Vrijwilligersacademie

De vrijwilligersacademie heeft ook in het najaar 2019 voor alle vrijwilligers uit de gemeente Woerden een afwisselend aanbod aan interessante workshops en cursussen samengesteld. Er zit vast iets voor u bij!

Aanmelden kan via info@hartvoorwoerden.nl. Vermeld bij aanmelding altijd uw naam, emailadres, telefoonnummer, bij welke organisatie u vrijwilliger bent en de naam en datum van de cursus waarvoor u zich aan wilt melden. Deelname gaat op volgorde van aanmeldingen en de cursussen starten alleen bij voldoende deelname. Hiervan ontvangt u tijdig een bevestiging.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Ellen Vossen via info@hartvoorwoerden.nl of via 0348-421101.
----------------------------------------------------------------------------

Cursussen “Reanimatie & AED”

Altijd al willen leren reanimeren? Geef u dan nu op voor de Reanimatie en AED cursussen die Hart voor Woerden samen met Stichting Reanimatie Woerden organiseert in 2018.

De cursus bestaat uit 3 avonden van 19.30 tot 22.00 uur.

Vanwege de samenwerking tussen Stichting Reanimatie Woerden en Hart voor Woerden geldt voor alle inwoners van de Gemeente Woerden het kortingstarief van € 20,-.

Wij vinden het, net als u, belangrijk om zoveel mogelijk mensen te leren reanimeren en zo mensenlevens te redden. Dus kent u mensen in uw omgeving die graag een cursus willen volgen, vrijwilliger of niet, dan kunnen zij zich aanmelden via saskia@reanimatiewoerden.nl.

Vermeld bij aanmelding alstublieft naast uw naam, adres, emailadres, telefoonnummer, ook uw geboortedatum. Dit i.v.m. het te ontvangen certificaat.

De cursussen in 2019 zijn:

Donderdag 7, 14 en 21 november (De Plint)

----------------------------------------------------------------------------

Samen Dementievriendelijk

Stel u voor... een mevrouw snapt niet hoe de deur naar de koffie ochtend in het wijkcentrum open moet. Herkent u als vrijwilliger signalen van dementie?

Een op de 5 mensen krijgt dementie. We krijgen er dus allemaal mee te maken. Dat kan in de familie, bij vrienden maar ook op straat en op het werk,

Met een klein beetje moeite kun je veel betekenen voor mensen met dementie en mensen in hun omgeving.Omdat het zo fijn is om te weten wat je moet doen als een ander dat even niet meer weet.

Menen met dementie willen nog graag mee blijven doen in de samenleving, ook al is de diagnose gesteld.De meeste mensen met dementie wonen thuis en velen van hen gaan er graag op uit.Om iets te kopen of andere dingen te doen, Maar omdat dagelijkse handelingen steeds moeilijker worden, hebben zij hulp nodig om te blijven meedoen in de samenleving.

In de gratis training 'In het vrijwilligerswerk' leert u dementie herkennen en krijgt u handvatten hoe u goed kunt omgaan met iemand met dementie. De training heeft vier onderdelen: herkennen, geruststellen, oogcontact maken en even meedenken.

Ook worden er verschillende praktijksituaties besproken. Zo leert u goed contact maken met mensen met dementie, zodat u nóg beter met hen om kunt gaan.

In de basistraining GOED omgaan met dementie leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld op straat of in de bibliotheek.

De workshop wordt gegeven op 3 data. U kiest de datum die u het beste past.

Dinsdagavond 10 december van 19.30-21.30 uur

Woensdagmorgen 11 december van 10-12 uur

Donderdagmiddag 12 December van 14 tot 16 uur

Locatie: De Plint, Jozef Israellaan 20a

Aanmelden via info@hartvoorwoerden.nl

----------------------------------------------------------------------------

Workshop: vrijwilligerswerk, iets voor jou?

Denk je er wel eens over om vrijwilligerswerk te gaan doen maar weet je niet wat je zou kunnen, wat je zou willen en wat de mogelijkheden zijn? Hart voor Woerden organiseert een workshop voor alle mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk.

Er zijn heel veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen: huis-tuin- en keukenklussen, een bezoekmaatje zijn, werken met jongeren of ouderen, bestuursfuncties, je inzetten voor een sportvereniging, enzovoorts. Je krijgt antwoord op vragen als:

- Wat kan ik doen als vrijwilliger?

- Wat past bij mij?

- Welke vacatures zijn er?

- Wat vind ik leuk?

- Wat zijn de voorwaarden?

Heb je een specifieke vraag? Benoem die dan vast bij je aanmelding.

Tijdens de workshop krijg je veel informatie over vrijwilligerswerk en krijg je ook duidelijk wat voor jou passend vrijwilligerswerk kan zijn. Het verplicht je niet om hierna ook vrijwilligerswerk te gaan doen.

Op dit moment staat er nog geen nieuwe workshop vermeld. Heb je interesse in vrijwilligerswerk, neem dan contact op met Ellen Vossen. Dan maken we een afspraak. Mail naar info@hartvoorwoerden.nl of bel 0348-421101.

 

 

------------------------------------------------------------------------------

 

Vrijwilligershulp voor ú!

Vrijwilligersvacaturebank

Vrijwilligersdiensten

Vrijwilligersacademie

Maatschappelijke stages Woerden