Samenwerking bij de maatschappelijke stage in Woerden is bekrachtigd in nieuw convenant

gepubliceerd op za 14 december 2019

Gemeente Woerden, Kalsbeek College, Minkema College en Hart voor Woerden ondertekenden op 12 december een convenant voor 4 jaar voor verdere voortzetting van de maatschappelijke stage in Woerden. Het is inmiddels het derde vierjarenconvenant rondom de MaS dat deze partijen getekend hebben.

De ondertekening vond plaats op de ijsbaan in Woerden. Deze ijsbaan wordt volledig gerund door vrijwilligers. Elk jaar zijn er minstens 30 maatschappelijke stagiaires die hun stage bij de ijsbaan voltooien. Ze houden toezicht op het ijs, helpen bij de uitgifte van de schaatsen en jureren bij de curlingcompetitie.

Met de ondertekening geven alle betrokken partijen aan dat zij veel belang hechten aan de maatschappelijke stage; Het is een verrijking van het lesprogramma en belangrijk in de burgerschapsvorming van leerlingen. Het nieuwe convenant loopt van 2020 tot en met 2023.

Doel van betrokken partijen is om leerlingen ook in de toekomst uitdagende en verrijkende maatschappelijke stages van 30 uur te kunnen (blijven) bieden. In een tijd waarin de overheid een steeds groter beroep doet op de inzet van burgers en maatschappelijk initiatief, zijn jonge mensen die bereid zijn om zich vrijwillig in te zetten voor een ander immers hard nodig.

Zowel de scholen als Hart voor Woerden als coördinerende organisatie, hebben plannen om de maatschappelijke stage te versterken in Woerden. Begin 2020 volgt bijvoorbeeld een nieuwe digitale stagebank. Later in 2020 komen er workshops voor stagebiedende organisaties hoe zij jongeren kunnen betrekken bij hun vrijwilligerswerk.

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke stages Woerden