Plusbus uitjes

Vindt u het leuk om een uitstapje te maken naar een museum, het strand, de bioscoop of een rondvaart te doen en samen pannenkoeken te eten. Ga eens mee met de Plusbus!
De Plusbus organiseert wekelijks leuke activiteiten voor hen die niet (meer) zo gemakkelijk zelf op pad kunnen.

Activiteiten

De Plusbus biedt verschillende uitstapjes zoals een bezoek aan een museum, natuurgebied of dierenpark. Of met elkaar winkelen en na afloop gezellig koffie drinken. Samen met anderen gezellig genieten van leuke en interessante activiteiten, er heerlijk even uit.  
Het aanbod is groot, er zit vast iets voor u bij!

De actuele activiteiten van de Plusbus staan in de maandelijkse nieuwsbrief van de PlusBus die gratis wordt uitgegeven.

Begeleiding

Naast de chauffeur is er altijd een begeleider op de Plusbus aanwezig. Beiden zorgen ervoor dat u geholpen wordt waar dat nodig is. Wanneer er rolstoelers bij zijn is de begeleiding 1 op 1, in andere gevallen kan de klant beschikken over een begeleider met een stevige arm.

Zo werkt het

De bus rijdt bij een minimum van 4 deelnemers, tot een maximum van 7 deelnemers. U meldt zich aan voor een bepaalde dag en activiteit. U wordt minstens een week van te voren gebeld als u mee kunt.

Er wordt een tijd afgesproken, de bus haalt de deelnemers thuis op en rijdt vervolgens naar de activiteit. Na afloop wordt u weer thuisgebracht.

Rollators en rolstoelen kunnen worden meegenomen, mits ze inklapbaar zijn. Op verzoek kunnen wij één rolstoel beschikbaar stellen.
Let op! Er is geen rolstoellift in de bus aanwezig. U moet zelf in en uit de bus kunnen stappen.

Wilt u gebruik maken van de Plusbus, maar vindt u het ongezellig om alleen mee te gaan? Dan kunt u zich natuurlijk samen met iemand opgeven!

Kosten

De prijzen van de uitstapjes variëren afhankelijk van de bestemming en staan in de nieuwsbrief. Consumpties zijn niet inbegrepen, tenzij anders vermeld.

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie over de Plusbus of om u aan te melden voor een activiteit , kunt u contact opnemen met de vrijwilligers van de Plusbus op maandag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur op telefoonnummer 06 58729893. Of per e-mail via plusbus@hartvoorwoerden.nl.

Ook kunt u zich hier aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief.

De nieuwsbrief van februari

De nieuwsbrief van maart

 

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke stages Woerden