Thuisadministratie

De dienst thuisadministratie is per 1 juli ongewijzigd overgenomen door Kwadraad Woerden.

Hulp bij financiële problemen

Bent u het overzicht kwijt van uw geldzaken en papieren? Weet u niet hoe u uw financiën kunt plannen? Wilt u voorkomen dat u (verder) in de schulden komt? Deskundige vrijwilligers van Welzijn Woerden kunnen u helpen om inzicht te krijgen in uw financiële situatie en samen met u werken aan een oplossing.

Financiële problemen kunnen allerlei oorzaken hebben, zoals werkloosheid, scheiding of het verlies van een gezinslid. Ze kunnen behoorlijk ingrijpend zijn en u in uw welzijn beperken. Vaak is het moeilijk om financiële problemen alleen op te lossen.


Overzicht krijgen, onderzoeken waar u recht op heeft, regelingen treffen

Samen met u ordenen zij de administratie en helpen u met het inzichtelijk maken van uw inkomsten en uitgaven, aanvragen van regelingen waar u recht op heeft en het vaststellen van een budget. Zo kunnen haalbare betalingsregelingen worden afgesproken. Zij bieden ook ondersteuning bij contacten met instanties.
Zo nodig kunnen vrijwilligers u ook helpen met een aanmelding bij Schuldhulpverlening en hulp bieden tijdens het traject.

Beter op tijd aan de bel treken, zodat er geen (verdere) betalingsachterstanden ontstaan, met mogelijk nare gevolgen.


Vrijwilligers

Na een intakegesprek kan één van de vrijwilligers worden ingezet. De vrijwilliger komt (meestal) bij u thuis.
De hulp is altijd tijdelijk, maar kan langere tijd geboden worden. Doel is dat u weer inzicht krijgt in uw financiële situatie en grip krijgt op uw geldzaken en dat u deze zelfstandig kunt beheren.


Aanmelden

Als u behoefte heeft aan hulp, dan kunt u contact opnemen met de coördinator Thuisadministratie, Saskia Hijzelendoorn.
Zij komt voor een gesprek bij u thuis en zal na inventarisatie een thuisadministratie-vrijwilliger aan u koppelen om de nodige ondersteuning te bieden. De dienstverlening is gratis.
Aanmelden via Saskia Hijzelendoorn: s.hijzelendoorn@kwadraad.nl of 06-40757300.

 

 

 

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke stages Woerden