Project De Plusbus is er ook voor u

Vanuit de Plusbus Woerden is er een werkgroep die zich inzet om uitjes te organiseren voor mensen die weinig tot niets te besteden hebben. Deze werkgroep, bestaande uit Gerjan van de Boogaard, Corry Rijnbeek en Hans Vergeer, heeft voor dit doel fondsen aangeschreven en tot nu toe al 4000 euro opgehaald. Met dank aan het VSB Fonds Woerden, Franciscusstichting en Van der Well IJfffonds.

Bedoeling is dat de Plusbus 1 keer per maand een uitje organiseert waar mensen gratis aan deel kunnen nemen: een high tea, een rondvaart, een echt dagje weg wat ze normaal niet doen. De uitjes van de Plusbus zijn in eerste instantie bedoeld voor senioren vanaf ongeveer 55 jaar. Zo ook voor deze speciale uitjes. We bekijken de aanmeldingen, maken een programma afgestemd op het seizoen en de groep en nodigen mensen uit mee te gaan. Zoals gezegd zijn de kosten gedekt. Deelnemers worden thuis opgehaald en ook weer thuis gebracht.  Ook eten en drinken voor de dag zijn geregeld.

Inwoners op bijstandsniveau of met een AOW en/of een minimaal pensioen vallen in de doelgroep van dit project.

Aanmelden kan via info@hartvoorwoerden.nl of door te bellen naar 0348 421101 (9-12.30u op ma/di.do/vrij). We bekijken dan met u samen of u in de doelgroep valt en wanneer u mee zou kunnen. Ook verwijzers zoals een huisarts, thuiszorgorganisatie of vrijwilligersorganisatie kunnen u aanmelden.

Een verslag van het eerste uitje leest u hier.

 

 

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke stages Woerden