Youth for Understanding (YFU), International Exchange zoekt: YFU zoekt Gastgezinnen voor buitenlandse scholieren

Taakomschrijving

Wil jij het verschil maken voor scholieren en gezinnen die open staan voor een internationaal avontuur, dan is deze uitdagende vrijwilligersfunctie interessant voor jou.

Youth for Understanding (YFU) is een landelijke non-profit vrijwilligersorganisatie dat jongeren al ruim 60 jaar de mogelijkheid biedt om een schooljaar, semester of zomer op uitwisseling te gaan. Elk jaar komen tientallen buitenlandse scholieren naar Nederland. Zij volgen een schooljaar/semester aan een reguliere middelbare school. Op deze manier leren zij een andere cultuur kennen, een vreemde taal spreken en ontmoeten zij nieuwe mensen. De aankomst momenten zijn augustus en januari.
Voor deze scholieren zoekt YFU enthousiaste gastgezinnen die hun huis en hart willen opstellen. Zo krijgt u de kans om een andere cultuur te leren kennen aan hun eigen keukentafel. Tegelijkertijd maakt uw gezin kennis met de cultuur van uw gastkind; een buitenlandse blik laat u anders kijken tegen uw eigen gewoontes en een vriendschap voor het leven is zo geboren.
Ga de uitdaging aan en Make the World your home: word gastgezin van een buitenlandse scholier!

Wie zijn onze scholieren?
De scholieren zijn tussen de 15 en 18 jaar en hebben verschillende culturele achtergronden. Een gastgezin kiest op basis van interesses, hobby’s en karakter welk gastkind het beste past bij de gezinssituatie.

Wij vragen

Wie zijn onze gastgezinnen?
Onze gastgezinnen zijn divers; wij sluiten niemand bij voorbaat uit. U bent een (één-ouder) gezin (met/zonder kinderen). Daarnaast bent u geïnteresseerd in andere culturen en kunt u jongeren motiveren.

Nederlandse familietradities mee geven aan een ander - en tegelijkertijd zelf meer over een andere cultuur leren? Helpt u ook mee voor deze zeer bijzondere ervaring... Meer informatie is hier te vinden : https://gastgezin.yfu.nl.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

De belangrijkste uitgangspunten op een rij:
• U wilt graag uw leven en cultuur met een ander delen
• Het gastkind is geen visite, maar draait mee in het dagelijkse gezinsleven
• We vragen van u kost en inwoning; de scholier is zelf verantwoordelijk voor alle persoonlijke uitgaven, zoals zak-, kleed- en schoolgeld
• Waar u woont of hoeveel ruimte beschikbaar is, is van minder belang. Zoals één van onze gastmoeders heeft gezegd: als je ruimte hebt in je hart, dan vind je altijd de ruimte in je huis!
Scholing:
Ondersteuning door ervaren contactpersonen en vrijwilligers in uw regio en professionele staf van ons kantoor.

Tijdsbesteding: > 8 uur per week
Soort werk: Educatie, cultuur, creativiteit
Publicatiedatum: vr 24 jan 2020

Verloopdatum: ma 21 dec 2020

Vacature delen

Over Youth for Understanding (YFU), International Exchange

Youth for Understanding (YFU) is een non-profit vrijwilligersorganisatie dat jongeren al ruim 55 jaar de mogelijkheid biedt om een schooljaar, semester of zomer op uitwisseling te gaan. Op deze manier leren zij een andere cultuur kennen, een vreemde taal spreken en ontmoeten zij nieuwe mensen.

Lees meer

Reageren of meer informatie?

Wil je reageren of meer informatie over deze vacature? Met behulp van onderstaand formulier kun je direct per e-mail contact opnemen met Youth for Understanding (YFU), International Exchange.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.

CAPTCHA Image Nieuwe letters

Typ de letters in het plaatje over:


Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke stages Woerden