Johannes Hospitium Vleuten zoekt: Kookvrijwilliger

Taakomschrijving

Hou jij van koken en heb je ervaring in het koken voor meerdere mensen? Dan is koken voor de gasten van ons hospitium misschien iets voor jou! Wij hebben maximaal 8 gasten die hun laatste levensfase bij ons doorbrengen. Een heerlijke maaltijd is vaak het hoogtepunt van de dag. Dagelijks zijn er twee koks die zoveel mogelijk koken naar de wensen van onze gasten. Er worden dus vaak verscheidene maaltijden bereid. De koks werken van 14.30 tot 19.30 uur. Je kunt zelf ook mee-eten. We verwachten dat je minimaal 3 keer per maand wilt koken waarvan een keer in het weekend. Je wordt goed ingewerkt en er is een reiskostenvergoeding. Heb je belangstelling? Neem dan contact op met de coördinator vrijwilligers, Hetty Boven.

Wij vragen

Beroepsmatige ervaring als kok is niet nodig maar privé vaak koken en dat ook erg leuk vinden is wel gewenst. Bereidheid tot het volgen van cursussen en/of trainingen is noodzakelijk. 'Er zijn' is een belangrijke houding voor vrijwilligers naar gasten en hun familie. Het belangrijkste van het koken voor onze gasten is dat degene die kookt, in staat is om goed te luisteren naar de wensen van de gasten en ook met de bereiding van het eten probeert om zo dicht mogelijk uit te komen bij de verwachtingen die de gasten hebben van het uiteindelijke resultaat. De gasten eten op hun kamer of - als zij dat willen en kunnen - samen met de koks aan de keukentafel. Het is inmiddels een goede gewoonte geworden om elke dag een grote pan soep te maken voor de gasten, de verpleegkundigen en de vrijwilligers die daar behoefte aan hebben.
Van nieuwe vrijwilligers vragen we in principe een beschikbaarheid van minimaal een jaar.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

Verzekering: ja Onkostenvergoeding: ja Begeleiding: ja
De vrijwilligers worden ingewerkt waarna er een evaluatie plaatsvindt. De introductiecursus is daarna verplicht. Ook wordt er regelmatig aandacht besteed aan hygiëneregels in de keuken.
Een gezellige en informele organisatie waarin we met elkaar zorgdragen voor de laatste fase van onze gasten.

Tijdsbesteding: 4-8 uur per week
Soort werk: Horeca, barmedewerker
Publicatiedatum: di 10 sep 2019

Verloopdatum: vr 1 jan 2021

Vacature delen

Over Johannes Hospitium Vleuten

Het Johannes Hospitium geeft zorg aan mensen in hun laatste levensfase.Er wordt warme en liefdevolle zorg gegeven aan onze gasten en hun naasten zodat de gasten op hun eigen persoonlijke manier afscheid kunnen nemen van het leven en hun naasten. De informele en huiselijke sfeer is daarbij belangrijk. Naast de vele vrijwilligers zijn er altijd verpleegkundigen in huis om de goede zorg te waarborgen.

Lees meer

Reageren of meer informatie?

Wil je reageren of meer informatie over deze vacature? Met behulp van onderstaand formulier kun je direct per e-mail contact opnemen met Johannes Hospitium Vleuten.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.

CAPTCHA Image Nieuwe letters

Typ de letters in het plaatje over:


Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke stages Woerden