Wereldwinkel Woerden zoekt: Penningmeester

Taakomschrijving

Het takenpakket ziet er als volgt uit:
- Bewaken en formuleren van het financieel beleid van de vereniging
- Toezicht op alle geldstromen
- Verantwoordelijk voor opstellen eindversies begroting, financieel jaaroverzicht en balans (jaarrekening)
- Toezicht houden op de werkzaamheden van het administratiekantoor

De penningmeester neemt als bestuurslid deel aan de bestuursvergaderingen ( 6 a 8 keer per jaar), waarin het beleid van de vereniging gestalte wordt gegeven naast de invulling van praktische zaken waar het bestuur verantwoordelijkheid voor draagt dan wel neemt.

Wij vragen

Wij zijn op zoek naar een geschikt persoon met een financiële achtergrond die per 1 april 2020 de taak van onze huidige penningmeester gaat overnemen. De Wereldwinkel is een financieel gezonde vereniging, maar is een echte winkel met alle bijbehorende financiële taken en activiteiten. De boekhouding wordt uitgevoerd door een administratiekantoor. De voorbereidingen en zorg er omheen is voor de penningmeester

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten, zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren, er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen.
Op deze manier heb je de mogelijkheid om zelf een bijdrage te leveren aan de verbetering van de leefomstandigheden in de derde wereld.

Tijdsbesteding: < 4 uur per week
Soort werk: Bestuur, pers, media, PR
Publicatiedatum: vr 29 nov 2019

Verloopdatum: ma 30 nov 2020

Vacature delen

Over Wereldwinkel Woerden

Wat is de Wereldwinkel?

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en heerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten - zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met uw aankoop helpt u hen daarbij.

Wereldwinkels zijn bijzondere cadeauwinkels waar je producten kunt kopen uit niet-westerse culturen. Koffie van boeren uit Tanzania, lieve knuffels uit Sri Lanka en trendy sieraden uit India. Maar ook geurige wierook, authentieke muziekinstrumenten, leuke woonaccessoires en bijzondere bureauartikelen. En je vindt er smakelijke levensmiddelen. Zoals koffie, thee, cacao, sauzen, chutneys en wijn. Koop je iets in één van de 400 Wereldwinkels in Nederland dan bevorder je de eerlijke handel en steun je de ontwikkeling van zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren op het zuidelijk halfrond.

Lees meer

Reageren of meer informatie?

Wil je reageren of meer informatie over deze vacature? Met behulp van onderstaand formulier kun je direct per e-mail contact opnemen met Wereldwinkel Woerden.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.

CAPTCHA Image Nieuwe letters

Typ de letters in het plaatje over:


Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke stages Woerden