderen, Facebook voor verenigingen en Reanimatie/AED.

Praat mee! Denk mee! Uw idee? Een goed idee!

30/08/2016 - Heeft u een goed idee voor uw wijk, buurt of gemeente? Wilt u uw idee delen met anderen? Wilt u meedoen met ideeën van anderen?
Kom op woensdag 28 september naar de Ideeënbrouwerij in de Pretfabriek, Oostzee 8 in Woerden.

Vrijwilligersacademie weer van start

26/08/2016 - Facebook inzetten voor je vereniging, gesprekstechnieken, Reanimatie en AED, effectief vergaderen, een nieuwsbrief maken met Mailchimp. Een aantal van de workshops van de vrijwilligersacademie van Hart voor Woerden.

Beursvloer Woerden op 6 oktober

12/07/2016 - Beursvloer Woerden beleeft zijn achtste editie op donderdag 6 oktober. Bij Ferm Werk aan de Carrosserieweg dit keer. Beursvloer Woerden is een sprankelend en spraakmakend ontmoetingsevenement waar commercieel en ideëel elkaar ontmoeten.

Heeft u de Hart voor Woerden krant al gelezen?

01/07/2016 - Deze week wordt huis-aan-huis de Hart voor Woerden krant bezorgd.

Wist u dat wij ook te vinden zijn op Facebook en Twitter?

01/07/2016 - Dagelijks plaatsen wij daar berichten over leuke vacatures en delen we berichten van (vrijwilligers)organisaties uit Woerden.

Woerden scoort: sport- en welzijnsmarkt op 28 mei

17/05/2016 - Op zaterdag 28 mei presenteren heel veel sport- en welzijnsorganisaties zich tijdens Woerden scoort: de sport en welzijnsmarkt in de Rijnstraat in Woerden

Een nieuw gezicht

22/04/2016 - Vanaf 1 april is het Hart voor Woerden-team uitgebreid; Eva de Waal is 28 jaar, woont pas sinds kort in Woerden en ziet dit werk als dé mogelijkheid om bekend te worden met de stad en omgeving.

Workshop tijdens Kom binnen bij Bedrijvendag

05/04/2016 - Hart voor Woerden verzorgt een workshop vrijwilligerswerk tijdens de Kom Binnen bij Bedrijvendag op donderdag 7 april.

Thema-avond over de VNG vrijwilligersverzekering en bestuursaansprakelijkheid

30/03/2016 - Zijn de vrijwilligers in jouw organisatie wel goed verzekerd? En ben je als bestuurslid van bijvoorbeeld een sportvereniging persoonlijk aansprakelijk?

Kom 20 april naar de themabijeenkomst over de VNG vrijwilligersverzekering.

Gratis workshop Fondsenwerving

30/03/2016 - Op vrijdag 15 april is de workshop fondsenwerving vanuit de vrijwilligersacademie. Voor iedereen die meer wil weten over fondsen aanvragen, bedrijfssponsoring en andere manieren van financiering.

Extra inloopspreekuur vacaturebank tijdens NL Doet

06/03/2016 - 11 en 12 maart is het NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Tijdens NL Doet zijn er extra inloopspreekuren van de vrijwilligersvacaturebank.

EHBO voor vrijwilligers

24/02/2016 - Speciaal voor vrijwilligers: een korte cursus EHBO.
9, 16, 23 en 30 maart. Van 9.30 tot 11.30 uur in De Plint, Jozef Israellaan 20A. Kosten: 25 euro.

Wilt u vrijwilliger worden? Kom u orienteren op 29 februari.

20/02/2016 - Wilt u vrijwilligerswerk doen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Kom 29 februari naar de orientatie op vrijwilligerswerk. Om 19.30 uur in De Plint, Jozef Israellaan 20A. De bijeenkomst is gratis.
Opgeven kan via info@hartvoorwoerden.nl

Gratis lezing over gezonde voeding

20/02/2016 - Gewichtsconsulente Linda Oskam geeft op vrijdag 4 maart een lezing over gezonde voeding speciaal voor vrijwilligers van eetgroepen, lunchbijeenkomsten en maatjes.

Schrijf u in voor de workshops van de vrijwilligersacademie

17/02/2016 - Het voorjaarsprogramma van de vrijwilligersacademie is in volle gang. De komende tijd zijn er nog veel interessant lezingen. Schrijf u in voor het vol is.

Woerden doet mee aan NL Doet

17/02/2016 - Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is Nederland weer in de ban van NLdoet, de grootste landelijke vrijwilligersactie. Doet u ook mee, als organisatie of als vrijwilliger?

Workshop rolstoel rijden voor vrijwilligers

26/01/2016 - Komt u tijdens uw vrijwilligerswerkzaamheden in aanraking met mensen die beperkt mobiel zijn? Vindt u het ook soms lastig om iemand op de juiste manier te helpen met opstaan, gaan zitten, in de rolstoel helpen en/of met de rolstoel te rijden? Dan is de work¬shop ‘rolstoel rijden’ iets voor u.

Meeste vrijwilligers actief voor sportverenigingen

30/12/2015 - Ongeveer de helft van de bevolking van 15 jaar of ouder heeft zich in 2014 minstens één keer als vrijwilliger ingezet voor een organisatie of vereniging. De meeste vrijwilligers zijn actief voor een sportvereniging, de minste voor politieke partijen. Dat meldt CBS.

Kerstperiode minder inloopspreekuur

11/12/2015 - Tussen Kerst en Oud en Nieuw is er geen inloopspreekuur.

