Stichting Stadsmuseum Woerden zoekt: Host, Stadsmuseum Woerden

Taakomschrijving

Het Stadsmuseum Woerden is gevestigd in een mooi pand in het hart van de stad. De bouw van het pand gaat terug tot het jaar 1501. Het museum bezit een vaste collectie die zich richt op de kunst- en cultuurhistorie van Woerden en het Groene Hart. Daarnaast zijn er wisselende exposities en worden er allerlei activiteiten voor kinderen en volwassenen georganiseerd. Ook beheert het museum zo’n 49 kunstwerken in de openbare ruimte waaronder twee fonteinen. Om alle activiteiten goed te laten verlopen zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons team willen komen versterken.

Heb je iets met cultuur en mensen? Misschien is werken als host in het Stadsmuseum Woerden dan iets voor jou. Als host ontvang je bezoekers en verkoop je toegangsbewijzen, boeken en andere artikelen uit ons winkelassortiment. Je bent enthousiast, flexibel en vindt het leuk om bezoekers te informeren over de vaste collectie, het gebouw en de wisselende tentoonstellingen. Je beheert de garderobe, houdt toezicht in het museum, verricht receptiewerkzaamheden, begeleidt huwelijken en ondersteunt in overleg bij openingen, verhuur van de Vroedschapszaal en andere activiteiten.

Wij vragen

• Gastvrije instelling
• Belangstelling voor kunst en cultuur
• Minimaal drie dagdelen (3,5 uur à 4 uur) per maand beschikbaar
• Ervaring met e-mail en internet

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

• Een prettige werksfeer in een prachtige werkomgeving
• Ervaring opdoen in de culturele sector
• Begeleiding en mogelijkheden voor opleiding tot bijvoorbeeld rondleider
• Toegang tot evenementen
• Eenmaal per jaar een leuke uitstap

Tijdsbesteding: 4-8 uur per week
Soort werk: Educatie, cultuur, creativiteit
Publicatiedatum: do 15 aug 2019

Verloopdatum: za 15 aug 2020

Vacature delen

Over Stichting Stadsmuseum Woerden

Het inrichten, in stand houden, beheren en exploiteren van een museum in de gemeente Woerden teneinde het cultuur-historisch erfgoed van de woongemeenschappen te bewaren en alle vormen van kunst bij een breder publiek te introduceren.

Lees meer

Reageren of meer informatie?

Wil je reageren of meer informatie over deze vacature? Met behulp van onderstaand formulier kun je direct per e-mail contact opnemen met Stichting Stadsmuseum Woerden.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.

CAPTCHA Image Nieuwe letters

Typ de letters in het plaatje over:


Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke stages Woerden