Youth for Understanding (YFU), International Exchange zoekt: YFU zoekt Gastgezinnen voor buitenlandse scholieren

Taakomschrijving

Youth for Understanding (YFU) verwelkomt elk jaar tientallen enthousiaste, buitenlandse scholieren, van 15-18 jaar, in Nederland.
YFU is op zoek naar gastgezinnen die huis en hart open wil stellen voor een buitenlandse scholier.
De meeste scholieren komen voor een uitwisseling van een schooljaar (11 maanden, van half augustus tot eind juni), maar YFU ontvangt ook scholieren voor een semester (5 maanden). Deze scholieren arriveren half augustus en eind december. De uitwisselingsscholier zal gedurende de hele uitwisselingsperiode deel uitmaken van uw gezin.
Alle uitwisselingsscholieren die in Nederland verblijven, gaan tevens naar een lokale middelbare school. De scholier is zelf verantwoordelijk voor schoolkosten en is hierover voor vertrek vanuit het thuisland geïnformeerd.
Gastgezinnen van elke nationaliteit, met elke religieuze overtuiging en vanuit elke regio in Nederland zijn welkom. Of u in een klein dorp woont of in een grote stad, of u kleine kinderen heeft of uw kinderen het huis al uit zijn. Het belangrijkste is dat u uw huis en hart open wilt stellen voor een uitwisselingsscholier. U laat de scholier kennis maken met het Nederlandse gezinsleven.
Gastgezinnen krijgen van YFU geen vergoeding. YFU is een non-profit organisatie en alle werkzaamheden worden door vrijwilligers uitgevoerd. De rol van gastgezin is vrijwilligerswerk.

Wij vragen

Wie zijn onze gastgezinnen?
Onze gastgezinnen zijn divers; wij sluiten niemand bij voorbaat uit. U bent een (één-ouder) gezin (met/zonder kinderen). Daarnaast bent u geïnteresseerd in andere culturen en kunt u jongeren motiveren.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

De belangrijkste uitgangspunten op een rij:
• U wilt graag uw leven en cultuur met een ander delen
• Het gastkind is geen visite, maar draait mee in het dagelijkse gezinsleven
• We vragen van u kost en inwoning; de scholier is zelf verantwoordelijk voor alle persoonlijke uitgaven, zoals zak-, kleed- en schoolgeld
• Waar u woont of hoeveel ruimte beschikbaar is, is van minder belang. Zoals één van onze gastmoeders heeft gezegd: als je ruimte hebt in je hart, dan vind je altijd de ruimte in je huis!
Scholing:
Ondersteuning door ervaren contactpersonen en vrijwilligers in uw regio en professionele staf van ons kantoor.

Tijdsbesteding: > 8 uur per week
Soort werk: Educatie, cultuur, creativiteit
Publicatiedatum: ma 12 dec 2016

Verloopdatum: za 21 dec 2019

Vacature delen

Over Youth for Understanding (YFU), International Exchange

Youth for Understanding (YFU) is een non-profit vrijwilligersorganisatie dat jongeren al ruim 55 jaar de mogelijkheid biedt om een schooljaar, semester of zomer op uitwisseling te gaan. Op deze manier leren zij een andere cultuur kennen, een vreemde taal spreken en ontmoeten zij nieuwe mensen.

Lees meer

Reageren of meer informatie?

Wil je reageren of meer informatie over deze vacature? Met behulp van onderstaand formulier kun je direct per e-mail contact opnemen met Youth for Understanding (YFU), International Exchange.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.

CAPTCHA Image Nieuwe letters

Typ de letters in het plaatje over:


Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke stages Woerden