Wees alert op eenzaamheid onder vrijwilligers

30/11/2015 - Op eenzaamheid rust een taboe. Het kan zijn dat de vrijwilliger die elke week bardienst draait reikhalzend uitkijkt naar die avond, omdat het zijn enige uitje is.

Maatje worden, iets voor u?

23/11/2015 - De gemeente Woerden telt veel verschillende maatjesinitiatieven. Hierbij hebben vrijwilligers een-op-een contact met een deelnemer.

Krant Hart voor Woerden huis-aan-huis verspreid

16/11/2015 - Half november ontvangt u in uw brievenbus een krant van Hart voor Woerden

Workshop NL Doet op 2 december

11/11/2015 - NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. NL Doet stimuleert iedereen om de handen uit de mouwen te steken op 11 en 12 maart 2016. Bent u een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn om een klus te klaren of eens extra aandacht te geven aan uw cliënten? Kom dan naar de gratis workshop NLdoet en ontdek hoe uw organisatie optimaal gebruik maakt van deze landelijke actie.

Gratis online cursussen voor vrijwilligers

11/11/2015 - De Vrijwilligerswerk Academie is een virtuele omgeving waarin vrijwilligers en medewerkers van vrijwilligersorganisaties gratis cursussen kunnen volgen. De cursussen verlopen via internet, je kunt dus deelnemen waar en wanneer het jou uitkomt!

Cursus Spreken in het openbaar

21/10/2015 - Spreken in het openbaar eng of lastig? Het is te leren! In november is er een cursus vanuit de vrijwilligersacademie.

Workshop Ideeën voor vrijwilligerswerk

16/10/2015 - Wilt u vrijwilligerswerk doen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? vrijdag 13 november bent u van harte welkom bij een korte kennismakingsworkshop over vrijwilligerswerk. Aan het eind van de ochtend gaat u vol met ideeen naar huis.

Vrijwilligersmarkt 10 oktober meer dan geslaagd

14/10/2015 - Wat een mooie dag was het zaterdag 10 oktober. Het zonnetje scheen, mensen genoten van de mooie herfstdag. Het was dan ook gezellig druk op de vrijwilligersmarkt.

Workshop Omgaan met conflicten

14/10/2015 - Heeft u als vrijwilliger wel eens een conflict? Met een andere vrijwilliger, een bezoeker, een bestuurder? Leer hoe u het beste kunt reageren tijdens de workshop Omgaan met conflicten van de Vrijwilligersacademie.

Nieuwsbrief oktober

07/10/2015 - Oktober barst van de activiteiten: de Beursvloer op 8 oktober, de informatie- en vrijwilligersmarkt op het Kerkplein op 10 oktober en inspirerende cursussen en workshops vanuit de vrijwilligersacademie.

Deze organisaties staan er op de informatie- en vrijwilligersmarkt!

02/10/2015 - Komt u ook 10 oktober naar het Kerkplein in Woerden. 40 organisaties op het gebied van zorg, welzijn en zelfredzaamheid zijn dan aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Vrijwilligershulp voor ú!

25/09/2015 - Op 10 oktober is de informatie- en vrijwilligersmarkt Vrijwilligershulp voor ú! op het Kerkplein in Woerden. Komt u ook?

Weten welk vrijwilligerswerk er bij u past?

31/08/2015 - Wilt u vrijwilligerswerk doen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan naar de inspirerende workshop van de vrijwillgiersacademie.

Maatschappelijke Stage markt

31/08/2015 - Op donderdag 24 september vindt de jaarlijkse Maatschappelijke Stage markt in Woerden plaats.

Schrijf u nu in voor workshops bij de vrijwilligersacademie

28/08/2015 - Dit najaar zijn er weer diverse workshops en trainingen vanuit de vrijwilligersacademie. Aanmelden kan vanaf nu via: info@hartvoorwoerden.nl of telefonisch via 0348 -421 101 (Ellen Vossen)

Inschrijving diverse vrijwilligersprijzen gestart

26/08/2015 - Als vrijwilligersorganisatie kunt u diverse prijzen winnen. Vaak gaat het om een mooi geldbedrag voor uw project.

Doe ook mee met de Beursvloer op 8 oktober 2015

26/08/2015 - Binnenkort wordt voor de zevende keer de Beursvloer Woerden georganiseerd. De Beursvloer is dé ontmoetingsplek voor bedrijven en maatschappelijke organisaties en heeft als doel dat zij elkaar (beter) leren kennen en onderzoeken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Aanmelden voor de Beursvloer en de workshops Goede Zaken kan vanaf nu.

Goed idee? Doe er iets mee!

26/08/2015 - De gemeente Woerden stelt eenmalig geld beschikbaar voor vernieuwende en kleinschalige initiatieven ‘voor en door de samenleving’.

Doe mee met de vrijwilligersmarktplaats op 10 oktober

12/07/2015 - Hart voor Woerden organiseert op zaterdag 10 oktober de vrijwilligersmarktplaats op het Kerkplein in Woerden. Tijdens de marktplaats kunnen inwoners op een laagdrempelige en makkelijke manier in contact komen met (vrijwilligers)organisaties om zich te kunnen oriënteren op vrijwilligerswerk en vrijwillige inzet. Organisaties kunnen zich nu inschrijven.

Fijne zomer!

08/07/2015 - Het is bijna zomervakantie, veel vrijwilligersorganisaties zetten de activiteiten op een laag pitje. Zo ook het spreekuur van de vrijwilligersvacaturebank. In de zomervakantie zijn we alleen op dinsdagmorgen van 10 tot 12 uur in de Bibliotheek.

Wij wensen je een fijne zomer!

