Laat jongeren kennismaken met vrijwilligerswerk!

gepubliceerd op ma 6 mei 2019

Op dinsdag 4 juni wordt voor de 8e keer een Woerdense stagemarkt voor maatschappelijke stages (MaS-markt) georganiseerd op het Kalsbeek College, locatie Bredius.

Maatschappelijke stage is voor derdejaars leerlingen van het Kalsbeek College en vierdejaars leerlingen van het Minkema College inmiddels een vast onderdeel van het lesprogramma.

Voor veel jongeren is dit een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Ze komen in contact met verschillende maatschappelijke organisaties en verenigingen en ontdekken wat zij echt leuk vinden. Deze bijzondere ervaring komt van pas bij de keuze voor een vervolgopleiding en/of loopbaanoriëntatie.

Voor maatschappelijke organisaties en verenigingen is dit een mooie kans om zich op efficiënte en overzichtelijke wijze aan scholen en leerlingen te presenteren en hen te informeren over de stagemogelijkheden.

Ook dit jaar is er gekozen voor een MaS-markt net vóór de zomervakantie en in de avonduren. Op die manier kunnen organisaties hun stageplekken in de zomermaanden of direct aan de start van het nieuwe seizoen ook al invullen. Leerlingen zijn met hun ouders/verzorgers uitgenodigd de markt te bezoeken zodat ze gezamenlijk een goede, leerzame stageplek kunnen kiezen.

De stagemarkt wordt gehouden op dinsdag 4 juni van 19.00 tot 20.30 uur. Organisaties kunnen zich voor deze MaS-markt aanmelden door een mail te sturen naar stagemakelaar Ellen Vossen via e.vossen@hartvoorwoerden.nl of telefonisch via 0348 – 421101.

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke stages Woerden