Hart voor Woerden zoekt: Begeleider Telefooncirkel

Taakomschrijving

Wil jij meehelpen om alleenwonende mensen een dagelijks moment van contact te bieden? Dan is de telefooncirkel iets voor jou! Het begeleiden van de telefooncirkel kan vanaf elke plek die jouw uitkomt! Of het nu thuis is, in je achtertuin of vanaf je werkplek.
De telefooncirkel is voor alleenwonende mensen (vaak ouderen), en biedt mensen een gevoel van veiligheid en heeft een sociale functie. Dankzij de telefooncirkel is er elke dag iemand die vraag hoe het met je gaat.
Vier telefooncirkels worden elke dag opgestart door vrijwilligers van de telefooncirkel.

Wij vragen

Als vrijwilliger start je de telefooncirkels ongeveer één keer in de acht weken. Dat betekent dat je in die week ‘s morgens om 9 uur de start met de eerste deelnemer en afsluit als de laatste deelnemer jou belt. Neemt iemand de telefoon niet op, dan wordt je op de hoogte gesteld. Je neemt actie door de contactpersoon van de deelnemer te bellen (sleuteladres), of als het nodig is zelf pols hoogte te nemen.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

Telefoonkosten worden uiteraard vergoed. Je bent onderdeel van een team van tien vrijwilligers, die elkaar een paar keer per jaar zien en verder contact onderhouden over de planning via e-mail. Ben je geïnteresseerd, neem dan contact met ons op voor meer informatie en een kennismakingsgesprek!
Twee keer per jaar een overleg met het team Telefooncirkel, één keer per jaar een gezellige middag met de deelnemers en vrijwilligers van de Telefooncirkel en één keer per jaar een gezellige avond met alle vrijwilligers van Hart voor Woerden. Aanbod van interessante en leerzame workshops en cursussen.

Tijdsbesteding: < 4 uur per week
Soort werk: Hulpverlening, verzorging
Publicatiedatum: ma 3 feb 2020

Verloopdatum: za 27 jun 2020

Vacature delen

Over Hart voor Woerden

Hart voor Woerden is een inspirerende maatschappelijke onderneming in welzijn en maatschappelijke zorg. We willen de eigen kracht, de zelfredzaamheid en participatie van mensen stimuleren en versterken. Dat doen we door hulp en ondersteuning te bieden waar dat nodig is.

Lees meer

Reageren of meer informatie?

Wil je reageren of meer informatie over deze vacature? Met behulp van onderstaand formulier kun je direct per e-mail contact opnemen met Hart voor Woerden.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.

CAPTCHA Image Nieuwe letters

Typ de letters in het plaatje over:


Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke stages Woerden