Voor wie zet jij de bloemetjes buiten?

09/06/2015 - De Buurtmarktplaats is dé online ontmoetingsplek van Woerden waar burenhulp samen komt. En met succes! Sven en Remco hebben elkaar gevonden om samen leuke dingen te doen. Een klein gebaar, kan voor een ander een wereld van verschil maken. Doe jij mee?

Nieuwsbrief Hart voor Woerden

16/12/2014 - In de Nieuwsbrief van 2014 van Hart voor Woerden leest u onder andere:

- Nieuw! buurtmarktplaats online
- Bewonersinitiatievenavond
- Netwerk informele ondersteuning


Hartelijk bedankt voor uw vrijwillige inzet en voor de samenwerking het afgelopen jaar!.

Wij wensen u een initiatiefrijk 2015!

Nieuw: Buurtmarktplaats actief !

15/12/2014 - Vanaf 15 december 2014 is de Buurtmarktplaats op www.hartvoorwoerden.nl actief. Organisaties konden altijd al op deze site terecht om hun vacatures voor vrijwilligers te plaatsen. Nu is er ook de mogelijkheid voor alle inwoners van Woerden om iets voor elkaar te kunnen betekenen. Heeft u iets te vragen aan anderen, wilt u hulp aanbieden of heeft u iets nodig plaats dan een gratis berichtje op deze buurtmarktplaats. Het karakter van deze buurtmarktplaats is dat we elkaar kunnen helpen met gesloten beurzen. De buurtmarktplaats is voor iedereen!

Verklaring omtrent Goed Gedrag

09/12/2014 - Per 1 januari 2015 kunnen vrijwilligersorganisaties die met minderjarigen en/of verstandelijk beperkten werken in aanmerking komen voor de Regeling Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Vrijwilligers van organisaties die tot de regeling zijn toegelaten, kunnen dan gratis een VOG aanvragen. Organisaties moeten onder andere met minimaal 70% vrijwilligers werken en preventief beleid voeren. De regeling is alleen voor digitale VOG's en vrijwilligersorganisatie met E-herkenning. Om in aanmerking te komen moet vrijwilligersorganisaties zich per 1 januari 2015 aanmelden op www.gratisvog.nl (nog niet live).

Metamorfosemassage

08/12/2014 - Cursus Metamorfosemassage

Een metamorfosemassage is een behandeling aan de voeten, de handen en het hoofd. Met deze ontspannende massage zet je je eigen levenskracht aan. De beweging van wie we zijn tot wie we kunnen zijn.
Doel van deze massagetechniek is fysiek contact op een veilige manier. Tijdens de cursus worden u belangrijk punten en gegevens uitgelegd en krijgt u professionele begeleiding. Roelanda van Vliet heeft hierin jarenlange ervaring en biedt deze cursus aan in samenwerking met Welzijn Woerden.

Symposium over Duurzaamheid 'Samen duurzaam loont'

24/11/2014 - Duurzame kansen verzilveren in de regio
Het symposium staat open voor iedereen in de provincie Utrecht die als bestuurder, ambtenaar of initiatiefnmer (ondernemer of inwoner) betrokken is bij duurzame ontwikkeling in de regio.

Denk mee over het nieuwe speel-, sport- en beweegbeleid

24/11/2014 - Het Sportoverleg en de gemeente Woerden nodigen u graag uit voor een Sportcafé over het nieuwe speel-, sport- en beweegbeleid op maandag 8 december.

“Een initiatief is altijd uitvoerbaar”; geslaagde Bewoners Initiatieven Avond van Hart voor Woerden.

19/11/2014 - Op maandagavond 17 november kwamen zo’n 30 Woerdenaren bij elkaar in El Rey om ideeën voor hun wijk, buurt of heel Woerden met elkaar te delen. Hart voor Woerden, het centrum voor vrijwillige inzet organiseerde deze bijeenkomst omdat zij het belangrijk vindt ideeën van inwoners van woerden te stimuleren en te ondersteunen.

Uw idee? Een goed idee!

31/10/2014 - Heeft u een goed idee voor uw buurt, wijk of Woerden? Wilt u uw idee delen met anderen? Wilt u meedoen met ideeën van anderen?

Vrouwensport in de wijk

28/10/2014 - Doe mee en voel je fit.

Hatice, Hulya, Mariam en Helene hebben het initiatief genomen om Vrouwensport te organiseren voor alle vrouwen in Schilderskwartier.

Zaterdag 1 november Natuurwerkdag

16/10/2014 - Kom op zaterdag 1 november naar de Natuurwerkdag. Lekker samen aan de slag in de buitenlucht!!
www.natuurwerkdag.nl

Tentoonstelling 'Ik geef om jou! naastenliefde door de eeuwen heen'

14/10/2014 - Centraal in deze tentoonstelling staat het thema naastenliefde, van de Middeleeuwen tot aan vandaag de dag. De tentoonstelling bestaat uit schilderijen van Pieter Breughel II, Lucas Cranach en Paulus Moreelse, maar ook uit kleding van een vondeling en een zestiende-eeuwse broodtafel.

Ideeën voor vrijwilligerswerk

29/09/2014 - Wilt u vrijwiligerswerk doen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Hart voor Woerden biedt u een informatieve en inspirerende bijeenkomst.

Budgetkring Woerden start

29/09/2014 - Een budgetkring is een werkgroep waarin je gestimuleerd wordt bewust en zorgvuldig om te gaan met je geld en met je leven.

