Woensdag 30 oktober: eerste dag van het project “ De Plusbus is er ook voor u”.

gepubliceerd op ma 18 november 2019

Een verslag van het eerste gratis uitje in het project voor ouderen met een kleine portemonnee. Dankzij onze sponsors: VSB Fonds Woerden, Van der Well IJffonds, Fransiscusstichting.

Zes personen stonden voor deze dag op de lijst. Drie personen waren aangemeld door een van de vrijwilligers van de Plusbus, twee dames hebben zelf de kaart opgestuurd en hebben daarna contact gehad met Hart voor Woerden en een heer was er aangemeld door de stichting Tussenvoorziening uit Utrecht.

Om negen uur vertrok de bus richting het eerste adres waar een mevrouw klaar stond die het wel spannend vond maar tegelijk heel blij was dat zij vandaag uit ging. Dit was de reactie bij elk adres waar we iemand ophaalde, spanning en blij tegelijk. Na de kennismaking en het uitwisselen van namen was het ijs al snel gebroken en ontstond er in de bus een gezellige stemming. Na een kort woordje van mij waarin benadrukt werd dat vandaag de bedoeling was om te genieten van elkaar en van de omgeving, dat het zorgelijke dat we nu in ons leven hebben er beslist vanavond nog zou zijn, maar voor een paar uurtjes zou dat op de achtergrond moeten zijn, kwam er een gemoedelijke sfeer. Geen minuut stilte, dus het voorbereidende verhaal over de toch van mijn kant bleef voorlopig nog even in de tas.

Het weer en het verkeer was met ons en na een uurtje zaten we aan de koffie in Otterlo. Verbazing en dankbaarheid dat er naast een kopje koffie of thee ook ruimte was voor een gebakje. Tijd voor een persoonlijk gesprek door Gerjan en mij om iedereen te leren kennen. Na de koffie vertrokken we richting Posbank. Kreten van enthousiasme over de prachtige herfsttinten die richting Rheden –Posbank onze route kleurden. Eenmaal aangekomen op de Posbank zijn we even op de beroemde bank gaan zitten en hebben daar genoten van het uitzicht. Waarna de gasten die niet zo goed ter been waren met Gerjan richting het paviljoen vertrokken en ik met de mensen die nog graag even buiten bleven een kleine wandeling door het prachtige gebied hebben gemaakt. Ook toen weer even tijd genomen voor persoonlijke verhalen. Na een heerlijke wandeling voegde wij ons bij het gezelschap binnen en was het tijd voor de lunch. Heerlijk om te zien hoe onze gasten lang moesten nadenken wat ze van zo’n uitgebreide lunchkaart zouden willen bestellen. Buiten de deur lunchen is iets wat normaliter niet of bijna niet mogelijk is. Mooi ook om te zien dat dan de meeste gaan voor de warme kroketten met brood of de tosti. Die beiden overigens geheel niet standaard waren. Rijkelijk, van super kwaliteit en meer dan ze op konden. Het was een gezellig en ongedwongen sfeer en er was geen gebrek aan gesprekstof, maar om half drie was het weer tijd huiswaarts te keren.

Ook op de terugweg zat alles mee. Geen files en rond vier uur reden we Harmelen binnen waar we van de eerste gasten afscheid namen. Moe maar zeer tevreden en dankbaar voor deze fantastische dag. Hier konden ze nog lang op terug kijken.

Om met de woorden van een van de gasten te spreken: mijn dankbaarheid is grenzeloos…Ook wij Gerjan en Corry hebben van deze blije gezichten genoten. Twee dagen later lag er een handgeschreven brief bij Hart voor Woerden. Door een van de deelnemers, 89 jaar. Ze schrijft: “ Zojuist terug van een tocht met de Plusbus voor ouderen over de Veluwe en de Posbank. Het was geweldig. Ik was in een andere wereld. Wat heb ik genoten, hele vriendelijke passagiers, en heerlijk gegeten. De chauffeur en begeleider die waren geweldig. Alle eer die ze toekomen. Ik wil nogmaals mijn dank overbrengen dat dit mogelijk is.”

Een beter bedankje voor onze inspanningen hadden we niet kunnen krijgen. Een beter bedankje richting de sponsors konden wij ook niet bedenken.

  vrijwilliger Gerjan van den Boogaard met de deelnemers

Meer info over de uitjes voor minima met de Plusbus

 

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke stages Woerden