Stichting de Mantelmeeuw zoekt: Vrijwilligers M/V die er willen "zijn" voor stervenden en hun familie

Taakomschrijving

De vrijwilligers zijn degenen die de zorg aan de terminale patiënt verlenen en de mantelzorgers steunen. Hun taken verschillen in principe niet van die van de mantelzorgers. Zij zijn aanvullend op die zorg, voor zover de mantelzorg niet (meer) in staat is de zorg naar het levenseinde helemaal te volbrengen. Mantelzorgers en vrijwilligers hebben juridisch gezien wel verschillende verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Daarbij dient als uitgangspunt dat de vrijwilliger geen medische of verpleegkundige handelingen verricht .
Tijd, aandacht en ondersteuning zijn sleutelwoorden in het werk van de vrijwilliger.

Wij vragen

Wie denkt iets te kunnen betekenen voor mensen in de laatste fase van hun leven is welkom als vrijwilliger bij De Mantelmeeuw. Stichting De Mantelmeeuw is op zoek naar vrijwilligers die – na een training – bij mensen thuis of in het hospice aan de Meeuwenlaan stervenden en hun familie op een goede manier kunnen ondersteunen. Met thuis worden ook andere woonvormen bedoeld.
Vrijwilligers (m/v) hoeven geen speciale vooropleiding te hebben.
Wel wordt van de vrijwilliger verwacht dat hij of zij deelneemt aan een introductiecursus. In het voorjaar van 2020 start er weer een introductiecursus. De informatie avond is op 13 januari 2020. U kunt zich aanmelden via info@demantelmeeuw.nl of via 06-21245931.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

De Stichting de Mantelmeeuw Woerden vraagt van elke vrijwilliger dat er een interne basistraining wordt gevolgd die aansluit bij het werken als vrijwilliger in de palliatieve terminale zorg en waarbij bovenstaande aspecten naar voren komen, alvorens men ingezet kan worden als vrijwilliger.
Daarnaast zal naar behoefte en in overleg regelmatig nascholing worden aangeboden.
Verder biedt de organisatie diverse vrijwilligersbijeenkomsten om de gegeven zorg te evalueren en thema avonden. Eens per jaar wordt er een vrijwiligersuitje georganiseerd en aan het begin van het jaar is er een nieuwjaarsbijeenkomst.

Tijdsbesteding: 4-8 uur per week
Soort werk: Hulpverlening, verzorging
Publicatiedatum: ma 18 nov 2019

Verloopdatum: vr 5 mrt 2021

Vacature delen

Over Stichting de Mantelmeeuw

Stichting De Mantelmeeuw geeft hulp en ondersteuning aan mensen van wie
duidelijk is dat zij binnen afzienbare tijd zullen sterven.

Lees meer

Reageren of meer informatie?

Wil je reageren of meer informatie over deze vacature? Met behulp van onderstaand formulier kun je direct per e-mail contact opnemen met Stichting de Mantelmeeuw.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.

CAPTCHA Image Nieuwe letters

Typ de letters in het plaatje over:


Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke stages Woerden