De Meer dan Handen Vrijwilligersprijzen

29/09/2014 - Deze prijs wil inspirerende voorbeelden voorbeelden of start-ups waarderen. Kijk op www.vrijwilligersprijzen.nl Aanmelden kan tot 1 oktober.

Beursvloer Woerden 9 oktober 2014

29/09/2014 - De Beursvloer is hét evenement binnen de Gemeente Woerden waar maatschappelijke behoeftes worden verhandeld.

Workshop Reanimatie en AED

08/09/2014 - In deze cursus leert u in drie lessen reanimeren, AED en andere levensreddende handelingen zoals stabiele zijligging, vervoer, verslikking etc.

Inschrijving Appeltjes van Oranje 2015

19/08/2014 - Officieel is de crisis misschien voorbij, maar in het dagelijks leven van velen is dat niet zo. Er zijn verschillende oorzaken waardoor mensen geïsoleerd raken en armoede is er één van. De Appeltjes van Oranje van 2015 gaan daarom naar organisaties of initiatieven die de sociaalecomonische kansen van mensen versterken zodat zij meer of makkelijker mee kunnen doen in de maatschappij.

NUwerk vacaturebank

21/07/2014 - Organisaties kunnen kostenloos een profiel aanmaken op NUwerk.nl en vacatures voor vrijwilligers plaatsen. Hiermee kunnen zij de zichbaarheid en bekendheid van hun organisatie en vrijwilligersvacatures vergroten.

Regels vrijwilligerswerk verruimd

10/07/2014 - Mensen met een WW-uitkering kunnen voortaan makkelijker vrijwilligerswerk doen. Minister Asscher verruimt de regels zo, dat WW'ers als vrijwilliger aan de slag mogen bij bijvoorbeeld een sportvereniging of festival als de taken die ze daar doen nu ook al door niet betaalde krachten worden uitgevoerd.

Maatschappelijke Stage Markt september 2014

10/07/2014 - Op dinsdag 30 september vindt de jaarlijkse MaS-markt in Woerden plaats. Ruim 900 leerlingen van het Kalsbeek College en het Minkema College maken deze middag kennis met vrijwilligerswerk. Maatschappelijke organisaties en verenigingen presenteren zich aan scholen en leerlingen en informeren hen over de stagemogelijkheden.

Nationale Eenzaamheidsprijs

10/07/2014 - Bent u betrokken bij een activiteit tegen eenzaamheid in of met de zorgsector? Dan dan mee met de Nationale Eenzaamheidsprijs 2014!

Vrijwilligersorganisaties sociaal domein bundelen krachten

08/07/2014 - Welzijn Woerden heeft het initiatief genomen om met alle informele zorgvrijwilligersorganisaties een kort traject in te gaan om antwoord te krijgen op de vragen hoe zij hun krachten kunnen bundelen én hoe zij gefaciliteerd zouden willen worden. Jaarlijks verrichten immers ruim 1200 vrijwilligers van de betrokken organisaties ruim 100.000 uren vrijwilligerswerk.

Project 'Vrijwilligerswerk: Ja!' centraal in terugblik 2013 van Welzijn Woerden

26/06/2014 - In de Terugblik 2013 doet Welzijn Woerden verslag van het succesvolle project 'Vrijwilligerswerk: Ja!', waarbij mensen met een bijstandsuitkering actief kennismaken met vrijwilligerswerk.

Movisie Participatieprijs

24/06/2014 - De komende jaren moeten we meer gaan zorgen voor elkaar. Het is daarom nu de tijd voor Het Nieuwe Verdelen! Wie zijn de mensen die zefl in beweging komen en initiatieven hiervoor opzetten? Welke kleine of grote projecten doorbreken traditionele rolpatronen of bieden ruimte aan mannen en vrouwen om werken en zorgen op een eerlijke en realistische manier te combineren? Kent u initiatieven die een impuls geven aan dit nieuwe verdelen en daarbij oog houden voor diversiteit? doe dan mee met de Participatieprijs en meld uw initiatief vóór 28 september aan. Wie weet wint het de Movisie Participatieprijs 204 plus 2500 euro.

Lancering Initiatievenkompas

16/06/2014 - Initiatievenkompas wijst bewoners de weg!

Het initiatievenkompas is een online vraagbaak waar inwoners uit de gemeente Woerden met vragen over het opstarten of voortzetten van bewonersinitiatieven terecht kunnen.
Het initiatievenkompas wordt donderdag 19 juni om 16.00 uur officieel gelanceerd door wethouder Koster en Van Tuijl bij Welzijn Woerden, Rembrandtlaan 2.

Voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken is de betrokkenheid en inzet van burgers onmisbaar. Een bewonersinitiatief kan de leefbaarheid in de wijk verbeteren of eraan bijdragen dat mensen voor elkaar klaarstaan.
Er zijn veel burgers met waardevolle ideeën en initiatieven voor hun buurt of gemeente, maar niet alle initiatiefnemers weten hoe zij hun initiatief van de grond kunnen krijgen. Vragen zoals: ‘Hoe financier ik mijn initiatief?’,
‘Waar vind ik een locatie?’ Of ‘Hoe maak ik van mijn idee een concreet plan?’ komen vaak naar boven.

Leuk idee voor Burendag? Aanmelden vanaf heden

16/06/2014 - Zaterdag 27 september is het Burendag. Ook dit jaar willen het Oranje Fonds en Douwe Egberts er weer een even groot succes van maken. Wij hopen daarom dat u samen met de buurt een leuk idee voor Burendag bedenkt.

