Heel Woerden doet mee aan NLdoet

gepubliceerd op vr 15 februari 2019

NLDoet en onderwijsstaking op 1 dag: ultieme kans om kinderen en jongeren kennis te laten maken met je vereniging!

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 15e keer NLdoet. In Woerden zijn er inmiddels al 28 klussen. Er kunnen nog steeds klussen worden aangemeld.

Tijdens NLDoet gaan (vrijwilligers)organisaties aan de slag met grotere klussen waarvoor ze veel mensen nodig hebben. Of met kleinere klussen om nieuwe mensen kennis te laten maken met de vereniging.

Dit jaar is op vrijdag 15 maart ook een grote onderwijsstaking. Een uitgelezen kans om maatschappelijke stagiaires en ouders met kinderen kennis te laten maken met je organisatie. Verzin dus een klus waarbij ook kinderen of jongeren kunnen helpen: wandelen met ouderen, een spelletjesmiddag, bloembakken vullen, onkruid wieden, een gezellige lunch voorbereiden.

Je klus aanmelden doe je via www.nldoet.nl Wil je als inwoner nu al weten wat er voor klussen zijn in de gemeente Woerden? Kijk dan ook op deze site. Je kunt je nu al opgeven om mee te helpen!

Trots

Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2019 voor de 15e keer. Tijdens de editie van 2018 zijn ruim 9.700 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Tijdens deze twee dagen maken we met z’n allen het verschil in Nederland.”

Woerden

In Woerden werken Samen voor Woerden, Stichting Present Woerden en Hart voor Woerden samen om NLDoet te organiseren.

 

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke stages Woerden