Workshop 'Op weg naar vrijwilligerswerk'

22/05/2014 - Wilt u vrijwilligerswerk doen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

Hart voor Woerden biedt u een informatieve en inspirerende workshop waarin u meer te weten komt over vrijwilligerswerk:
Welke soorten vrijwilligerswerk zijn er? Welk vrijwilligerswerk past bij mij? Wat kan vrijwilligerswerk mij opleveren?

Vrijwilligersprijzen

22/05/2014 - Vanaf heden kunnen organisaties zich inschrijven voor de 'Meer Dan Handen vrijwilligersprijzen'. Het doel van de prijs is om de grote verschillen tussen de vrijwilligersactiviteiten bekend te maken en de waardering uit te spreken naar vrijwilligers.

Workshop 'Op weg naar vrijwilligerswerk'

20/05/2014 - Hart voor Woerden biedt u een informatieve en inspirerende workshop waarin u meer te weten komt over vrijwilligerswerk:
Welke soorten vrijwilligerswerk zijn er? Welk vrijwilligerswerk past bij mij? Wat kan vrijwilligerswerk mij opleveren?

Workshop Reanimatie en AED

13/05/2014 - In deze cursus leert u in drie lessen reanimeren, AED en andere levensreddende handelingen zoals stabiele zijligging, vervoer, verslikking etc. Er wordt gewerkt met het lesboek van de Nederlandse Hartstichting. Na afloop ontvangt u het diploma van de Nederlandse Hartstichting

Workshop Social Media

06/05/2014 - Social Media zijn niet meer weg te denken. Niet alleen voor zakelijk gebruik, maar juist ook binnen onze (lokale) samenleving kun je er niet meer omheen. Ook voor Maatschappelijke Organisaties bieden Social Media een belangrijke kans om hun doelstellingen te behalen en zichtbaarheid te vergroten. Tijdens de Workshop Social Media krijgt u antwoord op veel gestelde vragen als:
• Hoe pak je het aan?
• Hoe profiteer je van de mogelijkheden?
• Wat kan je leren van andere maatschappelijke organisaties?


Gratis VOG vrijwilligers jeugd en LVG

15/04/2014 - Vrijwilligers kunnen vanaf 1 januari 2015 kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen. Dat heeft staatssecretaris Teeven besloten.

Herhalingscursus Reanimatie en AED

07/04/2014 - Als u ongeveer een jaar geleden de cursus Reanimatie en AED heeft gevolgd kunt u nu een herhalingsles volgen om uw vaardigheden bij te houden.
Op vrijdag 11 april van 14.00 -16.00 uur bij Welzijn Woerden, Rembrandtlaan 2
Of woensdag 23 april van 20.00 – 22.00 uur bij Welzijn Woerden, Kamerik De Cope

WoerdenWijzer Praktische Workshop

24/03/2014 - WoerdenWijzer Workshop

WoerdenWijzer is een ontmoetingsplek op het internet. Inwoners van de gemeente Woerden kunnen hier contact maken met elkaar.
WoerdenWijzer geeft onder meer antwoorden, tips en oplossingen op het gebied van sociale contacten, opvoeding, gezondheid, vrije tijd en mobiliteit.

Via de rubriek ‘Vraag & Aanbod’ kunt u zelf een bericht plaatsen of reageren op geplaatste berichten.

NLdoet-Woerdendoet

10/03/2014 - In de gemeente Woerden zijn 29 klussen aangemeld en hebben 150 mensen zich aangemeld voor NLdoet op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart. Vele handen maken licht werk; er zijn nog 100 mensen nodig om de klussen te klaren!
NL doet is de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NL doet steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart gaat heel Nederland aan de slag! Ook in Woerden zullen dan leuke vrijwilligersactiviteiten te doen zijn. Het opknappen van een clubhuis, bomen planten of bomen snoeien. Een paar uur erop uit met ouderen of gehandicapten, samen met elkaar koken en eten; kortom dubbel genieten! Iedereen kan meedoen!

Coach Vrijwilligerswerk

10/03/2014 - Steeds meer mensen willen of moeten vrijwilligerswerk doen maar weten niet wat de mogelijkheden zijn. Hart voor Woerden zoekt daarvoor 2 mensen die vrijwilligers bemiddelen naar vrijwilligerswerk.
Als ‘Coach Vrijwilligerswerk’ geeft u informatie en voorlichting aan individuele of kleine groepen potentiële vrijwilligers en bemiddelt waar mogelijk naar een vrijwilligersfunctie. De personen met wie u in contact komt, hebben vaak extra begeleiding nodig in hun zoektocht naar een leuke vrijwilligersfunctie.

Nieuw aanbod Hart voor Woerden Vrijwilligersacademie

06/03/2014 - In de Nieuwsbrief van Hart voor Woerden het voorjaarsaanbod van de Vrijwilligersacademie en de laatste ontwikkelingen en initiatieven op het gebied van vrijwillige inzet.

NL Geeft

03/03/2014 - Oranje Fonds zoekt Woerdense maatschappelijke organisaties voor een collecte. De helft van de opbrengst gaat direct naar collecterende organisaties.
Het Oranje Fonds merkt dat het voor maatschappelijke organisaties steeds moeilijker is om aan geld te komen. Daarom start het Oranje Fonds samen met hen een nieuwe, jaarlijks terugkerende actie: NLgeeft. Het Fonds zoekt nu Woerdense maatschappelijke organisaties die in week 17 willen collecteren. 50 procent van het opgehaalde bedrag maakt het Oranje Fonds direct over naar de organisatie zelf. De andere helft besteedt het Fonds aan sociale initiatieven in de provincie Utrecht. Al het geldt wordt zo besteed en al het geld blijft dichtbij. Aanmelden kan tot uiterlijk 15 maart op www.oranjefonds.nl/collecte.

Uitnodiging opening Repair Café Woerden

25/02/2014 - Op initiatief van Rotaryclub Woerden, in het kader van haar 50 jarig bestaan, opent op 1 maart as. het Repair Café Woerden haar deuren.

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!

Workshop 'Op weg naar vrijwilligerswerk'

25/02/2014 - Wilt u vrijwilligerswerk doen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

Hart voor Woerden biedt u een informatieve en inspirerende workshop waarin u meer te weten komt over vrijwilligerswerk:
Welke soorten vrijwilligerswerk zijn er? Welk vrijwilligerswerk past bij mij? Wat kan vrijwilligerswerk mij opleveren?
De workshop bestaat uit twee dagdelen.

Vacatures van de week

06/02/2014 - In samenwerking met RPL FM bieden wij u hier de vacatures van de week aan.

Advies voor culturele vrijwilligersorganisaties

21/01/2014 - Hoe werf je nieuwe leden? Waar vind je sponsoren? Hoe stel je een beleidsplan op en hoe ontwikkel je een website? Veel culturele vrijwilligersorganisaties worstelen met die vragen.

Workshop 'Verzilver de inzet van jongeren'

16/01/2014 - Graag nodig ik u uit voor de workshop 'Verzilver de inzet van jongeren'.

Werkt u al met maatschappelijk stagiairs of jongeren tussen de 12 en 25 jaar, maar vraagt u zich af hoe hen te behouden als vrijwilliger? Staat u eigenlijk wel eens stil bij wat het werken met jongeren uw organisatie oplevert?

Als de meerwaarde van het werken met jongeren duidelijk is, kunt u uw activiteiten hier beter op laten aansluiten. Dan is de kans groter dat de jongeren die ú zoekt, actief blijven. Tegelijkertijd creëert u hierdoor meer draagvlak binnen de organisatie.

Hart voor Woerden krant

18/12/2013 - Rond 23 december wordt in de gemeente Woerden huis-aan-huis de Hart voor Woerden krant verspreid.

Vrijwilligerswerk Ja!

13/12/2013 - De cursus Vrijwilligerswerk Ja! is onlangs afgerond door 15 deelnemers. Ze kregen informatie over vrijwilligerswerk en iedereen stak ook zelf de handen uit de mouwen. De reacties waren: ‘Top was dat ik op de dag van de Mantelzorg mee mocht helpen.’ en ‘Ik vond het leuk om mee te werken aan het project Schoenendoos van Actie4Kids.’

Welzijn Woerden ontwikkelt initiatievenkompas

18/11/2013 - Welzijn Woerden is bezig met de ontwikkeling van een initiatievenkompas. Het doel is om een online vraagbaak te ontwikkelen waar inwoners van de gemeente Woerden met vragen over het opstarten of voortzetten van bewonersinitiatieven terecht kunnen.

NL doet 2014: Woerden doet mee!

18/11/2013 - Hart voor Woerden en Samen voor Woerden bundelen de krachten om tijdens NL doet (nog) meer mensen op de been te krijgen. NL doet is de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NL doet steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen. In 2014 gaat Nederland op 21 en 22 maart aan de slag!

Yes we care! 9 november Dag van de Mantelzorg bij Welzijn Woerden

06/11/2013 - Op 10 november, is het de Dag van de Mantelzorg.
Dit is een jaarlijks evenement waarbij mantelzorgers erkenning krijgen voor hun waardevolle werk. Het landelijke thema is dit jaar “Yes we care!” , oftewel: Ja we zorgen voor elkaar!

Vrijwillige inzet bij Woerden Centraal van RPLfm

05/11/2013 - RPL is de lokale omroep voor Woerden en omgeving. In het radioprogramma Woerden Centraal staat in november het thema 'Voor Elkaar' centraal. Het gaat om zorg en aandacht voor elkaar en iets doen voor een ander.

Het Waarderingsfeest vrijwilligers was top!

31/10/2013 - Afgelopen vrijdag vond het Waarderingsfeest voor vrijwilligers plaats in het Klooster.

Open ochtend Hospice De Mantelmeeuw

31/10/2013 - Hospice De Mantelmeeuw in Woerden houdt zaterdag 2 november van 10.00 - 12.oo uur een open ochtend.

Natuurwerkdag zaterdag 2 november

31/10/2013 - IVM Woerden doet zaterdag 2 november mee aan de nationale Natuurwerkdag.

Waarderingsfeest voor alle vrijwilligers in Woerden

22/10/2013 - Vrijdag 25 oktober vindt in het Klooster het Waarderingsfeest voor Woerdense vrijwilligers plaats. Het feest is een blijk van waardering voor de inzet en het enthousiasme van alle vrijwilligers in onze gemeente!

Opening Vrijwilligersvacaturebank in Bibliotheek Oudewater

22/10/2013 - De Vrijwilligersvacaturebank Oudewater krijgt een eigen stek in de bibliotheek. Op donderdag 24 oktober 2013 om 14.00 uur vindt hier de officiële opening plaats door wethouder Johan Van Everdingen.

Herhalingscursus Reanimatie en AED

08/10/2013 - U heeft de cursus Reanimatie en AED gevolgd, maar om uw vaardigheden bij te houden is het noodzakelijk om deze herhalingsles te volgen. Bij een aanvullende verzekering kunt u vaak dit cursusgeld vergoed krijgen. Informeer bij uw verzekering voor de voorwaarden.

Workshop Vonk, Vuur & Vlam

08/10/2013 - Wat is jouw droom, hoe maak je die concreet, hoe zorg je dat jouw vonk overslaat en je hiermee iets kan doen voor andere en/of de organisatie?
Praktische workshops waarin je met Aikido oefeningen ook fysiek éé en ander gaat ervaren en mooie inzichten zal opdoen vanuit de praktijk.

Beursvloer Woerden

08/10/2013 - De Beursvloer is een sprankelend en spraakmakend ontmoetingsevenement waar commercieel en ideëel elkaar ontmoeten. Er wordt gehandeld in diensten, mensen, middelen, kennis en kunde tussen lokale bedrijven, maatschappelijke organisaties en de overheid.

Maatschappelijke Stage Markt op donderdag 3 oktober

30/09/2013 - In het nieuwe schooljaar zullen wederom ruim 1200 leerlingen van zowel het Kalsbeek College als het Minkema College op zoek gaan naar een maatschappelijke stage. Uw organisatie krijgt de kans om zich op efficiënte en overzichtelijke wijze aan scholen en leerlingen te presenteren en hen te informeren over (eventuele) stagemogelijkheden.

Viering samenwerking Hart voor Woerden met partners in bibliotheek Woerden

12/09/2013 - Op vrijdag 20 september vanaf 16.00 uur bent u van harte uitgenodigd om de samenwerking te vieren tussen Hart voor Woerden, de Bibliotheek Woerden, Stichting Groene Hart, het Toeristen Informatiepunt Woerden, de Kunstkring, Historisch Informatiepunt en Nu Doen!

CultuurCafé Woerden

12/09/2013 - Tijdens het 4e CultuurCafé staat het onderwerp 'Vrijwilligers in de cultuur' op de agenda. Hart voor Woerden zal een presentatie houden.

Beursvloer Workshop "Goede Zaken"

04/07/2013 - Ter voorbereiding op deelname op de Beursvloer wordt de training Goede Zaken aangeboden. Deze training is exclusief voor maatschappelijke organisaties en is noodzakelijk om deel te nemen aan de Beursvloer.

Voorbereiding voor de vijfde Woerdense Beursvloer in volle gang

04/07/2013 - Op 10 oktober a.s. wordt voor de vijfde keer de Woerdense Beursvloer gehouden. De organisatie is ook dit jaar in handen van Samen voor Woerden. Het eerste lustrumjaar van de Beursvloer belooft een feestelijke editie te worden.

Het is weer zover Burendag is in aantocht!

06/06/2013 - Zaterdag 21 september vieren we in 2013 Burendag. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Als organisatie kunt u een belangrijke rol spelen in het bij elkaar brengen van zo veel mogelijk mensen in de buurt en voor uw idee kunt u een aanvraag van maximaal €500,- indienen.

Najaarsaanbod Vrijwilligersacademie bekend!

29/05/2013 - De vrijwilligersacademie heeft voor het najaar van 2013 (sept-dec 2013) weer een afwisselend aanbod in workshops voor alle Woerdense vrijwilligers georganiseerd! Van een cursus Reanimatie en AED tot Social Media en van Agressie tot een cursus Vonk Vuur Vlam. Interesse? Kijk op de site voor het totale aanbod en meldt u direct aan!

Nog enkele plekken vrij voor Woerdense vrijwilligers!

25/04/2013 - Bent u vrijwilliger en heeft u behoefte aan het ontwikkelen van uw vaardigheden, het opdoen van nieuwe kennis en het uitwisselen van ervaringen? De Vrijwilligersacademie heeft nog enkele plekken beschikbaar in de laatste workshops van dit voorjaar.

"Langer zelfstandig thuis" Interactieve Mantelzorgavond op 25 april a.s.

12/04/2013 - Steunpunt Mantelzorg Woerden organiseert samen met Vierstroom Thuiszorgwinkels een interactieve en informatieve avond voor mantelzorgers en hun zorgvragers.

De avond is op donderdag 25 april van 19.00 tot 21.30 uur bij Welzijn Woerden, Rembrandtlaan 2.

Meldt u aan voor Zilveren kracht vrijdag 19 april in het Stadhuis van Woerden

04/04/2013 - Inwoners van Woerden van rondom 65 jaar worden deze dag uitgenodigd met als doel hen te inspireren en stimuleren vrijwilligerswerk te gaan doen. Zij hebben zoveel kennis en talenten opgebouwd, het zou prachtig zijn deze in te blijven zetten voor de samenleving.

Openingstijden meivakantie 2013

25/03/2013 - Het inloop spreekuur is in de meivakantie (27 april t/m 12 mei) is alleen op dinsdag 7 mei geopend.

Aanbod Vrijwilligersacademie 2013

07/02/2013 - Aanbod Vrijwilligersacademie 2013

Nieuwsbrief februari 2013

07/02/2013 - Nieuwsbrief februari 2013

test

01/01/2013 - test

Vrijwilligersvacaturebank gesloten tijdens kerstvakantie.

06/12/2012 - De Vrijwilligersvacaturebank is gesloten vanaf 25 december a.s. tot en met 7 januari 2013.

Goede sfeer en veel inspiratie op 3e editie Zilveren Kracht.

07/11/2012 - Op vrijdag 2 november bezochten ruim 80 inwoners uit onze gemeente de bijeenkomst Zilveren Kracht. Het doel van deze bijeenkomst, voor inwoners van 63 jaar en ouder, was inspiratie opdoen om nu, of straks na het pensioen, op aangename en nuttige manier actief te blijven als vrijwilliger.

Sucesvolle Meet en Match voor Sportclub Bredius

08/07/2012 - Sporclub Bredius had een inspirerende ontmoeting tijdens de ZZP Meet and Match.
Lees meer over hun ervaring!

Vraag geld aan voor Burendag 2012

01/07/2012 - Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Dit jaar vieren we Burendag op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen je daar graag in met een financiele ondersteuning van maximaal €500,-.

Instrumenten om MaS-stagiairs blijvend te boeien voor vrijwilligerswerk gebundeld in toolkit!

25/06/2012 - Hoe kun je de MaS-stagiair van nu, interesseren voor vrijwilligerswerk in de toekomst? Hoe enthousiaster de stagiairs over MaS zijn, hoe groter de kans dat ze zich later ook vrijwillig inzetten. Om de stagiair blijvend te boeien voor vrijwilligerswerk hebben jongeren zelf een aantal knelpunten opgelost in het project HELDEN na MAS.

Aanwezigheid Vrijwilligersvacaturebank tijdens de Zomervakantie

25/06/2012 - In de zomervakantie is het inloopspreekuur van de vrijwilligersvacaturebank in de bibliotheek beperkt geopend.

Meedoen aan de ZZP Meet & Match voor herhaling vatbaar!

22/06/2012 - Woerden, 22 juni - De tweede ZZP Meet & Match mag met recht succesvol genoemd worden. Op donderdag 21 juni kwamen in het pand van INoffice Woerdense ZZP-ers en maatschappelijke organisaties bij elkaar voor een anderhalf uur durend adviesgesprek en hebben samen 10 matches gemaakt!

WMO krant Zorg voor Elkaar

10/06/2012 - Klik op de titel om de digitale versie van speciale wmo krant Zorg voor Elkaar te lezen.

Themabijeenkomst: Omgaan met Persoonlijkheidsveranderingen

05/06/2012 - Wegens groot succes komt Hans van Dam opnieuw spreken bij Steunpunt Mantelzorg Woerden.
Dhr. Van Dam is hersenletseldeskundige en heeft veel ervaring in het begeleiden (van familie) van mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).
Dit keer zal hij specifiek ingaan op de problematiek van persoonlijkheidsveranderingen als gevolg van bijvoorbeeld NAH, MS en Parkinson.

Datum: Woensdag 20 juni van 20.00 tot
21.30 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.
Locatie: Welzijn Woerden,
Rembrandtlaan 2 te Woerden

Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Graag aanmelden bij:
Steunpunt Mantelzorg Woerden
E-mail: info@mantelzorgwoerden.nl
Tel: 0348-421101 of 06-43368441

Uitnodiging bijeenkomst project ‘Gewijzigde verhoudingen en opdrachtgeverschap’

24/05/2012 -
Hierbij nodigen wij uw organisatie uit om deel te nemen aan de eerste bijeenkomst in het project ‘Gewijzigde verhoudingen en opdrachtgeverschap’, die plaatsvindt op
donderdag 7 juni van 15.00 tot 17.00 uur
in de Podiumzaal van Welzijn Woerden, Rembrandtlaan 2 in Woerden.

De bijeenkomst is de start voor een langer traject met als doel vrijwilligersorganisaties die zich richten op of te maken hebben met kwetsbare burgers sterker te maken en een steviger positie te geven in de Woerdense samenleving.

Het eerste manteluitje komt er aan!

15/05/2012 - Zo af en toe samen wat leuks ondernemen, er even lekker tussenuit, dat is het idee achter het Mantel-uitje, een ontspannende activiteit voor mantelzorgers.
Zaterdagmiddag 9 juni aanstaande organiseert Steunpunt Mantelzorg het eerste uitje, een vaartocht met het Romeinse Schip over de Singel.

Dinsdagvond 8 mei Introductie workshop: Mindfulness voor Mantelzorgers

24/04/2012 - Steunpunt Mantelzorg Woerden organiseert op dinsdagavond 8 mei een introductie workshop Mindfulness voor Mantelzorgers.
Deze introductie workshop is bedoeld voor mantelzorgers die willen leren hoe je meer rust voor jezelf kan creëren in een druk bestaan waarin je vooral bezig bent te zorgen voor een ander.
De introductieworkshop is met name een inleiding over wat Mindfulness is en hoe je dit in de praktijk kan toepassen.

Stichting "Tijd voor een gesprek" nodigt u uit voor een speciale avond

11/04/2012 - Stichting "Tijd voor een gesprek" nodigt u uit voor een speciale avond met als thema: "Ons leven: een koffer vol ervaringen, dromen en levensvragen. Bagage of Ballast? op maandag 23 april 2012 19.45-22.00 uur

Feestelijke lancering Hart voor Woerden

16/03/2012 - vrijdag 16 maart j.l. is het Centrum voor Vrijwillige Inzet; “Hart voor Woerden” op feestelijke wijze geopend door Loes Ypma, onder belangstelling van ruim 50 vrijwilligers(organisaties). Loes Ypma sprak haar waardering uit voor alle vrijwilligers die in de gemeente Woerden actief zijn.

Woensdag 21 maart a.s.: het eerste cultuurcafé van 2012

13/03/2012 - Woensdag 21 maart vind het eerste cultuurcafé van 2012 plaats. Door het sluiten van de Zaal der Kunsten op een nieuwe locatie, Gildenweg 7a te Woerden.

Uitnodiging lancering ‘Hart voor Woerden’ met netwerkborrel

13/03/2012 - Op vrijdag 16 maart 2012 bent u van harte welkom op de startbijeenkomst van ‘Hart voor Woerden’, hét nieuwe centrum voor vrijwillige inzet in Woerden!

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke stages Woerden